Huffington Post: Ο Μπουτάρης στους 8 Δημάρχους που μεταμόρφωσαν την πόλη τους

Huffington Post: Ο Μπουτάρης στους 8 Δημάρχους που μεταμόρφωσαν την πόλη τους Facebook Twitter
35

Μέσα στους 8 Δημάρχους του κόσμου που αλλάζουν την πόλη προς το καλύτερο συγκαταλέγεται ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική εφημερίδα γράφει ότι "Ενώ η Ελλάδα βιώνει τη μία κρίση μετά την άλλη τα τελευταία χρόνια, πολλοί θεωρούν ότι αν υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στο Ελληνικό έθνος, αυτή έχει τη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου της Θεσσαλονίκης."



"Ο Μπουτάρης ίσως να μη μοιάζει με τον παραδοσιακό πολιτικό - φοράει βραχιόλια που αγόρασε στο δρόμο, διαμαντένιο σκουλαρίκι ενώ έχει και τατουάζ - ωστόσο αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις με το θράσος ενός έμπειρου πολιτικού.

"Παρά την κληρονομιά ενός ελλείμματος € 100.000.000 ($ 135,690,000), όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2011, ο Μπουτάρης με βάση τον προϋπολογισμό της πόλης, αναβίωσε τον τουρισμό και χτύπησε τη διαφθορά. Αν ο Μπουτάρης συνεχίσει αυτή τη διαδρομή, θα μπορούσε να είναι σε θέση να να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη, την ακμάζουσα βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα."

Oι υπόλοιποι 7 δήμαρχοι είναι:

Tri Rismaharini (Σουραμπάγια-Ινδονησία)

Klaus Wowereit (Bερολίνο-Γερμανία)

Naheed Nenshi (Κάλγκαρι-Καναδας)

Anne Hidalgo (Παρίσι-Γαλλία)

Gustavo Petro (Μπογκοτά-Κολομβία)

Annise Parker (Χιούστον-Τέξας)

Mauricio Macri (Μπουένος Άιρες-Αργεντινή)

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ