Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό

Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter
28
Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter

Mια νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης που ήδη προκαλεί συζητήσεις, ανακοίνωσε ο ΜΤΑ, ο φορέας διαχείρισης των συγκοινωνιών και μέσων μαζικής μεταφοράς της Νέας Υόρκης. 

Στο στόχαστρο του φορέα μπαίνουν όσοι επιβάτες καταλαμβάνουν πολύ χώρο στα καθίσματα των ασφυκτικά γεμάτων βαγονιών της πόλης, αλλά και τα υπερμεγέθη σακίδια πλάτης των νεοϋορκέζων. Ο εκπρόσωπος του ΜΤΑ που ανακοίνωσε την εκστρατεία ανέφερε πως και οι δύο κατηγορίες επιβατών προκαλούν πολλά προβλήματα στην ομαλή χρήση του μετρό και των λεωφορείων με την συμπεριφορά και τις συνήθειές τους και σκοπός της προσπάθειας είναι η διευκόλυνση των εκατομμυρίων επιβατών που καθημερινά χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες. 

Οι "man spreaders", όρος που χρησιμοποιείται για όσους κάθονται με τα πόδια ανοιχτά στις θέσεις του μετρό, είναι κυρίως άντρες και σύμφωνα με τον Kevin Ortiz του ΜΤΑ είναι η αιτία που αρκετοί από τους επιβάτες μένουν όρθιοι κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους. Οι επιβάτες αυτοί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και συχνά δεσμεύουν μία ή και δύο επιπλέον θέσεις με τον τρόπο που κάθονται. 

Ακόμη μεγαλύτερα είναι σύμφωνα με τον φορέα, τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα ογκώδη σακίδια πλάτης. Σχεδόν κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τα αφαιρεί εντός των συρμών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η παραμονή των υπολοίπων και να δημιουργείται πρόβλημα χώρου. Η αρχική σκέψη του φορέα ήταν να προχωρήσει σε απαγόρευσή τους, αλλά τελικά η αρχή θα γίνει με την προσπάθεια να στοχεύει στην καλή θέληση και κατανόηση όσων τα φέρουν. Ο φορέας εξηγεί πως τα σακίδια πλάτης είναι επίσης επικίνδυνα, μια και έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά όπου αυτά πιάστηκαν στις πόρτες του συρμού ή χτύπησαν κάποιον άλλο επιβάτη σε απότομα φρεναρίσματα.

Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter

Σύνθημα της καμπάνιας που αρχικά θα έχει μορφή ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα και παράλληλα θα ενισχυθεί με αφίσες στους χώρους του μετρό θα είναι η φράση" η αβρότητα είναι μεταδοτική¨και η πρεμιέρα της θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.

Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM
Πρόεδρος Ισραήλ: Mην φοβάστε απέναντι στην τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού

Διεθνή / «Μίσος και αντισημιτισμός» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ για τις διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Την ώρα που πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν για τον πόλεμο στη Γάζα ο Ισαάκ Χέρτσογκ καταγγέλλει πως έχουν «μολυνθεί» από το μίσος και τον αντισημιτισμό
NEWSROOM