Κωνσταντινούπολη: Αριστεροί εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αμερικανούς ναύτες

Κωνσταντινούπολη: Αριστεροί εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αμερικανούς ναύτες Facebook Twitter
4

Αριστεροί εθνικιστές, κεμαλικού προσανατολισμού επιτέθηκαν χθες Τετάρτη σε τρεις ναύτες του στόλου των ΗΠΑ οι οποίοι περπατούσαν σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αριστερής εθνικιστικής οργάνωσης «Ένωση Τουρκικής Νεότητας» οι δράστες φαίνονται να περικυκλώνουν τους ναύτες που ανήκουν στη δύναμη που σταθμεύει στην Κωνσταντινούπολη και να τους πετούν πορτοκαλί μπογιά, αποκαλώντας τους δολοφόνους.

«Καθώς σας θεωρούμε φονιάδες, δολοφόνους, θέλουμε να φύγετε από την χώρα μας», λέει ένας εκ των επιτιθέμενων στα αγγλικά.

Μάλιστα οι εθνικιστές κυνήγησαν τους Αμερικανούς και επιχείρησαν να καλύψουν τα κεφάλια τους  με κουκούλες, κάτι που είχαν κάνει το 2003 αμερικανικές δυνάμεις, όταν συνέλαβαν μέλη των ειδικών τουρκικών δυνάμεων και τους φόρεσαν κουκούλα για να τους οδήγήσουν στην ανάκριση.

Κωνσταντινούπολη: Αριστεροί εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αμερικανούς ναύτες Facebook Twitter

Η πρεσβεία των ΗΠΑ καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς του «αποκρουστικό».

.Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα στην Τουρκία μόνο το 19% των Τούρκων βλέπει θετικά τις ΗΠΑ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM