EΡΧΟΝΤΑΙ!

Αγωγή στη Γερμανία κατά του ΕΣΡ από εταιρεία «τυχερών» τηλεπαιχνιδιών

Αγωγή στη Γερμανία κατά του ΕΣΡ από εταιρεία «τυχερών» τηλεπαιχνιδιών Facebook Twitter
6

Αγωγή στο Ντίσελντορφ κατέθεσε εναντίον των μελών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των γνωστών «τυχερών» τηλεπαιχνιδιών.

Σύμφωνα με το  typologies.gr, η εταιρεία ζητά από κάθε μέλος του ΕΣΡ 180 χιλιάδες ευρώ, επειδή επιχειρεί να προστατεύσει με διαδοχικές αποφάσεις τους τηλεθεατές από τα περίφημα αυτά τηλεπαιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ ερεύνησε το καλοκαίρι το χώρο των παιχνιδιών αυτών και το Σεπτέμβριο ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να τα απαγορεύει τελείως καθώς εξαπατούν τους τηλεθεατές.

Για τη συγκεκριμένη εταιρεία η εφημερίδα Το Παρόν έγραφε το 2009 ότι είχε την υποστήριξη του εμπορικού ακολούθου της Γερμανίας ενώπιον του ΕΣΡ, όταν της είχαν επιβληθεί πρόστιμα για το τηλεπαιχνίδι της call for cash.

Ο γερμανός ακόλουθος, σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας προς τη «Ναυτεμπορική», «επιβεβαίωσε τη νόμιμη κυκλοφορία παρόμοιων τηλεπαιχνιδιών στη Γερμανία» ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «έχει ασκήσει αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας» για τα πρόστιμα,  προσβλέποντας «στην ελληνική, αλλά και στην κοινοτική δικαιοσύνη» και υποστηρίζοντας ότι το παιχνίδι μοίρασε κέρδη στους τηλεθεατές.

 

Κόλπα και αβανταδόροι...

Το τι συμβαίνει με αυτού του είδους τα τηλεπαιχνίδια, διαφόρων εταιρειών, περιγράφει άρθρο του Βαγγέλη Μανδραβέλη στην Καθημερινή. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι έχουν αναγάγει την εξαπάτηση σε επιστήμη και πως υπάρχουν «τηλεοπτικοί παπατζήδες» ως αβανταδόροι για να παίρνουν τηλέφωνο να δίνουν λάθος απαντήσεις και να προκαλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών να τηλεφωνήσουν. Υπάρχουν και λίγοι νικητές « στο πλαίσιο δημιουργίας μιας κατ’ επίφασην νόμιμης δραστηριότητας».

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα που παρατίθεται στο άρθρο από το πόρισμα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μετά από σειρά καταγγελιών που της μεταβιβάσθηκαν: «O πάροχος (σ.σ. όλα τα στοιχεία και ονόματα είναι στη διάθεση της «Κ») μας γνωστοποίησε τα στοιχεία σχετικά με τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των νικητών. Από την παρακολούθηση όμως του παιχνιδιού από τα DVD της ημερομηνίας 11.07.14 προκύπτουν νικητές στο παιχνίδι: 1. 00:08:20 η Στέλλα από την Κέρκυρα κερδίζει 100 ευρώ για την απάντηση "ΑΓΕΛΑΔΑ", 2. 00:43:45 η Μαρία από το Παγκράτι κερδίζει 500 ευρώ για την απάντηση "ΑΛΟΓΟ", 3. 01:05:00 βρίσκεται 3ος νικητής που δεν αναφέρεται το όνομά του που δίνει την απάντηση "ΓΑΤΑ" και κερδίζει 600 ευρώ». Κατά όχι και τόσο περίεργο τρόπο, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των νικητών σ’ αυτές τις χρονικές στιγμές, δεν υπήρχαν στα στοιχεία που απεστάλησαν στους ελεγκτές της ΕΕΕΠ.

Αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων και η περίπτωση καταγγελίας για κλήσεις διάρκειας ως 6 δευτερολέπτων σε τηλεπαιχνίδι, που παρότι αναφερόταν ότι είναι χωρίς χρέωση, χρεώθηκαν με 2 ευρώ η μία.

Πάντως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη «πίτα» που αποφέρει πολλά για τις εταιρείες αφού υπολογίζεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

6

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ φέρνει στο HBO την πορνοστάρ που έκανε το σεξ νυχτερινή τηλεόραση

TV & Media / Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ φέρνει στο HBO την πορνοστάρ που έκανε το σεξ νυχτερινή τηλεόραση

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του HBO σε παραγωγή της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Robin Byrd επιστρέφει ως καλτ τηλεοπτική φιγούρα, sex-positive πρωτοπόρος και απρόσμενη ακτιβίστρια της νυχτερινής queer Νέας Υόρκης.
THE LIFO TEAM
 Οι «Σκληρές Αλήθειες On Demand» έρχονται και αλλάζουν το τοπίο των ελληνικών podcasts

TV & Media / Οι «Σκληρές Αλήθειες On Demand» έρχονται και αλλάζουν το τοπίο των ελληνικών podcasts

Το δημοφιλέστερο podcast της χώρας, οι «Σκληρές Αλήθειες» της LiFO με τον Άρη Δημοκίδη, εξελίσσεται και εισάγει ένα πρωτοποριακό μοντέλο περιεχομένου για τα ελληνικά δεδομένα – Σύντομα στο LiFO.gr
THE LIFO TEAM
Πώς οι New York Times μετέτρεψαν τα τρανς δικαιώματα σε «διαμάχη»

TV & Media / Πώς οι New York Times μετέτρεψαν τα τρανς δικαιώματα σε «διαμάχη»

Νέα ανάλυση 3.242 άρθρων υποστηρίζει ότι οι New York Times άλλαξαν από το 2022 τον τρόπο που καλύπτουν τα τρανς ζητήματα, δίνοντας περισσότερο χώρο στη σύγκρουση, την αμφισβήτηση και τους αντιπάλους των τρανς δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

TV & Media / 10 από τις πιο συγκινητικές σκηνές κινουμένων σχεδίων που έκαναν γενιές θεατών να δακρύσουν

Θάνατοι αγαπημένων χαρακτήρων, αποχαιρετισμοί και στιγμές που σημάδεψαν την παιδική ηλικία συνθέτουν μερικές από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές στην ιστορία του animation
THE LIFO TEAM
Η Penske Media αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media

TV & Media / Ο γιος δισεκατομμυριούχου αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media και τα ψηφιακά media μικραίνουν κι άλλο

Μετά τη συμφωνία με τον Τζέιμς Μέρντοκ, η Penske Media αγοράζει τα μέσα που απέμειναν από τη Vox, από το The Verge και το Eater μέχρι το SB Nation, σε ακόμη ένα επεισόδιο συγκέντρωσης της ψηφιακής μιντιακής ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM