Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με διψήφια διαφορά

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με διψήφια διαφορά Facebook Twitter
21

Δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών δίνει ευρύ προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τον φέρνει κοντά στην αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% (31% τον Ιούλιο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 25% (24%).

Το Ποτάμι είναι στην Τρίτη θέση με 9,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Ποσοστό 5% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.  

Με αυτά τα ποσοστά οι έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 146 έδρες, η ΝΔ 66, Το Ποτάμι 25, η Χρυσή Αυγή 20, ΚΚΕ 17, ΠΑΣΟΚ 15, Ανεξάρτητοι Έλληνες 11 και ΔΗΜΑΡ καμία έδρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με 38% ενώ ο Α. Τσίπρας συγκεντρώνει 34%.

Το 49% θέλει πρόωρες εκλογές ενώ το 46% ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Το 75% θεωρεί ότι «η δημοκρατία είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε άλλη μορφή διακυβέρνησης», ενώ το 12% αναφέρει ότι «σε ορισμένες περιστάσεις μια δικτατορία μπορεί να είναι προτιμότερη από τη δημοκρατία». Ένα 11% υποστηρίζει πως «για ανθρώπους σαν κι εμάς δεν έχει καμία σημασία εάν έχουμε δημοκρατία ή δικτατορία». Το 2% δεν εκφέρει γνώμη.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM