Ο χαμός με τον Θανάση Χειμωνά

Ο χαμός με τον Θανάση Χειμωνά Facebook Twitter
55

 

Στο Facebook ο Θανάσης Χειμωνάς είναι επιθετικός, αυτοσαρκαστικός και αρπάζεται εύκολα. 

 Στην πραγματική ζωή όμως, είναι συνεσταλμένος, ευγενής, σχεδόν ντροπαλός.  

 

Δεν έχει καμία όρεξη να τσακώνεται από κοντά, πράγμα που κάνει συχνά πυκνά στον τοίχο του, αντί να αποκλείσει απ' αυτόν τυχόν κακοπροαίρετους.

(Κάθε φορά που βλέπω τέτοιο τσακωμό οποιουδήποτε οικοδεσπότη με σχολιαστή σκέφτομαι: 'Κάνε τους ban να τελειώνεις, αντί να κάθεσαι να χαλιέσαι'.)

Μία σχολιάστρια τις προάλλες έβαλε στο παιχνίδι τη μητέρα του, πράγμα που τον εξαγρίωσε. 

Και από τότε έχει γίνει ένας μεγάλος facebooκικός πόλεμος.

Ο χαμός με τον Θανάση Χειμωνά Facebook Twitter

 

  

Ξέρω πολύ καλά ότι ένα κομμάτι των επικριτών του έχει πολιτικά κίνητρα επειδή ο Χειμωνάς ανήκει στο Πασόκ. Πολλοί που σοκαρίστηκαν απ' τη φράση του, σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιχαίρουν όταν ακούν χειρότερα από πολιτικούς της αρεσκείας τους. 

Δεν μπορούμε όμως να ακυρώσουμε τις αντιδράσεις υποκρινόμενοι ότι είναι όλες πολιτικά υποκινούμενες. Δεν είναι.

Ορθώς, κατά τη γνώμη μου, υπήρξαν αντιδράσεις. Προσωπικά με ξένισε και με απογοήτευσε η απαράδεκτη φράση του, και το όλο συμβάν το θεώρησα αυτοεξευτελιστικό. Δεν μπορώ βέβαια να μη λάβω υπόψη μου ότι απευθυνόταν σε μια φιλοξενούμενη στον τοίχο του που είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως "τσόκαρο" για γυναίκα ψυχικά ασθενή, και είχε πιάσει στο στόμα της τη μητέρα του Χειμωνά (χωρίς να ξέρει ποια είναι, ελπίζω!).  

Δεν συμφωνώ με τον τρόπο του Θ.Χ., και θεωρώ ότι πρέπει να της ζητήσει συγγνώμη.  

Πάντως, ο ιντερνετικός πολιτισμός και η ευγένεια είναι ένα σημαντικό ζητούμενο της εποχής. Όταν υπάρχουν τόσοι αγενείς στο Facebook που γράφουν "ΠΣΟΦΑ" και "ΚΡΕΜΑΛΕΣ" και διάφορα τέτοια, η νηφαλιότητα και το καλό παράδειγμα -ειδικά από ανθρώπους του πολιτισμού- είναι πράγματα απαραίτητα.

Νομίζω ότι μπορείς να "διδάξεις" τον κόσμο για το πώς θα σε σέβεται, ειδικά στον χώρο σου (στον τοίχο του facebook σου, στο σάιτ σου). Κάποιος σε προσβάλλει με απρέπεια; Κόψε τον. Όσο δεν υπάρχουν ακραία σχόλια στον τοίχο σου -πόσω μάλλον τα δικά σου ακραία σχόλια!- ο κόσμος αποθαρρύνεται απ' το να γράψει τέτοια, και βρίσκει έναν ηπιότερο τρόπο για να δείξει τη διαφωνία του μαζί σου, και τελικά γίνεται πραγματική κουβέντα.

Ο Χειμωνάς, στους γραπτούς τσακωμούς, μοιάζει δυστυχώς να απολαμβάνει περισσότερο τις λέξεις απ' την αυτόματη (και τελικά πιο αποτελεσματική) κίνηση του ban ή του block. Πάντως, είναι ξερό γεγονός ότι δεν πήγε στον τοίχο/σπίτι κάποιου άλλου για να βρίσει, πόσω μάλλον απρόκλητα. 

Τώρα, για την κλασική ανθρωποφαγία και το ψηφιακό λιντσάρισμα που ακολούθησε, τι να πω. Όσοι τον έβρισαν χυδαία ή χάρηκαν "που έχει πεθάνει ο πατέρας του για να μη δει τα χάλια του γιου του" κλπ, ας μη νομίζουν ότι είναι ηθικά ανώτεροι - απλούστατα δεν έχουν ίχνος αυτογνωσίας.

 

Ο χαμός με τον Θανάση Χειμωνά Facebook Twitter
Βάζω ένα και μοναδικό, υπαρκτό (το ορκίζομαι) σχόλιο το οποίο έγραψε κάποιος πριν λίγο, κάτω απ' το κοινοποιημένο σημερινό status-απάντηση του Χειμωνά.

Με το πρόσχημα της ηθικής, και των καλών τρόπων, πολλοί έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, χωρίς καν να το καταλάβουν. Όσοι του ευχήθηκαν καρκίνο, όσοι είπαν "γι' αυτό αυτοκτόνησε ο Γ. Χειμωνάς", όσοι ζήτησαν κρεμάλα για τον ΘΧ, θέλουν υποτίθεται να στηλιτεύσουν το πόσο αγενής υπήρξε ο συγγραφέας, αλλά τελικά αποδεικνύουν πως παρότι θεωρούν κατακριτέο κάποιον που έβρισε επειδή του έθιξαν τη μάνα, αυτοί οι ίδιοι είναι γύρω στις ένα εκατομμύρια φορές χειρότεροι. 

 

(Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν οι άλλοι. Τόσο απλό, τόσο ξεχασμένο, -και- στην εποχή του ίντερνετ...)

=====

Πριν λίγο ο Χειμωνάς έγραψε ένα status στον τοίχο του με το οποίο δίνει διευκρινίσεις: 

Λοιπόν, ό,τι διαβάζετε συνέβη όντως χθες στον τοίχο μου στο Facebook. Όλα αυτά που διαβάσατε τα είπα όντως έτσι. Δικό μου είναι το προφίλ, δεν ήταν χακαρισμένο και δεν είχα πιει ουίσκια όταν τα έγραψα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου ωστόσο δηλώνω πως και σήμερα θα έκανα το ίδιο, όπως άλλωστε έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Δυστυχώς είμαι άνθρωπος, δεν είμαι καθόλου politically correct και όταν νιώθω πως κάποιος με προσβάλλει απαντώ με τέτοιο τρόπο ώστε η σύγκρουση να τελειώνει μια και καλή. Το ήθος και την ευγένειά μου τα ξέρουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι άνθρωποι που με έχουν γνωρίσει προσωπικά. Ας βγει ένας, ΕΝΑΣ, να με διαψέυσει. Όταν όμως γίνεσαι από το πρωί ως το βράδυ στόχος φανατικών κάφρων που σε προσβάλλουν με τα χειρότερα λόγια αναγκαστικά θα αντιδράσεις. Όποιος έχει ΙQ πάνω από 60 γνωρίζει πως η χυδαιότητα δεν κρύβεται πίσω από απρόσωπες σεξουαλικές βρισιές αλλά από εκφράσεις τύπου "Ευτυχώς πέθανε ο πατέρας σου και δεν βλέπει τα χάλια σου", "Ο Χειμωνάς είναι σίγουρα μπάσταρδος, αποκλείεται να είναι γιος αυτών των δύο ιερών τεράτων" ή ακόμη και "Γι αυτό αυτοκτόνησε (!) ο Γιώργος Χειμωνάς, για να μη βλέπει τα χάλια του γιού του" (ναι, το έχω διαβάσει κι αυτό).

Η τύπισσα που αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου βέβαια δεν είπε κάτι τέτοιο. Όποιος όμως διάβασε τον διάλογο βλέπει ποιος ξεκίνησε τον καυγά και ποιος έβαλε τις μανάδες στο παιχνίδι. Έτσι, σήμερα με βρίζει με ακατνόμαστες φράσεις όλη η Ελλάδα, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά. Μέχρι και νυν πασόκοι (τους οποίους ευχαριστω by the way). Γιατί; Γιατί έβρισα κάποια στο Facebook; Σε ένα παλιό θρεντ το οποίο η ίδια διέδωσε ενώ θα είχε περάσει απαρατήρητο; Μα τότε η μισή Ελλάδα θα έπρεπε να βρίζει την άλλη μισή. Απλώς, ήταν η σειρά μου να λιντσαριστώ. Μετά τον Πέτρο Τατσόπουλο, τον Χρήστο Χωμενίδη, τη Λένα Διβάνη, ακόμα και την φίλη μου την Ευδοκία Λέλεδάκη που τράβηξε χειρότερα για ένα αθώο φώτοσοπ.

Και φυσικά, όλα αυτά δε συμβαίνουν επειδή έβρισα μια άσχετη στο Facebook. Απλώς τιμωρούμαι για τις απόψεις μου, για τις ιδέες μου, για το ότι λέω αυτά που πιστεύω ενώ οι άλλοι σιωπούν. Και φυσικά πληρώνω την ένταξή μου στο ΠΑΣΟΚ. Πήγα στο ΠΑΣΟΚ το 2012. Την εποχή που όλοι μου έλεγαν: "Ποιο ΠΑΣΟΚ μωρέ, τελειωμένο είναι, τράβα στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγεις βουλευτής". Και έμεινα στο ΠΑΣΟΚ τώρα που όλοι μου λένε "Ποιο ΠΑΣΟΚ μωρέ, τελειωμένο είναι, τράβα στο Ποτάμι για να βγεις βουλευτής". Εκεί όμως ανήκα ιδεολογικά, τι να έκανα; Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως ποτέ δεν έκανα p.r. ποτέ δεν έκανα κινήσεις που δεν πίστευα μόνο και μόνο για να "ανέβω". Και αυτό το πλήρωσα και ως συγγραφέας και ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός.

Μου λένε διάφοροι: "Είσαι συγγραφέας, μη βρίζεις" ή "Είσαι πολιτικός, θα χάσεις ψήφους". Ε, λοιπόν στ'αρχίδια μου αν στις επόμενες εκλογές δεν βρω ούτε την ψήφο μου! Στ' αρχίδια μου αν δεν αγοράσει κανείς τα γαμωβιβλία μου! Θα μπορούσα να το παίζω διανοήση, να ποστάρω τσιτάτα του Ελύτη και να διαφημίζω τα βιβλία μου.

Στο σπίτι μου έμαθα όμως να έχω το θάρρος της γνώμης μου. Και να τη λέω αδιαφορώντας για το όποιο αποτέλεσμα. Επίσης, στο σπίτι μου έμαθα να υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα ΟΛΩΝ. Όπως λοιπόν παλιότερα υπερασπίστηκα τον Σακκά, έτσι υπερασπίζομαι την Σταμάτη. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα a la carte. Όποιος λοιπόν θέλει να με διαγράψει, είναι φυσικά ελεύθερος να το κάνει.

Ναι, έβρισα τη μάνα της κυρίας και θα κάνω το ίδιο σε οποιονδήποτε με ξαναπροκαλέσει. Πριν όμως με διαγράψετε, κάντε μια βόλτα στο ίντερνετ και διάβάστε αυτά που γράφονται για μένα.

Τέλος, υπάρχει όντως ένας άνθρωπος στον οποίο θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Πρόκειται φυσικά για τον Γιάννη Πάριο τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό τραγουδιστή, έχω ακούσει πως είναι και υπέροχος άνθρωπος και λυπάμαι που τον έμπλεξα σε αυτή την ιστορία. Απλώς, ήταν το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό και έπρεπε να προλάβω το ΚΤΕΛ!

55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αυτό το "εκπρόσωπος πολιτισμού" του ΠΑΣΟΚ με ξεπερνάει...να τον χαιρονται τον ευγενή ανθρωπο τους που χαιρεται που μίλησε ετσι περηφανευεται και θα το ξαναέκανε παλι...πού να πιασει και καμια καρέκλα δηλαδη...ΕΥΓΕ φυντάνι του Νέου ΠΑΣΟΚ αξιος!!!
Ο ευγενής άνθρωπος ειναι πάντα ευγενής οχι όποτε τον συμφέρει μονο και η ευγένεια αποδεικνύεται με το να ζητούμε συγγνώμη όταν σφάλουμε σαν ανθρωποι... η επιμονή στο λάθος και την αγένεια του δεν καταδεικνύει εναν ευγενή ανθρωπο... τα υπολοιπα κατα την γνωμη μου ειναι περιτά!!!Πού να πιασει και καρέκλα...εκεί να δεις ευγένειες το "ευγενές" φυντάνι του νεου ΠΑΣΟΚ... Κρίμα
Παιδιά γιατί τέτοια λύσσα? Ναι θα ήταν σίγουρα πιο αποδεκτός και πιο συμπαθής αν απαντούσε ευγενικά και πολιτισμένα. Ήταν επιλογή του να μην το κάνει. Που είναι το κακό? Το σχόλιο της κυράτσας ήταν συγκαλυμμένα κακοηθέστατο. Προτιμώ την ωμή χυδαιότητα, από αυτή την τάχα μου δήθεν ευγένεια που στην πραγματικότητα είναι κακία μεταμφιεσμένη σε πολιτισμένο διάλογο. Καλά ξηγήθηκε.......
Κ. Δημοκίδη δεν κατανοώ πώς διαχωρίζετε(αι) το ιδιωτικό απ το δημόσιο ήθος. Την ευγενή συστολή ιδιωτικά απ το χυδαίο ξεσάλωμα δημοσίως. Στις εν λόγω δημοσιεύσεις μας ανατρίχιασε η ποιότητα της αισθητικής. Στο έσχατο βάθος η αισθητική και η ηθική συμπίπτουν είπε ο Wittgenstein. Κι ο Μ. Φουκώ: ''γκροτέσκο αποκαλώ το να έχει ένας λόγος ή ένα πρόσωπο εκ θέσεως συνέπειες εξουσίας, τις οποίες το πραγματικό του ποιόν θα έπρεπε να απαγορεύει''. Ακόμα κι αν όσα διαβάσαμε δεν εκστομίστηκαν από έναν χυδαίο αλλά από έναν επιπόλαιο άνθρωπο, ο κ. Χειμωνάς καθιστά εαυτόν γκροτέσκο πολιτικό πρόσωπο.
Εγώ ας πούμε δεν είχα ιδέα ποιος είναι ο Χειμωνάς και τον έμαθα από αυτό το επεισόδιο. Τώρα αν αυτό επιδίωξε δεν ξέρω, πάντως τα κατάφερε να δημιουργήσει μια κάποια συζήτηση γύρω από το όνομά του. Προφανώς ο οχετός του είναι σε κάθε περίπτωση αδικαιολόγητος και κατάλοιπο καυγάδων στα σχολικά προαύλια.Κατά τα άλλα υπεύθυνος τμήματος πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ είναι θέση ανέκδοτο, σιγά μην έχουν και τμήματα εδώ δε μπορούν να βρουν ούτε τις ψήφους τους.
"..γ**ώ την μάνα σου από τον κ*λο.."Νομίζω ότι το πιο απογοητευτικό είναι που κάποιος χρησιμοποιεί μια τέτοια ...υπόοθεση ως macho επίθεση...και που ο "επιτιθέμενος" το εκλάμβάνειι ως τέτοια. Σιγά τί μας είπες ρε φίλε...ο μισός πλανήτης τον τρώει από τον κώλο, οι MILFS έχουν κερδίσει επάξια κυρίαρχη θέση στις φαντασιώσεις των περισσότερων νέων αντρών και το να τραγουδάς και Πάριο στα τέσσερα θα χει σίγουρα ενδιαφέρον για κάποιους αν και εξαρτάται για τί Πάριο μιλάμε και με τί φωνή, έτσι;Από την θέση του "επιτιθέμενου" εγώ θα απαντούσα ειλικρινώς: "κοίτα, το ξέρω για σένα και την μάνα μου, μου έχει μιλήσει, αλλά δεν καταλαβαίνω που ακριβώς κολλάει τωρα αυτό που λες. Αν τα βρίσκετε έτσι μεταξύ σας εγώ... δεν μπορώ να πω κάτι." Και μετά σε προσωπικό μήνυμα: "Λύσε μου μια απορία...ποιο τραγούδι λέει συνήθως;".
Απαράδεκτος, χυδαίος και γενικώς σιχαμένος.... Το χειρότερο δε, είναι ότι το χαίρεται κιόλας και ότι όπως δηλώνει θα το επαναλάμβανε. Αδιάφορο μου είναι το πως του έχει μιλήσει οποιοσδήποτε άλλος. Έπεσε στο επίπεδο τους και ακόμα πιο κάτω..
Μιας και ανηκω σε λιγο μικροτερη γενια,δεν ειμαι καθολου familiar με το πρεστιζ των γονιων του Χειμωνα, το τι συμπλεγματα του προκαλεσε η συγκριση κλτ κλπ.Επισης δεν διαφωνω απαραιτητα με την αρχικη του προταση. Αλλα αγαπημενε μου Αρη,αυτο το " εκεινη εβαλε τις μαναδες στο παιχνιδι" μου κανει αρκετα δημοτικο-και κυριως.Αλλο να λες "τετοιους τροπους σε εμαθε η μανα σου",που ουσιαστικα ειναι εκφραση , οπως "εχει αλλον σαν εσενα η μανα σου" η οποια δεν αναφερεται ουσιαστικα καν στη μανα, αλλα στο ατομο ( "εισαι αγενης" ,"τι φρουτο εισαι εσυ" αναλογως)κι αλλο να λες αυτο που απαντησε ο κ Χειμωνας, το οποια ειναι καραμπαμ εξυβριση. Ουτε ειμαι απ αυτους που "κοκκινιζουν"με τις κακες λεξεις αλλα τι του βρηκες στη συγκεκριμενη,και τον υπερασπιζεσαι (ειδικα εφοσον δεν δειχνει να αλλαξε σταση) δεν μπορω να καταλαβω.
Αυτό λέω κι εγώ. Κι ενώ όλοι ή σχεδόν όλοι διαφωνούν με την αντίδραση Χειμωνά και στην ουσία με το άρθρο, αυτό που έγραψα έχει συντριπτικά λιγότερα like καοι πολύ περισσότερα dislike. Δεν καταλαβαίνω...
Δυστυχώς, έχασε τον έλεγχο και το όποιο δίκιο του. Οσον αφορά στην άδικη σύγκριση που υφίσταται σε σχέση με τον πατέρα του, θα έπρεπε να αρκεστεί στην έξυπνη, (αυτο)σαρκαστική, εντελώς politically incorrect απάντηση που είχε δώσει πριν καιρό όπου έλεγε (περίπου) ότι οι άνθρωποι που τον κατηγορούν ως ανάξιο γιο του πατέρα του χωρίζονται σε δυο κατηγορίες- σ αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία του και σ' αυτούς που έχουν, και ότι στους πρώτους δεν είχε να πει τίποτα, στους δεύτερους υπενθύμιζε ότι είναι κληρονόμος των δικαιωμάτων τους, τα οποία ξοδεύει στα στριπτιζάδικα.Οταν τα δημόσια πρόσωπα χρησιμοποιούν τα social media για να ανταπαντούν σε κάθε- δίκαιη ή άδικη, σοβαρή ή μη- κριτική που δέχονται, συνήθως καταλήγουν να εκτίθενται ανεπανόρθωτα παρουσιάζοντας μια εριστική, αγενή,γκρινιάρικη, βαρετή και, τελικά, γελοία εικόνα.
Καλα, ηλιου φαεινοτερον το που γερνει η συμπαθεια του κ.Δημοκιδη. Εγω ηθελα μονο να σχολιασω γενικως τα social media, που μας εχουν βαλει στο ρολο της κατινας της γειτονιας, να πρεπει να σχολιαζουμε τον εναν και τον αλλον, να απομυθοποιουμε ανθρωπους που κανονικα δεν θα επρεπε καν να ξερουμε πως ειναι φατσικά, να βριζομαστε και να ξερναμε χολη και μαγκια. Βγειτε απο τα social media. Απο ΟΛΑ. Κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο.
Συνήθως με αυτούς τους τύπους δεν είναι ο θυμός το αίτιο. Είναι η επίγνωση της φλωριάς τους που τους κάνει να βρίζουν "αντρικά". Τώρα σχετικά με την Σταμάτη καλά κάνει και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση της για να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην φυλακή. Είναι ζόρικα τα πράγματα μέσα και μπορείς όντως να τρελαθείς. Και η Σταμάτη δεν είναι κανένας Μαντέλα. Μια συνηθισμένη [...[ σαν τις χιλιάδες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας είναι που πήρε τον πλούσιο γέρο.
Κατά το παρελθόν, όσο ζούσα στην Ελλάδα, είχα βρεθεί τέσσερις ή πέντε φορές σε κοινή παρέα με τον Χειμωνά, χωρίς όμως να μιλήσουμε μεταξύ μας, ούτε να έχουμε καμία ιδιαίτερη επαφή. Δείχνει (ή όσες φορές τον είδα έδειχνε) λιγομίλητος και συνεσταλμένος, αλλά ομολογώ πως απλά μου φαινόταν να βαριέται που ζει και ερχόταν στη συγκεκριμένη παρέα διότι ή είχε πολλές μοναξιές και όχι καλύτερη επιλογή ή επέμενε πολύ ο οικοδεσπότης και για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να το αποφύγει. Και μόνο η ποδοσφαιροφιλομανία του με απωθούσε, αλλά ΟΚ, δεν ξέρω και πολλούς Έλληνες που να μην πάσχουν από αυτή. Πάντως μου άφησε την εντύπωση κάπως παράξενου και μάλλον αγενούς ανθρώπου. Μέχρι εδώ όλα καλά, καθώς αυτά είναι δικές μου ιδιοτροπίες. Κάτι όμως που ξεχνάει στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το να σκυλοβρίζει κάποιον και μάλιστα με τέτοια χυδαιότητα και μετά να χρειάζεται να δημοσιεύσει και επεξηγηματικό λογύδριο, δεν είναι και ζήτημα ανατροφής καθώς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, είναι απλά χυδαία νοοτροπία και δεν πάει να λέει ό,τι θέλει για το ήθος και την ευγένεια του - κάπου λέει και που γράφει το κοινό που δεν θα αγοράσει και τα πονήματα του για να επιβεβαιώσει την καλή αστική του αγωγή. Αλλά και η Πασοκική του εμμονή είναι αρκετή για να αντιληφθείς με τι άτομο έχεις να κάνεις. Γενικά το όλο θέμα μου αφήνει μια αίσθηση αηδίας και απλά ήθελα να το μοιραστώ μιας και είναι Σάββατο απόγευμα και πραγματικά έχω μια ώρα νεκρού χρόνου - ειδάλλως δεν θα άξιζε τον κόπο.
Και φυσικά πληρώνω την ένταξή μου στο ΠΑΣΟΚ. Πήγα στο ΠΑΣΟΚ το 2012. Την εποχή που όλοι μου έλεγαν: "Ποιο ΠΑΣΟΚ μωρέ, τελειωμένο είναι, τράβα στο ... για να βγεις βουλευτής". Εκεί όμως ανήκα ιδεολογικά, τι να έκανα; ΠΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΡομαντικος και Ιδεολογος. Για το ΠΑΣΟΚ!!!!!!!! το 2012!!!!Ενταξει η χυδαια γλωσσα που καθ' ομολογια του ιδιου και φιλων του χρησιμοποιειται μονο πισω απο το πληκτρολογιο ειναι το λιγοτερο που μπορεις να προσαψεις σε αυτον τον ανθρωπο.Εαν ειχε εισχωρησει απο 30ετιας εκει μεσα προ σκανδαλων αντε να του συγχωρησεις λιγο την πίστη στα παλιά αλλα προσφατα να ξεκινα πολιτικά σε αυτόν τον θίασο εγκληματιων λυπαμαι αλλα είναι ενδειξη οτι ο ανθρωπος πολιτικα τουλαχιστον ειναι αστειος."Εμενα που με βλεπετε δεν παω σε συριζες και ποταμια για να αναδειχθω. Εκει εχει τους ανερχομενες ψευτες και κλεφτες. Εγω θα παω με τους βετερανους του ΠΑΣΟΚ. Το κραταω αληθινο."
"Τα Ελγίνεια δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα (...) Πρόκειται απλώς για μια ακόμη εθνική ιδεοληψία, κάτι ανάλογο με τις «γερμανικές αποζημιώσεις»".Γ. Χειμωνάς, υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.
αυτά είναι αυτονόητα πράγματα για όλον τον πλανήτη. Εδώ δε συζητάμε για τις *διαφορές* που έχει ο Χειμωνάς από το μέσο Ελληναρά εμείς-σας-δώσαμε-τα-φώτα-πιάσε-άλλο-ένα-σουβλάκι-με-απόλα-γαμώ-τη-μάνα-σου αλλά για τις *ομοιότητες*.
Κύριε Δημοκίδη,κάποια στιγμή πριν λίγο καιρό θέλησα να σας γράψω πως σας διαβάζω και σας απολαμβάνω, χρόνια τώρα. Όχι μόνο συμφωνώ με κάθε τι που γράφετε, αλλά σε πληθώρα άρθρων σας αισθάνομαι πως εγώ σκέφτομαι κι εσείς γράφετε. Τέτοια ταύτιση απόψεων, τόσο πανομοιότυπη προσέγγιση σε πάρα πάρα πολλά. Μου κάνει αντύπωση λοιπόν που σε αυτό το άρθρο προσπαθώ να βρω μια φράση με την οποία να συμφωνήσω. Προσπαθώ να καταλάβω την προσέγγισή σας. Δεν γίνεται.Δε μπορώ να διανοηθώ οτι εσείς ειδικά θα κάνατε κάτι τέτοιο, αλλά η άποψή σας σε αυτό το θέμα είναι τόσο κόντρα σε αυτά που έχετε χτίσει τόσο καιρό, που δίνετε την εντύπωση ότι ο κ. Χειμωνάς είναι απλώς κολλητός σας και έχετε βαλθεί να τον ξεπλύνετε με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμα κι αν αναιρείτε τον ίδιο τον εαυτό σας. Ασύλληπτο.Απογοητευτικό.
Μπα, δεν είναι κολλητός μου, δυο φορές τον έχω δει από κοντά, πριν από τέσσερα χρόνια. Δεν έχουμε καν ιντερνετική επαφή. Το θεωρώ αυτοεξευτελιστικό και λάθος αυτό που έκανε αλλά τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρα ή μαύρα, και αξίζει να συζητηθούν χωρίς αφορισμούς και κατάρες. Παρ' όλα αυτά επιμένω ότι κατά την προσωπική μου γνώμη είναι απαράδεκτη η αντίδρασή του και πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. (Παρ' όλα αυτά δεν βρήκες τίποτα για να συμφωνήσεις - έπρεπε μάλλον να είχα απαιτήσει τη θανατική ποινή εναντίον του για να ικανοποιηθούν όλοι.)Το να προσπαθώ να δω με όση ψυχραιμία διαθέτω την 'μεγάλη εικόνα' δεν σημαίνει ότι αναιρώ τον εαυτό μου. Αυτός *είναι* ο εαυτός μου. Δεν πειράζει, ας διαφωνήσουμε και σε κάτι. :)
Δεν θέλω να σχολιάσω το θέμα του ποστ αλλά έχω μια γενική παρατήρηση-απορία να καταθέσω η οποία μου έχει δημιουργηθεί και παλιότερα όταν έβλεπα έναν άλλον Έλληνα συγγραφέα, απο τους αγαπημένους μου, να τσακώνεται για τα πολιτικά στις εκλογές. Που βρίσκουν το χρόνο, την ενέργεια, και το κουράγιο να ασχοληθούν αυτοί οι άνθρωποι με τα social media. Και ποιο το νόημα. Τι έχεις να πεις που δεν μπορείς να το πεις μέσα απο τα βιβλία σου και την στάση σου απέναντι στη ζωή. Τι δουλειά έχει ένας συγγραφέας σε μια πολιτική (που λέει ο λόγος) εκπομπή; Τι σημασία έχει να τουιτάρεις ακόμα και την διαφωνία σου όταν έχεις το χάρισμα και το ταλέντο να μιλήσεις για αυτή μέσα απο τα στόματα των ηρώων σου; Και γιατί να χάσεις κάτι απο το μυστήριο που σε τυλίγει (σ.σ Δεν είναι κακό όλοι παίζουμε με την εικόνα μας όταν μας δοθεί η ευκαιρία. Το θέμα είναι να μην μένουμε στην εικόνα) πέφτοντας στο χαμηλό επίπεδο που θέλουν άλλοι να σε ρίξουν;Ειλικρινά θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση εαν η Ντονα Ταρτ με την εκπληκτική της "Καρδερίνα" έβρισκε χρόνο, διάθεση, κουράγιο να ξεκατινιαστεί για δεν-ξέρω-και-εγω-με-τι στα πλατό του "Good Morning America" την περίοδο που έγραφε το μυθιστόρημα. Η ακόμα και αργότερα Μήπως οι συγγραφείς να ξανακλειστούν στα σπίτια τους και να κλείσουν εντελώς το Facebook;
Δεν εχουν οι επικριτες του πολιτικα κινητρα επειδη ανηκει στο Πασοκ. Απλως ενας τετοιος τυπος (που εχει γραψει πολυ πολυ χειροτερα πραγματα στο παρελθον) δε θα μπορουσε να ειναι τιποτα αλλο απο πασοκ.