Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το τελευταίο κομμάτι της καριέρας τους

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το τελευταίο κομμάτι της καριέρας τους Facebook Twitter
4

 

Το νέο άλμπουμ των Pink Floyd, The Endless River έχει στην πλειοψηφία του ινστρουμένταλ κομμάτια.

Στίχους ακούς μόνο στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου που έχει τίτλο “Louder Than Words”. Σκέψεις πάνω στην 50χρονη πορεία του γκρουπ όπως έχει αποτυπώσει η γυναίκα του David Gilmour, Polly Sampson. «Τα λόγια της πραγματικά λέγε κάτι για το συγκρότημα», λέει ο Gilmour, «ειδικά όσον αφορά τον Rick [Wright] και μένα. Επικοινωνούμε καλύτερα με τα μουσικά μας όργανα.»

Ο σκηνοθέτης Po Powell γύρισε το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο κοντά στα χαλάσματα της λίμνης Αράλης στα σύνορα μεταξύ του  Καζακστάν  και του Ουζμπεκιστάν. Είχε την ιδέα όταν είδε την εικόνα σκουριασμένων πλοίων που κειτόταν στην άμμο όπου το ποτάμι συνήθιζε να ρέει.  «Η πιο σουρεαλιστική εικόνα που είδα ποτέ», λέει « και ένα σοκαριστικό παράδειγμα της ανθρώπινης κακοδιαχείρισης και μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές του πλανήτη. Το ποτάμι έχει συρρικνωθεί 10 φορές από το κανονικό του μέγεθος, καταστρέφοντας έτσι, την αλιεία και πόλεις ολόκληρες.»

Η απομονωμένη τοποθεσία έκανε τα γυρίσματα να είναι μια πρόκληση. «Είναι ένα ταξίδι που διήρκεσε περίπου 18 ώρες» είπε ο Powell «Τα πλοία βρίσκονται σε απόσταση ακόμη 2 ώρες πιο μακριά, οδηγώντας σε ανώμαλους δρόμους που έχουν χαραχθεί εκεί που βρισκόταν παλιά η θάλασσα. Ο καιρός ήταν κακός – χιόνιζε για αρκετή ώρα και μετά ψύχρανε με το θερμόμετρο να πέφτει στους μείον 10 βαθμούς, κάνοντας παγωνιά με ανέμους. Αυτό βασικά που δεν χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά ο ήλιος έλαμπε για μερικές ώρες κάθε μέρα και κινηματογραφούσαμε σαν να εξαρτιόταν όλες μας οι ζωές από αυτό.»

Είναι πολύ πιθανό το  "Louder Than Words να είναι το τελευταίο νέο κομμάτι που θα κυκλοφορήσουν ποτέ οι Pink Floyd. «Δεν βλέπω να γίνεται διαφορετικά», είπε ο Gilmour. «Ότι αξίζει, είναι στο Endless River. Το να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε θα σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε υλικό που ήταν καλό αλλά κατώτερο σε ποιότητα. Αυτό δεν αρκεί για μένα.»

Πηγή: Rolling Stone

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινέλλα

Οι Αθηναίοι / Μαρινέλλα: «Ποτέ δεν θα βάλω να ακούσω Μαρινέλλα»

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού μιλά για τις ανεξίτηλες συναντήσεις της πορείας της, για το πώς πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής της, για μια ζωή χορτάτη. Δουλεύοντας επί 67 συναπτά έτη δεν ανέχεται να της πει κανείς «τι ανάγκη έχεις;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια ζωή μέσα στο τραγούδι και το ραδιόφωνο

Μουσική / Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια ζωή μέσα στο τραγούδι και το ραδιόφωνο

Έγραψε σε ένα θρανίο το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» για να μην τον πάρει ο ύπνος στο μάθημα. Με αφορμή τα εξήντα χρόνια της στιχουργικής του διαδρομής και τον εορτασμό τους, o Γιώργος Παπαστεφάνου κάνει μια αναδρομή σε αξέχαστες ημέρες του ραδιοφώνου και του ελληνικού τραγουδιού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ενάτη Συμφωνία: Το έργο που οδήγησε τη συμφωνική μουσική στα ανώτατα όριά της

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ενάτη Συμφωνία: Το έργο που οδήγησε τη συμφωνική μουσική στα ανώτατα όριά της

Άραγε το πρωί της 7ης Μαΐου του 1824 ο Μπετόβεν διαισθανόταν πως σε λίγες ώρες θα παρουσίαζε στον κόσμο τη σύνθεση που επρόκειτο να αλλάξει για πάντα την ιστορία της μουσικής; Η Ματουλα Κουστένη αναρωτιέται, παρουσιάζοντας τη δοξασμένη Ένατη, τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Ένα βράδυ στον Ίμερο με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Μουσική / «Έχω βαθιά πίστη, αυτό έχω»: Ένα βράδυ στον Ίμερο με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Το τρίδυμο Ευαγγελάτος - Καραμουρατίδης - Μποφίλιου μόλις κυκλοφόρησε το «Κάτι Καίγεται», τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά. Και με αφορμή αυτό πήγαμε μαζί της σε ένα μπαρ όπου οι ιδιοκτήτες αγαπούν να την ακούνε να ερμηνεύει Μπρεχτ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
120’ με τη Μαρίνα Σάττι

Αποκλειστικό / Μαρίνα Σάττι: «Αν θεωρούν ότι είμαι στη low κουλτούρα χαίρομαι, μακάρι να είμαι»

Μετά την εμφάνιση της στην Eurovision -για την οποία άκουσε πολλά- και ένα άλμπουμ που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Μαρίνα Σάττι δίνει την πρώτη της συνέντευξη και είναι χειμαρρώδης.
M. HULOT
«Πίσω απ΄ όλα παραμόνευαν διαρκώς τα ναρκωτικά»: Οι Blondie στο απόγειο της δόξας τους

Μουσική / «Πίσω απ' όλα παραμόνευαν διαρκώς τα ναρκωτικά»: Οι Blondie στο απόγειο της δόξας τους

Σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Under a Rock», που δημοσιεύονται στον Guardian, ο Κρις Στάιν, ιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, θυμάται τις τρελές καταστάσεις που βίωσαν οι Blondie στην αιχμή ανάμεσα στα '70s και τα '80s.
THE LIFO TEAM
Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι: O πρώτος σούπερ σταρ της όπερας που κέρδισε την Gen Z

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 / Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι: O πρώτος σούπερ σταρ της όπερας που κέρδισε την Gen Z

Ο Πολωνός πολυβραβευμένος κόντρα τενόρος και breakdancer ετοιμάζεται για μια από τις πιο αντισυμβατικές βραδιές του φετινού προγράμματος στο Ηρώδειο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Ο Richie Hawtin παίζει ακόμα για τα παράξενα παιδιά 

Respublika / Onassis Stegi / Ο Richie Hawtin παίζει ακόμα για τα παράξενα παιδιά 

Ο DJ και παραγωγός που μπήκε σαν «φύτουλας» στην techno δεν σκοπεύει να την παρατήσει επειδή έγινε mainstream. Προσπαθεί να κάνει το κοινό να χορεύει με τα μάτια ερμητικά κλειστά, όπως θέλει να συμβεί και στο set του στη Μαλακάσα. 
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ

σχόλια

4 σχόλια