Ασανσέρ που θα φτάνει στο διάστημα σχεδιάζουν Ιάπωνες

Ασανσέρ που θα φτάνει στο διάστημα σχεδιάζουν Ιάπωνες Facebook Twitter
8

Η Obayashi, ένας κατασκευαστικός κολοσσός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τα σχέδια της για κάτι που με την πρώτη ματιά φαντάζει εξωπραγματικό: τη δημιουργία ως το 2050 ενός ανελκυστήρα που θα μεταφέρει ανθρώπους και αγαθά στο διάστημα.

Το μήκους 96.000 χιλιομέτρων καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι από νανοσωλήνες άνθρακα, μια υλική δομή εκατοντάδες φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο ανελκυστήρας θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα και θα φτάνει μετά το ταξίδι μιας εβδομάδας σ' ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων. Θα μπορεί να χωράει μέχρι 30 άτομα.

Ασανσέρ που θα φτάνει στο διάστημα σχεδιάζουν Ιάπωνες Facebook Twitter

Αν ποτέ πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο θα γίνει πολύ πιο φθηνή η μεταφορά φορτίου στο διάστημα. Αυτή τη στιγμή με τις διαστημικές πτήσεις κάθε κιλό που φεύγει από τη γη κοστίζει 22.000 δολάρια. Με τον ανελκυστήρα το κόστος θα πέσει στα 200 δολάρια το κιλό.

Η εταιρία Obayashi είναι μια από τις σοβαρότερες της Ιαπωνίας. Πριν μια διετία είχε ολοκληρώσει Tokyo Sky Tree, το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας (634 μέτρα). Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Ντουμπάι και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Η εταιρεία θα ζητήσει διεθνή βοήθεια καθώς όπως παραδέχεται ο υπεύθυνος της έρευνας και ανάπτυξης "Δεν μπορούμε να το καταφέρουμε μόνοι μας".

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM