«Πόλεμος» των περιβαλλοντολόγων με τον Edge των U2

«Πόλεμος» των περιβαλλοντολόγων με τον Edge των U2 Facebook Twitter
3

 

«Πόλεμος» των περιβαλλοντολόγων με τον Edge των U2 Facebook Twitter

Έντονη κριτική από περιβαλλοντικές οργανώσεις δέχεται ο κιθαρίστας των U2, Edge, ο οποίος ετοιμάζεται να χτίσει έξι κατοικίες με θέα των Ειρηνικό, στο Μαλιμπού, στη Νότια Καλιφόρνια. Ο μουσικός έχει αγοράσει στην περιοχή το 2005, 624 στρέμματα γης και από τότε προσπαθήσει να εξασφαλίσει άδειες δόμησης.

Την προηγούμενη φορά η αίτηση του απορρίφθηκε τώρα όμως η αρμόδια επιτροπή είπε το ok.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατοικίες του θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όμως οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι τα κτίσματα θα καταστρέψουν και θα υποβαθμίσουν το τοπίο και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

«Πόλεμος» των περιβαλλοντολόγων με τον Edge των U2 Facebook Twitter

Η εκπρόσωπος του Εdge τόνισε στα ΜΜΕ ότι ο μουσικός σέβεται το περιβάλλον και ότι αποφάσισε να κάνει τα σπίτια με μικρότερο ύψος για να μην εμποδίζει τη θέα «Θέλουν να χτίσουν τα σπίτια τους με τρόπο που θα προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον», δήλωσε σύμφωνα με τον Ιντιπέντεντ η Φιόνα Χάτον.

Η Μέρι Γουάισμπροκ όμως, υπεύθυνη της τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης «Save open space» αναρωτιέται γιατί να καταστρέψει ο Edge την περιοχή με «mega αρχοντικά». «Γιατί να χαλάσει αυτό το ανέπαφο κομμάτι της ακτογραμμής του Μαλιμπού όταν υπάρχουν ήδη τόσες επαύλεις προς πώληση με πρόσβαση στην παραλία», λέει.

«Πόλεμος» των περιβαλλοντολόγων με τον Edge των U2 Facebook Twitter


«Είναι σαν να πηγαίνει ένας πλούσιος Αμερικανός στους διάσημους για τη φυσική τους ομορφιά παράκτιους Βράχους του Μοχέρ στην Ιρλανδία και να χτίζει εκεί βίλες», είπε η Γουάισμπροκ.

«Πόλεμος» των περιβαλλοντολόγων με τον Edge των U2 Facebook Twitter
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ιράν: Κρατούμενοι έραψαν τα χείλη τους - 1.500 θανατοποινίτες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας

Τουλάχιστον 424 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν από την αρχή του έτους, ενώ εκατοντάδες ακόμη βρίσκονται σε αναμονή εκτέλεσης, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights
THE LIFO TEAM
ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΥΡΠΙΑΚΟ ΚΥΠΡΟΣ

Διεθνή / Γκουτέρες: Επιτακτική ανάγκη η λύση στο Κυπριακό

ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα αποτελεί ακόμη μία σαφή απόδειξη της αφοσίωσής του στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗΣ

Διεθνή / Κρουαζιερόπλοιο με 238 επιβάτες εκκενώθηκε από τη βουλγαρική συνοριοφυλακή: Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή προχώρησε στην εκκένωση και των 186 επιβατών του ελβετικής σημαίας κρουαζιερόπλοιου Viking Ullur, που προσάραξε στον ποταμό Δούναβη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου για συνάντηση με τον Τραμπ μετά από δημοσίευμα για μεταφορά «ευαίσθητων πληροφοριών»

Προηγήθηκε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι - Τι συζήτησαν και τι αναμένεται να ακολουθήσει στο μίτινγκ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Διεθνή / Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Από πιθανή διαρροή αερίου η έκρηξη στο Mall - Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK, που μετέδωσε πλάνα έξω από το εμπορικό κέντρο της πόλης Κασίμα, είχε χαθεί η επικοινωνία με περίπου 20-30 εργαζομένους.
THE LIFO TEAM