"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ"

"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter
43

 

"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter

Απέρριψε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με απόφαση του την προσφυγή οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου και των ομοφυλοφίλων , για τα ομοφοβικά σχόλια του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ, μέσα από την εκπομπή του στον «Alpha 98.9».

Το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο στον ραδιοφωνικό σταθμό λόγω της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε, επειδή δηλαδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες «που αφορούν την ορθή, ευπρεπή και καλαίσθητη εκφορά του λόγου». Σε ότι αφορά τα προσβλητικά και ομοφοβικά σχόλια, το Συμβούλιο έκρινε ότι «η λέξη "ιδιαιτερότητα" δεν ενέχει απαξίωση, εξευτελισμό ή απομόνωση» και πως ο αιτών δεν επικαλείται βλαπτικό δεδικασμένο εις βάρος του, επομένως η αίτηση είναι αόριστη και αβάσιμη.

Κρίθηκε επίσης πως «δια της επίμαχης ραδιοφωνικής εκπομπής δεν ενθαρρύνθηκε ο εξευτελισμός ή η κοινωνική απομόνωση του αιτούντος λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του».

Στην αιτιολογία προστίθεται και η άποψη ότι ο αιτών δεν έχει έννομο συμφέρον ώστε να επιβληθεί διοικητική κύρωση στο σταθμό.

Η απόφαση του ΕΣΡ:

"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter
"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter
"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter
"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter
"O Bερύκιος δεν έθιξε τον Κορτώ" Facebook Twitter
43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζέσικα Λανγκ επέστρεψε στο «American Horror Story» και έστειλε τη Μάργκαρετ Θάτσερ στην κόλαση

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ επέστρεψε στο «American Horror Story» και έστειλε τη Μάργκαρετ Θάτσερ στην κόλαση

Η 13η σεζόν του American Horror Story έστησε μία από τις πιο camp σκηνές της μέχρι σήμερα: η Λανγκ εμφανίζεται ως Θάτσερ, αλλά και ως Έλσα Μαρς, η οποία τη ρίχνει κυριολεκτικά στην κόλαση.
THE LIFO TEAM
Guardian, FT και AP ζητούν να ξέρουν πώς χρησιμοποιεί η AI τα άρθρα τους

TV & Media / Guardian, FT και AP ζητούν να ξέρουν πώς χρησιμοποιεί η AI τα άρθρα τους

Μεγάλοι εκδότες προτείνουν ένα κοινό σύστημα που θα δείχνει αν ένα άρθρο χρησιμοποιήθηκε για να παραχθεί μια απάντηση, αν εμφανίστηκε ως πηγή και αν έφερε τον χρήστη πίσω στο περιεχόμενό τους.
THE LIFO TEAM
WERWULF ΑΑΡΟΝ ΤΕΙΛΟΡ ΤΖΟΝΣΟΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΑΙΝΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΕΓΚΕΡΣ

TV & Media / Werwulf: Ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο στο νέο τρέιλερ της ταινίας του Ρόμπερτ Έγκερς

Έχοντας σκηνοθετήσει τα «The Witch», «The Lighthouse» και «Nosferatu» ο γνωστός σκηνοθέτης επιστρέφει με το «Werwulf» με πρωταγωνιστές τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ και Γουίλεμ Νταφόε
THE LIFO TEAM