Ο Μανώλης Γλέζος στους Νew York Times

Ο Μανώλης Γλέζος στους Νew York Times Facebook Twitter
" Ποτέ δεν επεδίωξα να γίνω ήρωας. Αυτό που έκανα ήταν να υποστηρίζω τις πεποιθήσεις μου." αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος στην συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα.
21

Αφιέρωμα στον Μανώλη Γλέζο φιλοξενούν στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής τους έκδοσης οι New York Times.

Η εφημερίδα αναφέρει στην εισαγωγή της πως ο 92χρονος ήταν στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών στην Ελλάδα της κρίσης, υψώνοντας τη γροθιά του στην αστυνομία η οποία του έριχνε δακρυγόνα στο πρόσωπο. Συνεχίζοντας το αφιέρωμα τους οι ΝΥΤ γράφουν πως ο Μανώλης Γλέζος βρισκόταν μπροστά από το Κοινοβούλιο, επιμένοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να απορρίψουν τα μέτρα λιτότητας τα οποία επέβαλαν οι πιστωτές της χώρας και υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έφερνε στην Ελλάδα περισσότερα δεινά.

 

Σύμβολο της Ελλάδας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας και αριστερός που υπερβαίνει τα ιδεολογικά σύνορα ο Γλέζος είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ένα σύμβολο αντίστασης για κάθε χώρα.

 

"Σε όλη την Ευρώπη ακούω το ίδιο πράγμα. Ο κόσμος δεν θέλει να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του. Το δικαιώμα που θέλω να εξασφαλίσω για όλους είναι να αποφασίσουν αυτοί τη μοίρα τους." αναφέρει στη συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος.

Το δημοσίευμα ανατρέχει στο 1941 και τη δράση του Γλέζου στην αντίσταση κάνοντας αναφορά στη ναζιστική σημαία που κατέβασε από την Ακρόπολη μαζί με τον σύντροφό του Απόστολο Σάντα. Ο Γλέζος εξιστορεί τη στιγμή εκείνη και αναπολεί μνήμες από την επιστροφή του στο σπίτι μετά το περαστικό, την αντίδραση της μητέρας του και το πως κατέληξε στη φυλακή.

" Στέκομαι μπροστά σας όχι σαν ένας άνθρωπος αλλά εκπροσωπώντας όλους τους συντρόφους που δεν είναι πια κοντά μας. Αυτό με κάνει και συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίζω να ζω και να μάχομαι για αυτούς." είναι τα λόγια του Γλέζου που ολοκληρώνουν το αφιέρωμα.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM