EΡΧΟΝΤΑΙ!

«Προληπτικά δεν κάνουμε εξετάσεις μην τυχόν βρούμε κάτι»

«Προληπτικά δεν κάνουμε εξετάσεις μην τυχόν βρούμε κάτι» Facebook Twitter
50

Στην απίστευτη δήλωση ότι «προληπτικά δεν κάνουμε εξετάσεις μην τυχόν βρούμε κάτι», προχώρησε ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, οδοντίατρος μάλιστα στο επάγγελμα, κ. Δημήτρης Κοντός.

Ο κ. Κοντός έκανε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξη του στον Σκάι προκειμένου να δικαιολογήσει την περικοπή εξετάσεων  για τους ασφαλισμένους, τις οποίες αποφάσισε ο οργανισμός. Ο κ. Κοντός από το 2010 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Γραμματέα στον Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. Επίσης, έχει διατελέσει Ταμίας, Γραμματέας και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Καρκινικοί δείκτες μόνο  σε ασθενείς με διαγωνισμένο καρκίνο!

Με αυτή την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη δεν θα καλύπτονται  βασικές εξετάσεις αίματος, όπως φεριτίνη ορού, απεικονιστικές εξετάσεις, τρίπλεξ καρδιάς, αλλά και προληπτικές εξετάσεις όπως τεστ Παπ και εξέταση προστατικού αντιγόνου.

Όπως γράφει το Έθνος, περιορίζονται όμως και άλλες εξετάσεις, όπως η εξέταση για ορμόνες θυρεοειδικής λειτουργίας που δεν θα δικαιολογούνται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς ενώ καρκινικοί δείκτες θα δικαιολογούνται σε περίπτωση διαγνωσμένου καρκίνου και για παρακολούθηση της πορείας της νόσου.

Τεστ Παπ δεν ενδείκνυται σε γυναίκες κάτω των 21 ετών και άνω των 65  με αρνητικούς προηγούμενους ελέγχους ενώ δακτυλική εξέταση δεν δικαιολογείται σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 ετών ή αν υπάρχουν συνυπάρχουσες νόσοι με προσδόκιμο ζωής κάτω των 10 ετών.

Οι αποφάσεις αυτές του υπουργού για την περικοπή των εξετάσεων έγιναν με δικαιολογία την προσπάθεια ελέγχου της σπατάλης από τους γιατρούς.

50

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΗΤΕΡΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος, αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα», γράφει στα social media - Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επίθεση με γκαζάκια στα σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη - «Αυτοί οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, δεν είναι παρά απλοί εγκληματίες»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια σε βάρος στελεχών της ΝΔ

«Η παράταξή μας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από την εγχώρια τρομοκρατία και δεν πρόκειται επ ουδενί να επιτρέψουμε την αναβίωση τέτοιων φαινομένων» είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM