Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου Facebook Twitter
21

 

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου Facebook Twitter

Με πόζες στις οποίες κρατά τη σημαία με το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας συνοδεύτηκε η «κατάκτηση» της κορυφής του Ολύμπου από τον πρώην υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων και νυν αντιπρόεδρο της Βουλής. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Ο πολιτικός από τη ΦΥΡΟΜ φωτογραφήθηκε με τη σημαία και στη συνέχεια ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook. Σήμερα Δευτέρα οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Vest, με τον τίτλο «Ο Μιλόλοσκι κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα ανέφερε: «Έπειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου Facebook Twitter

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι κόλλησε στο ορεινό καταφύγιο και αυτοκόλλητο  με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα και από άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Αθηνών - Σκοπίων του 1995, οι πολίτες της πΓΔΜ δεσμεύονται να μην κάνουν χρήση του Ήλιου της Βεργίνας.

Ειρωνική απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών

 

«Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Υπενθυμίζει μάλιστα, σε φιλικό ύφος, στον σκοπιανό αξιωματούχο πως η Ενδιάμεση Συμφωνία απαγορεύει κάθε χρήση του δεκαεξάκτινου συμβόλου από την ΠΓΔΜ.

«Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα όχι την πΓΔΜ και το λαό της», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: «Καμία χώρα δεν είναι Γαλατικό Χωριό μακριά από την παγκόσμια καταιγίδα»

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, κάθε ένταση και χτύπημα σε Ορμούζ και Ουκρανία δημιουργούν μια μεγάλη αναταραχή και ένα σπιράλ αυξήσεων σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διεθνή πληθωρισμό και υψηλό κόστος ζωής» τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΕΛ.Α.Σ.

Πολιτική / Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ένταξη του Άγγελου Κορωνιού στην ΕΛ.Α.Σ. - «Χρειαζόμαστε σουτέρ, αδελφέ»

Ο Άγγελος Κορωνιός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδας, ενώ παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως «αξιόπιστος εταίρος» των ΗΠΑ – Οι ανακοινώσεις για ρεύμα και αποζημιώσεις

Η επίσκεψη Ρούμπιο, οι επιδοτήσεις για τη βιομηχανία και τους αλιείς και τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στην Κρήτη, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.
THE LIFO TEAM