ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

Στο «χακί» οι γυναίκες στη Νορβηγία

Στο «χακί» οι γυναίκες στη Νορβηγία Facebook Twitter
8

Υποχρεωτική είναι πλέον η στράτευση και για τις γυναίκες, με νόμο που ψήφισε χθες Τρίτη το κοινοβούλιο της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της χώρας  η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας να «στρατολογήσουν το καλύτερο στρατιωτικό προσωπικό με το μεγαλύτερο κίνητρο».

Ως τώρα οι γυναίκες είχαν το δικαίωμα να στρατευτούν σε εθελοντική βάση και ήδη φτάνουν στο 10% των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η Νορβηγία γίνεται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα ή κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που επεκτείνει εν καιρώ ειρήνης την υποχρεωτική στράτευση για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Η θητεία στη Νορβηγία είναι μέχρι 19 μήνες ενώ υπάρχουν πρόνοιες για εναλλακτική θητεία σε ό,τι αφορά στους αντιρρησίες συνείδησης.

8

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Ρωσία: Ο Τραμπ προσφέρθηκε να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επικοινωνία Τραμπ και με Πούτιν και με Ζελένσκι - «Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να εργαστεί για τον ταχύ τερματισμό των εχθροπραξιών», λέει ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Ουσάκοφ
THE LIFO TEAM