Συναγερμός σε αεροπλάνο από επιβάτη που ισχυρίστηκε πως έχει Έμπολα

Συναγερμός σε αεροπλάνο από επιβάτη που ισχυρίστηκε πως έχει Έμπολα Facebook Twitter
5

Πανικός προκλήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης με προορισμό τη Δομηνικανή Δημοκρατία όταν ένας επιβάτης ισχυρίστηκε πως είχε πρόσφατα ταξιδέψει από την Αφρική και πως έχει κολλήσει Έμπολα.

Ο 54χρονος έκανε την ανακοίνωση σε συνεπιβάτες του λίγη ώρα πριν την προσγείωση και αμέσως εκείνοι θορυβημένοι ενημέρωσαν τις αεροσυνοδούς. Εκείνες μετέφεραν την πληροφορία στον πιλότο και σε λίγα λεπτά η είδηση είχε φτάσει στον πύργο ελέγχου. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή προσγείωσης του αεροπλάνου σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου όπου θα τους περίμενε μονάδα γιατρών για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκε ειδική ομάδα ιατρικού προσωπικού με στολές προστασίας η οποία παραλάμβανε τον άντρα ενώ παράλληλα είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές ώστε να ενεργοποιηθεί κάθε προβλεπόμενο μέτρο ασφαλείας. Ο άντρας απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε για ιατρικές εξετάσεις ενώ οι 200 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης παρέμειναν σε καραντίνα για δύο ώρες.

Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις αποδείχτηκε πως ο 54χρονος δεν ήταν φορέας του ιού και πως η ομολογία του ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Οι υγειονομικές υπηρεσίες εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία ανέφερε πως ο άντρας θα επέστρεφε για περαιτέρω εξετάσεις στις ΗΠΑ και οι υπόλοιποι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι να αποβιβαστούν. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας σχολίασε το περιστατικό αναφέροντας πως ήταν μια πολύ κακόγουστη φάρσα και ζήτησε συγνώμη από τους υπόλοιπους επιβάτες για την ταλαιπωρία.

Η στιγμή που οι νοσηλευτές με τις ειδικές στολές εισέρχονται στο αεροπλάνο για να απομακρύνουν τον 54χρονο κατεγράφη από επιβάτη:

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM