Αβραμόπουλος: Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον για την πατρίδα

Αβραμόπουλος: Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον για την πατρίδα Facebook Twitter
22

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις μετά το θάνατο δύο Αξιωματικών Επαγγελματιών Οπλιτών 5ετους θητείας και ενός Εφέδρου Αξιωματικού, από έκρηξη σωλήνα όλμου κατά τη διάρκεια βολών στο Πεδίο Βολής του Ελληνικού Στρατού στις Γλαφυρές Μαγνησίας. Τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου ένας υπολοχαγός ο οποίος μπήκε στο χειρουργείο για την αφαίρεση θραύσματος από τη δεξιά κοιλιακή χώρα. Η γενική κατάσταση του χαρακτηρίζεται καλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ τα τρία θύματα είναι 33, 34 και 19 ετών αντίστοιχα, με τους ΕΠΟΠ να έχουν το βαθμό του λοχία και ο οπλίτης του δεκανέα.


Μετά το τραγικό συμβάν ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για πρωτόγνωρο δυστύχημα δηλώνοντας χαρακτηριστικά «αιφνιδιαστήκαμε».  «Πέρα από την συντριβή οι ένοπλες δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι τα αίτια του τραγικού συμβάντος διερευνώνται.

 «Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ