Χρησιμοποιώντας δεδομένα για το αλκοόλ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ghost in the Data, δημιούργησε έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη με τις προτιμήσεις της κάθε χώρας, με βάση την εβδομαδιαία κατανάλωση κατά άτομο.

 

Η ιστοσελίδα εστίασε στη μπίρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη. Το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύεται από ένα χρώμα. Κίτρινο, κόκκινο και μπλε αντίστοιχα.

 

Στη συνέχεια, η ένταση του κάθε χρώματος δείχνει πόσο από αυτό το ποτό έχει καταναλωθεί: έτσι το σκούρο κόκκινο της Γαλλίας δείχνει ότι οι Γάλλοι είναι λίγο (έως πολύ) πιο μεθυσμένοι από τους Αργεντινούς παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες έχουν ως προτιμώμενο ποτό το κρασί.

 

Τι πίνει η κάθε χώρα και τι τελικά προτιμούν οι Έλληνες

 

Ίσως σας φανεί περίεργο τι προτιμούν να πίνουν οι Έλληνες...ίσως πάλι όχι. Το σίγουρο είναι ότι τα οινοπνευματώδη έχουν τον τελευταίο λόγο.


Ορισμένα από τα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη: Η Γαλλία αγαπά το κρασί, η Ρωσία τα οινοπνευματώδη ποτά και η Αμερική απολαμβάνει τη μπίρα. Αν ψάξετε όμως λίγο περισσότερο θα βρείτε και μερικές ενδιαφέρουσες ιδιορρυθμίες.

 

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη