Τα κατορθώματα Ψινάκη και Γκλέτσου

Τα κατορθώματα Ψινάκη και Γκλέτσου Facebook Twitter
20
Τα κατορθώματα Ψινάκη και Γκλέτσου Facebook Twitter

Είναι και οι δύο στις ειδήσεις σήμερα. Και παρά τον περιπαικτικό μου υπότιτλο, θεωρώ ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και κυρίως -προς μεγάλη μου έκπληξη- ο Ψινάκης. 

Περίμενα ότι θα προσφέρει ανούσια κωμωδία, και είναι μεν νωρίς για να τον κρίνουμε με σιγουριά, όμως μοιάζει να έχει κάτι που συχνά λείπει απ' τους πολιτικούς μας: Κοινή Λογική. 

Και οι αρχικές του δηλώσεις, και οι συστάσεις του στους συνεργάτες του ("Να είστε ευγενικοί με τον κόσμο και να μη βρωμάτε") και η δηλωμένη αποφασιστικότητά του να βάλει τους δημοτικούς υπαλλήλους που τεμπελιάζουν να δουλέψουν, και οι καταγγελίες του που οδήγησαν την αστυνομία σε σπίτια εργαζομένων, δείχνουν ότι έχει σκοπό να συγκρουστεί. 

Στην είδηση "Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια μετά από καταγγελία του Ψινάκη" (Αρχεία του Δήμου Μαραθώνα βρέθηκαν να έχουν υπάλληλοι του δήμου Μαραθώνα στα σπίτια τους σε πέντε ελέγχους που έκανε η αστυνομία τα ξημερώματα, μετά από καταγγελία για απώλεια από τον Ηλία Ψινάκη. Ο ίδιος είχε πάει στην αστυνομία μετά από καταγγελία υπάλληλου ότι κάποιοι είχαν διαγράψει οικονομικά στοιχεία του δήμου, μία ημέρα πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντα του), διάβασα πολλά επαινετικά σχόλια, αν και αυτό που έκανε ο Ψινάκης είναι κανονικά το αυτονόητο.

Επειδή όμως το αυτονόητο δεν γίνεται πάντα στην Ελλάδα συμφωνώ με το σχόλιο του/της "ΒρεΜπας...?"

που λέει: *ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΑΔΕΚΑΣΤΕ ΕΚΔΙΚΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΑΡΠΑ!!!*

Τα κατορθώματα Ψινάκη και Γκλέτσου Facebook Twitter
 

Ο Γκλέτσος είναι άλλη ιστορία. Πιο μπρουτάλ, πιο φωνακλάς, πιο θεατρικός, χωρίς φοβερά χειροπιαστά αποτελέσματα. Ο τσακωμός του με τον παπά, σήμερα στον Αγιασμό του Σχολείου ήταν, νομίζω, άνευ ουσίας - αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν τον χάρηκα. 

Η είδηση: Επεισοδιακός ήταν ο σημερινός αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Στυλίδας. Αφορμή στάθηκε η στιγμή που ο ιερέας της ενορίας έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού. Ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος διέκοψε τον ιερέα και του ζήτησε να αντικαταστήσει τη λέξη "βασιλεύσι" με τη λέξη "ευσεβέσι".

Το επίμαχο σημείο ανέφερε:"Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου νίκας τοῖς βασιλεῦσι ...." και ο ιερέας συνέχισε μη αντικαθιστώντας την επίμαχη λέξη, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.

"Τώρα μιλάω εγώ. Θα το πάρει [θα το τραβήξει βίντεο δηλαδή], θα το πάρει, και θα ανέβει και σε όλα, θα ανέβει παντού", λέει στην αρχή του βίντεο, και μοιάζει να θέλει πραγματικά να τον τραβήξουν ώστε μετά η επαναστατικότητά του να γίνει viral στο ίντερνετ.

Μπορεί και να μην ξεκινούσε να κάνει τον τσαμπουκά του, αν δεν ήταν σίγουρος ότι η κάμερα ήταν ανοιχτή!

Ο Φιλαλήθης σχολίασε "...τελικά το σωστό ήταν "νίκας τοις τσαμπουκεύσι..." και ο Τσούχτρος έτσουξε:

"Οι Έλληνες εκτός από τη σκιά μας (ομοφυλόφιλους, αλλόθρησκους, μετανάστες) φοβόμαστε και τις λεξούλες.
Ένα 'βασιλεύσι', που για την βυζαντινή εποχή που γράφτηκε το τροπάριο είχε νόημα, αφού οι βασιλιάδες έμπαιναν επικεφαλής του στρατού στις μάχες, για κάποιον ανεξήγητο λόγο το συνδέσαμε αέρα-πατέρα με το θεσμό της βασιλείας γενικά και με τη φάρα των Γλίξμπουργκ ειδικότερα (!!!!!!)
Δηλαδή είμαστε φαιδρός λαός ρε φίλε, δεν υπάρχει ελπίς!

Αν αυτό το σύμβολο της αταλαντοσύνης ήθελε να κάνει τη διαφορά (γιατί μόνο αυτό τον ενδιαφέρει), θα μπορούσε να αντιταχθεί γενικότερα στο έθιμο του αγιασμού της σχολικής χρονιάς που στις μέρες μας έχει χάσει εντελώς το νόημά του και θίγει και το θρησκευτικό συναίσθημα των αλλόδοξων μαθητών.
Περισσότερους υποστηρικτές θα έβρισκε. Ο μέτριος."

Θα συμφωνήσω (όχι απαραίτητα για τα περί αταλαντοσύνης): Καμιά φορά αισθάνομαι πως ο Γκλέτσος, παρ' ό,τι καλοπροαίρετος και με γνήσιο ενδιαφέρον για το καλό του Δήμου του, τρώγεται με τα ρούχα του. Το ότι γίνεται υποχρεωτικός αγιασμός και οι παπάδες κάνουν τα υποτιθέμενα μαγικά τους σε μια γλώσσα άγνωστη στα παιδιά είναι απολύτως OK, αλλά μια λέξη (απλή, στερεοτυπική έκφραση της ορθοδοξίας) είναι αιτία αποχώρησης και τσακωμού;

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη. Ελπίζω οι δύο Δήμαρχοι να πορευτούν με σύνεση και με επιμονή για το καλό του τόπου τους. Και να συγκρούονται με τις ιερές αγελάδες είτε αυτοί είναι οι παπάδες, είτε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αρκεί να το κάνουν για τους σωστούς λόγους και όχι επειδή θα είναι οι κάμερες μπροστά. 

20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Γενικά ο Γκλέτσος μου είναι αντιπαθής και είμαι σίγουρος οτι το έκανε για την προβολή του. Έχει όμως δίκιο. Η εκκλησία έχει επίσημα αντικαταστήσει τη λέξη "βασιλευσι" με τη λέξη "ευσεβευσι" ο ιερέας άρα είναι υποχρεωμένος να πει αυτό που η ίδια η εκκλησία του υπαγορεύει και όχι ότι θέλει αυτός.
Δεν ειναι άξιον απορίας ! Ο Γκλέτσος ειναι καλός δήμαρχος και ο Ψινάκης θα ειναι σίγουρα καλός δήμαρχος γιατι ΟΣΕΣ πλάτες και αν είχαν ( ή λεφτά απο την οικογένεια του ο Ψινάκης ) ,ευτυχώς δεν ειναι πραγματικοί πολιτικοί! Και οταν λέω πραγματικοί εννοώ άνευ αντικειμένου και περιορισμένων ευθυνών παιδαρελια ή κοκοτες που μπήκαν βουλή ή το δήμο λογω οικογενειακού ονομάτος ή διασυνδέσεων. Και ίσως πει κάποιος ´ η καριέρα του Ρουβα ειναι αντικειμενό´ ;; Ε ναι ,σ σχέση με το τίποτα ΕΙΝΑΙ !! Και παραείναι ,
Ο Γκλέτσος θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα όπου ηθελε και να εκλεγει, δήμαρχος δημοτικός σύμβουλος βουλευτής οτι ηθελε. Ειναι χορτατος από θαυμασμό, αναγνώριση, και χρήμα, δεν εψαχνε καρεκλίτσα για να τρωει μιζες. Εβαλε στη Στυλίδα που είναι η καταγωγή του και παρά τα τσαμπουκαλικια και τα εμφανέστατα διαφημιστικά τρυκ που σερβίρει στον κόσμο, είναι καλός δήμαρχος. Πολύ καλός δημαρχος. Μπορεσε να εξασφαλίσει πετρέλαιο για τα σχολεία της Στυλίδας απο δωρεες προσπαθησε (και ελυσε) το θέμα με τα διόδια και γενικα στη Στυλίδα τον θεωρούν από τους καλύτερους δημαρχους που είχαν αν όχι τον καλύτερο. Ο Ψινάκης είναι χορτατος από όλα, από λεφτά, από δουλειές από αναγνωρισημοτητα, από εξαλλοσύνες απο τηλεόραση από όλα. Δεν έχει αναγκη από την καρεκλίτσα ούτε αυτός. Το γεγονός πως ντυνεται οπως γουσταρει απλως επιβεβαιωνει το ότι είναι χορτατος από όλα και δεν χρειάζεται ψευτοσεμνοτυφίες για να επανεκλεγει. Επελεξε τον Μαραθωνα γιατί ηθελε να γίνει Δημαρχος όχι σφουγγοκωλαριος για να εξασφαλίσει ανοδο και εδρα στη βουλη. Φερεται σαν πραγματικός πολιτικός που τον ενδιαφέρει να δουλευει σωστα το μερος που ανέλαβε ακόμα και αν αυτο του κοστίσει την επανεκλογή του. Του βγάζω το καπέλο.
Τα όσα γράφεις με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη. Ειδικά για τον Ψινάκη. Ο Γκλέτσος είναι όντως λίγο παραπάνω οξύθυμος, αλλά το χάρηκα πριν κάτι χρονια, που άνοιξε τα κιγκλιδώματα για να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι της περιοχής!
Όσο για τον Ψινάκη, έχει ξεκινήσει θετικά και με έχει καταπλήξει αλλά ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα, γιατί πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν με όρεξη να προσφέρουν και να παράγουν έργο αλλά στην πορεία τους έφαγε το σύστημα.
Τι χάρηκες δηλαδή από όλο το σκηνικό με τον Γκλέτσο ρε Άρη; Ο τύπος είναι αφόρητα λαϊκιστής και ψευτο-επαναστάτης. Διέκοψε τον αγιασμό του παπά μπροστά στα παιδιά για να διορθώσει μια λέξη από ένα τροπάριο 1000+ χρόνων το οποίο ούτως ή άλλως δεν καταλάβαινε σχεδόν κανένας εκείνη την στιγμή. Κίνηση εντυπωσιασμού και ψευτο-τσαμπουκά.
Είναι νωρίς, αλλά μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Ψινάκης κι άμα εν τέλει κατασταλάξει στο να πολεμάει τους βλάκες-κλέφτες- της Ελλάδας, μακάρι όλοι-ες οι δήμαρχοι να του μοιάσουν. Πραγματικά το χάρηκα, μου ανέβασε το ηθικό, που κάτι τόσο αυτονόητο έγινε ίσως για πρώτη φορά!
Και μόνο που ο Ψινάκης έχει δουλέψει και μια στάλα στη ζωή του , τον διαφοροποιεί αμέσως από τον κοινό πολιτικό. Όσο για το "βασιλεύσι"..ΕΛΕΟΣ έχω βαρεθεί να το ακούω! επιτέλους κάποιος να τους βάλει στη θέση τους (γιατί όλοι μα όλοι βασιλεύσι λενε)
θεωρώ τον Ψινάκη άνθρωπο "χορτασμένο" από τη ζωή και με μυαλό, προσόντα που λείπουν από τους περισσότερους που ασχολούνται με την πολιτική σε αυτό τον τόπο.. δεν κρύβω πως έχω προσδοκίες απ' αυτόν (κι ας μην είμαι δημότης Μαραθώνα), ο χρόνος θα δείξει..
"Είναι και οι δύο στις ειδήσεις σήμερα. Και παρά τον περιπαικτικό μου υπότιτλο, θεωρώ ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και κυρίως -προς μεγάλη μου έκπληξη- ο Ψινάκης. "Σε χαλαει η εσαρπα ε; σε χαλαει που δεν φοραει χρωματα βουλης ε;μαθε οτι τουλαχιστον σε αυτον ο Αρμανι τα φτιαχνει πανω του γιατι γουσταρει, και ο ιδιος τα πληρωνει απο την τσεπη του, οχι σα μερικους μερικους και μερικες μερικες που βγαινουν με το βαλεντινο στη λαικη, για να δουν ποσο κανουν τα αγγουρια και να τραβηξουν το αυτι του παραγωγου που τα πουλαει 0,70 στον μεγαλεμπορο που της αγοραζει το βαλεντινο μικρουλη μου.. μηπως σε χαλαει που τους εκραξε γιατι βρωμανε σαν ζωα στο παχνι οταν πανε στη δουλεια? μηπως σε χαλαει οτι μπορει τη μια μερα να βγει με φουστα που κοστιζει οσο ενα τριαρι στο μαρουσι και την αλλη μερα με κελεμπια? κατι σε χαλαει, δεν μπορει, αφου ησουν και προκατηλλειμενος... καλα στερνά μικρουλη...
ο αδέκαστος αρχίζει να παίρνει πόντους!έτσι να συνεχίσει και καλά κάνει και λέει να είναι πλυμένοι και να χαμογελούν,που πας και είναι όλοι με υφάκι και τύπο κι αν θέλουν σου μιλάνε..έτσι να κόψει κανένα τουπέ..όσο για γκλέτσο εντάξει το έκανε για την προβολή αλλά και μόνο για το γεγονός οτι τα βαζει με το παπαδαριό και το κατεστημένο παίρνει κι αυτός θέση στο βάθρο!!!