Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη

Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη Facebook Twitter
Ο Γιάγκος και η Βίρνα
5


 

Η Βίρνα Δράκου βγαίνει από το αυτοκίνητο της και πηγαίνει στον Γιάγκο Δράκο, σύζυγό της και ιδρυτή της μεγάλης πολυεθνικής, ώστε να μοιραστεί τα νέα για την ξαφνική προαγωγή της σε αντιεισαγγελέα εφετών. Δεν γνωρίζει όμως ότι ο σύζυγός της εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια διατηρεί δεσμό με την ιδιαιτέρα γραμματέα του, τη Σάντρα. Η αποκάλυψη της αλήθειας γίνεται στον πύργο της Giant όταν η Βίρνα, εντελώς ανυποψίαστη, ανοίγει την πόρτα του γραφείου και βλέπει το σύζυγο της να βρίσκεται στην αγκαλιά της μισόγυμνης γραμματέως του. Θα φύγει, θα κλάψει, θα σκεφτεί, θα συναντηθεί με τη μοιχαλίδα Λουκία Παπαδάκη και στο τέλος θα πέσει θύμα απόπειρας βιασμού σε μια υπόγεια διάβαση.

Κάπως έτσι στις 16 Σεπτεμβρίου του 1991 το πρώτο επεισόδιο της Λάμψης του Νίκου Φώσκολου, μας έδωσε μια (μικρή μόνο) γεύση γι αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Έρωτες, πάθη, μίση, δολοπλοκίες, ναρκωτικά, γάμοι, δολοφονίες, φυλακές, γκαλά, χρήμα, προδοσία, αίμα, ψέμα και ατάκες. Πολλές ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης...

Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη Facebook Twitter
Η οικογένεια Δράκου σε απαρτία
Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη Facebook Twitter
H Λάμψη σατυρίστηκε όσο καμία άλλη ελληνική σειρά

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται όταν η ιδιωτική τηλεόραση ήταν στο απόγειό της. Με πρωινά μαγκαζίνο, τηλεπαιχνίδια, δραματικές και κωμικές σειρές. Το γκροτέσκ μεγαθήριο του Νίκου Φόσκωλου θα έβρισκε τη θέση του στην κορυφή. Και θα έμενε εκεί για 14 συνεχόμενα χρόνια.

Η γλώσσα ιδιαίτερη, το σενάριο κάτι παραπάνω από υπερβολικό, οι ερμηνείες πομπώδεις, τα πρόσωπα (Ευλογητός - Εξολοθρευτής) βγαλμένα από ελληνική μυθολογία και σπλάτερ του Χόλιγουντ κι όμως η σειρά κατάφερε να καθηλώσει ακόμη και υπερήλικες και να γίνει η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά φαντασίας στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Τη μουσική των τίτλων είχαν επιμεληθεί οι Ζακ Ιακωβίδης και Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη Facebook Twitter
Μεγάλη (;) στιγμή στην Λάμψη η εμφάνιση της Καλομοίρας
Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη Facebook Twitter


 Η ΛΑΜΨΗ σε αριθμούς


 

Προβλήθηκαν 3.457 επεισόδια, δίνοντάς της έτσι μια θέση στο βιβλίο Guinness το 1995.

Συνολικά γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 περίπου ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί ενώ εργάστηκαν επτά σκηνοθέτες και αμέτρητοι τεχνικοί.

Το πρώτο επεισόδιο, έκανε τηλεθέαση 62%.

Η σειρά προβάλονταν καθημερινά για 14 συνεχόμενα χρόνια από τον ΑΝΤ1

Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 29 Ιουλίου του 2005 και σημείωσε τηλεθέαση 41,4%.

 

Σαν σήμερα το 1991 αρχίζει να προβάλλεται η Λάμψη Facebook Twitter

 

It's Viral
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Επεισόδιο σαν αυτό με τον Ευλογητό και την καταδίωξή του, η οποία οδήγησε και στο θάνατό του, από την Τατιάνα Δράκου - η οποία εκείνη την περίοδο είχε γίνει ενεργή αστυνομικός με μεγάλη επιτυχία και πανταχόθεν επαίνους στο σώμα - και την υπόλοιπη αστυνομική δύναμη μαζί της, ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.Ο Ευλογητός είναι ένας serial killer που δολοφονεί εμπόρους ναρκωτικών, καθοδηγούμενος από ένα ισχυρό self-righteousness. Έχει συγκεντρώσει την προσοχή των media, και το σκάνδαλο της δράσης του έχει φουντώσει στην κοινή γνώμη. Η αστυνομία επιδίδεται με ιδιαίτερη ζέση στη αναζήτησή του με σκοπό τη σύλληψη, εδώ και μήνες, με εντολή από το ανώτατο κλιμάκιο η μάστιγα της αυτοδικίας του Ευλογητού να παταχθεί όσον το δυνατόν συντομότερα. Έχουν, λοιπόν, εντείνει τις έρευνες με κάθε επισημότητα και διαθέτοντας όλα τα μέσα - φυσικά στην έρευνα πρωτοστατεί και η Τατιάνα Δράκου - για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ώσπου κάποια μέρα τον εντοπίζουν και αρχίζει το ανθρωποκυνηγητό για να τον μπαγλαρώσουν, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της καταδίωξης (στην οποία, επίσης, πρωτοστατεί η Τατιάνα Δράκου), αυτός πυροβολεί προς την πλευρά της αστυνομίας και η Τατιάνα αναγκάζεται να τον πυροβολήσει κι αυτή - και τον πετυχαίνει. Καθώς, τώρα πια, είναι πεσμένος κάτω και αιμόφυρτος, αυτή τον πλησιάζει και ανασηκώνει τη φρικώδη μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπό του. Βλέποντας το πρόσωπο του Ευλογητού για πρώτη φορά, αναγνωρίζει σ' αυτό ποιόν λέτε;;; Προσέξτε, εδώ είναι η κορύφωση... Tον γκόμενό της (!), τον Peter. Έτσι όπως είναι, λοιπόν, αυτός τ' ανάσκελο και αυτή τον έχει προσεγγίσει από πάνω, τον κοιτάζει αναγνωριστικά στα μάτια και λέει "Πήτερ; Εσύ;" με ένα ύφος σα να της έκοψε η μαγιονέζα ή σα να ήρθε απρόσκλητη η θεια της από το χωριό. Μετά ο Peter-Ευλογητός πεθαίνει δυστυχώς ( πολύ δυστυχώς, γιατί ήταν κι ωραίο γκομενάκι, χωρίς τη μάσκα) και η συντριβή (!!!) συνεχίζεται.