«Ξέρετε τι φρούτο είμαι!»

Facebook Twitter
6

Είναι γνωστό: δεν θέλει βραβεία, δεν θέλει τιμές. 

Σήμερα το απόγευμα ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος βρέθηκε στην Πτολεμαϊδα και συνέβη το εξής:

(Μέσω του neaptolemaidas.gr)

Γεμάτο ήταν το πνευματικό κέντρο της Πτολεμαΐδας σήμερα το απόγευμα, με κόσμο που ήθελε να ακούσει τον γνωστό ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Ο κ. Χριστιανόπουλος -ο οποίος εκτός από ποιητής είναι δοκιμιογράφος, διηγηματογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός- μίλησε για τους «12 καλύτερους ποιητές της Θεσσαλονίκης», διάβασε τα καλύτερα ποιήματά τους και τα σχολίασε.

Στο τέλος, η συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Ρόη Βασβατέκη, ζήτησε από τη δήμαρχο Εορδαίας, κα Παρασκευή Βρυζίδου, να τού επιδώσει μια αναμνηστική πλακέτα για τα 100 χρόνια εορτασμού της Εορδαίας. Ο κ. Χριστιανόπουλος αρνήθηκε και τόνισε «αφού ξέρετε τι φρούτο είμαι», «να λείπει το βύσσινο»!

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο γνωστός ποιητής δεν δέχεται ποτέ βραβεία και μάλιστα φέτος τον Ιανουάριο είχε δημιουργηθεί ντόρος για αυτή του την «ιδιοτροπία» [όταν αρνήθηκε το Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου του].

Δείτε τον, είναι, όπως πάντα απολαυστικός!

(Έχει όμως και πλάκα το ότι από κεκτημένη ταχύτητα άρνησης του οποιουδήποτε πράγματος, σχεδόν δεν άκουσε ότι ήταν απλώς μια αναμνηστική πλακέτα - καμία σχέση ούτε με διάκριση ούτε με βραβείο...)

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Αναρωτιέμαι... δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να τον προστατεύσει?! Τις προάλλες πήγε στον Παπαδάκη. Είναι η εκπομπή του Παπαδάκη λόγου και τέχνης ή τον κάλεσαν για να κάνουν χάζι, να ακούσουν κανα γαλλικό και να κάνουν νούμερα?! Μάλλον το δεύτερο! Τα χει ψιλοχαμένα λογω γήρατος ο άνθρωπος, δεν είναι μονο το ιδιαίτερο attitude που θέλουν να πιστεύουν κάποιοι "αλλοπαρμένοι"!