Κούβα: Απαγορεύτηκαν τα αρώματα «Ερνέστο» και «Ούγκο»

Κούβα: Απαγορεύτηκαν τα αρώματα «Ερνέστο» και «Ούγκο» Facebook Twitter
8

Η κυβέρνηση της Κούβας απαγόρευσε την κυκλοφορία δύο αρωμάτων που φέρουν την ονομασία «Ερνέστο» και «Ούγκο», καταγγέλλοντας την ανεύθυνη συμπεριφορά της δημόσιας επιχείρησης που τα παρουσίασε ενώ υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Η κυβέρνηση διαπίστωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «ήταν ψευδές το γεγονός ότι συγγενείς του «Τσε» και του Τσάβεζ είχαν εγκρίνει την χρήση των ονομάτων τους, όπως είχε αναφέρει ένας υπάλληλος» της δημόσιας αυτής επιχείρησης σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

 «Για αυτό το σοβαρό λάθος, τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλονται θα ληφθούν…πρωτοβουλίες αυτού του είδους δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτές από τους πολίτες μας ούτε από την επαναστατική κυβέρνησή» εξήγησε σε μια ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα Granma, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την ιδέα για την κυκλοφορία των δυο αρωμάτων είχε ο όμιλος Labiofam που παρουσίασε το σχέδιο του με αφορμή ένα συνέδριο που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα στην Αβάνα.

Για τον όμιλο τα δύο αυτά αρώματα θα ήταν απλώς ένας φόρος τιμής στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και στον Ούγκο Τσάβες Φρίας.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM