ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κυνηγώντας ένα κλεμμένο iPhone στο κέντρο της Αθήνας!

Facebook Twitter
9

Ευχαριστώ τον Νίκο Ζαφείρη, που έζησε την περιπέτεια, την έγραψε και μου την έστειλε:

Το προηγούμενο Σάββατο πήγα κομμωτήριο (!). Εκεί συνάντησα μία φίλη. Αφού μιλήσαμε θέλησε να μου δώσει το τηλέφωνο ενός κοινού γνωστού. Μόνο που το iPhone της είχε κάνει φτερά.

Πριν λιποθυμήσει μου έδωσε τον κωδικό της στο iTunes και εντόπισα το κινητό της στον Άγιο Παντελεήμονα να κινείται προς Άγιο Νικόλαο στα Πατήσια. Χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκα στο μηχανάκι ενός φίλου και με εκείνον στο τιμόνι κι εγώ με το Find My iPhone ανοιχτό πήγαμε προς Αγ. Παντελεήμονα.

Αφού κοιτάξαμε τα γύρω στενά όπου φαινόταν να είναι το τηλέφωνο, μπήκαμε σε πολυκατοικίες και μαγαζάκια του τετραγώνου και ρωτήσαμε πού θα μπορούσαμε να βρούμε ένα iPhone, το τηλέφωνο έκλεισε.
Ήταν η ώρα να καλέσουμε την αστυνομία. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης όχι μόνο κατάλαβαν αμέσως το τι και πώς (iPhone, εφαρμογή, εντοπισμός) υποσχέθηκαν να έρθουν αμέσως.

Μέσα σε δέκα λεπτά και ενώ νομίζαμε ότι το τηλέφωνο είχε εξαφανιστεί, περνάει από μπροστά μας κάποιος που είχε μπει να ζητιανέψει στο κομμωτήριο δέκα λεπτά πριν καταλάβει η φίλη ότι το τηλέφωνό της έλειπε. Τρεις γραμμές κουρέματος στο πλάι του κεφαλιού ήταν το χαρακτηριστικό που όλοι θυμούνταν. Και ήταν μπροστά μου!

Κάλεσα ξανά την Άμεσο Δράση λέγοντας ότι τον έχω μπροστά μου κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίζεται το περιπολικό!

Μετά από σωματικό έλεγχο τον συνέλαβαν και πήγαμε όλοι μαζί στο τμήμα Αγ. Παντελεήμονα. Εκεί τον πίεσαν να ομολογήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ώρα πέρναγε και τελικά του πρότεινα κάτι απλό: Φέρε το τηλέφωνο και θα πας σπίτι σου, αλλιώς θα μείνεις μέσα, δείχνοντας του το κρατητήριο που ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο.

Μετά από αρκετή πίεση, τηλεφωνήματα στη μητέρα-συνεργό και σχεδόν κωμικοτραγικές σκηνές, πήγαμε στο σημείο που είχε γίνει η σύλληψη. Το τηλέφωνο παρέδωσε τελικά ο ανήλικος αδερφός του, όχι πάνω από 6 χρονών.

Τέλος καλό, όλα καλά...


Ηθικά διδάγματα:

Όσοι έχετε iPhone θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Find My iPhone και να θυμάστε πάντα το username και password του iTunes, ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε τη συσκευή σας με τη βοήθεια άλλης συσκευής.

Το τηλέφωνο δεν το βγάζουμε ποτέ από την τσέπη παρά μόνο για να το χρησιμοποιήσουμε. Και μετά το ξαναβάζουμε μέσα!


Το τηλέφωνο της φίλης δεν το έκλεισε αυτός που το έκλεψε. Η ίδια ζήτησε την άμεση κατάργηση της SIM, πράγμα λάθος. Έπρεπε να το αφήσει ανοιχτό, διότι χωρίς δίκτυο, δεν έχει internet, άρα και ο εντοπισμός της θέσης του είναι αδύνατη. Θα μπορούσε να ζητήσει τη φραγή εξερχομένων κλήσεων, αλλά να αφήσει ανοιχτό το Internet και τις εισερχόμενες κλήσεις.


Ποτέ μην μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε μόνοι σας το τηλέφωνο. Αφού το εντοπίσετε και μεταβείτε στην περιοχή, καλέστε την αστυνομία. Είναι πραγματικά επικίνδυνο και δεν αξίζει να ρισκάρετε για ένα τηλέφωνο...

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Εμενα που μου εκλεψαν το macbook 2 ημερών... Ακόμα περιμένω να μου ερθει ειδοποιηση οτι ανοιχτηκε και μπηκε στο internet ωστε να δω την τοποθεσια του. Ή εχουν κανει καποια πατεντα και του εκαναν φορματ ή δεν ξέρω τι.... Αρχίζω και το ξεχναω σιγα σιγα ύστερα από 6 μήνες :/
Ακριβώς την ίδια ιστορία έχω να διηγηθώ κι εγώ...'Έκλεψαν το iPhone της κοπέλας μου από την Σόλωνος και από τη δουλειά εγώ μέσω του iCloud, το εντόπισα και ππήρα αστυνομία και με ανοιχτή συνομιλία εμού, του αστυνόμου και της ομάδας Ζ, τους βρήκαμε, τους έπιασαν και το κινητό επεστράφη σώο και αβλαβές!