Επιστημονικό συμβούλιο στη Ρόδο για να ξαναστηθεί ο Κολοσσός

Επιστημονικό συμβούλιο στη Ρόδο για να ξαναστηθεί ο Κολοσσός Facebook Twitter
8

 

Το ζήτημα της ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου θα τεθεί σε επιστημονικό συμβούλιο στο νησί την άνοιξη του 2015, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος που, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. «Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.

Κατά καιρούς τα τελευταία 30 χρόνια δήμαρχοι της Ρόδου εκδηλώνουν την πρόθεση να ξαναστήσουν τον Κολοσσό, όμως, κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης τα σχέδια τους μένουν στα χαρτιά.

Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρός βουλευτής των ΑΝΕΛ έθεσε με ερώτηση στη Βουλή το ζήτημα της ανακατασκευής του Κολοσσού.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM