ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter
7

 

Η Madonna έχει γενέθλια στις 16 Αυγούστου. Κάθε χρόνο τα θυμάμαι...

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter

Όταν το 1988 ήταν τα τριακοστά της γενέθλια είχα διαβάσει κάτι που ως φαν με είχε πειράξει πολύ, ότι δηλαδή γέρασε, ότι οι γυναίκες στην ποπ έχουν ημερομηνία λήξης (τα 30) κι ότι σίγουρα θα αποσυρθεί μιας και είχε βγει καινούρια φουρνιά ανταγωνιστριών - όπως οι 16χρονες Tiffany & Debbie Gibson, ή η νεότερή της Whitney Houston, ακόμα και για την Μαρτίκα έγραφε και έλεγε ότι θα ήταν η νέα Μαντόνα.

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter
11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter

Λίγα χρόνια μετά, το '92 το Smash Hits ξέγραφε για χιλιοστή φορά τη Madonna με διάφορα 'Oi Grandma!' - ακόμη πιο μετά, την εποχή των Spice Girls, θα της έδινε το παρατσούκλι 'Old Spice'.

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter
11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter

Στα μέσα των '90ς, (τότε που η καριέρα της είχε «τελειώσει στ' αλήθεια αυτή τη φορά») ελληνική εφημερίδα την αποκαλούσε «γριά κότα χωρίς το ζουμί» λες και ήταν 70 ετών κι όχι 37!

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter

Το '95 είχε ήδη "παραγκωνιστεί" απ' τις νεότερες Mariah Carey και Janet Jackson, ενώ με το που έκλεισε τα 40 υπήρχαν φήμες ότι παρατούσε την ποπ μουσική για πιο adult contemporary ακούσματα, για να ανταγωνιστεί την Celine Dion [η Μαντόνα απάντησε σ΄ αυτό με το Ray of Light].

Και βέβαια μετά ήταν οι 16χρονες Britney & Christina, μετά η Gwen Stefani, η Shakira, η Beyonce, η Rihanna, η μίμος Lady Gaga. Όλες ήταν νεότερες και όλες θα γίνονταν η Νέα Μαντόνα. 

Και κάθε τόσο η καριέρα της βάλτωνε, κάθε τόσο ξοφλούσε και ξεπερνιόταν από την εποχή της, κάθε τόσο όλα τελείωναν...

Άφωνη, ατάλαντη, γριά, δημιούργημα του μάρκετινγκ, εμπορικό τρικ, σαπουνόφουσκα.

Ναι, καλά.

Mε αφορμή τα 56α γενέθλιά της, το ότι η πιο πρόσφατη περιοδεία της ήταν η πιο κερδοφόρα της χρονιάς παγκοσμίως αλλά και το άλμπουμ που ετοιμάζει για το φθινόπωρο, τολμώ να πω ότι ίσως, τελικά, η Μαντόνα είναι η Νέα Μαντόνα.

 

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna 

(UPDATE: Πρόσθεσα και άλλες)

Τα πιο ενδιαφέροντα απ' τα χιλιάδες άρθρα για την Μαντόνα, είναι όσα αποδείχτηκαν λάθος ή ψέμματα...

1983: Περιοδικό Smash Hits (Μ.Βρετανία)

Κρυφό κρατούν το πρόσωπο της μαύρης ντίσκο τραγουδίστριας Μαντόνα. Μάλλον θα ’ναι πολύ άσχημη.

[Για λόγους μάρκετινγκ τα εξώφυλλα των πρώτων σινγκλ της δεν είχαν φωτογραφία. Δεν ήταν όμως μαύρη, ούτε άσχημη.]

1984: Περιοδικό Billboard (ΗΠΑ) 

«Εγώ προσωπικά [έγραψε ο εκδότης Πολ Γκρέιν στο editorial του] κάνω την πρόβλεψη ότι η Σίντι Λόπερ θα ’ναι στην κορυφή για δεκαετίες – η Μαντόνα σε έξι μήνες θα ’χει ξεχαστεί.»

1988: Περιοδικό National Enquirer (ΗΠΑ)

Χωρίζουν Μαντόνα και Σον Πεν. Αιτία το παιδί που σύμφωνα με φήμες περιμένει η τραγουδίστρια.από τον Πρινς. [Πρινς και Μαντόνα συνεργάστηκαν στο δίσκο Like a Prayer, αλλά μέχρι εκεί.] 

1988: Περιοδικό Σούπερ Κατερίνα (Ελλάδα)

Η Μαντόνα έχει φασαρίες με το Aids. Ο πρώην συγκάτοικός της είναι φορέας, ο Σον Πεν την πιέζει να κάνει τεστ Aids. [Το άρθρο καταλήγει: Καλού κακού πάντως ας χτυπήσουμε ξύλο, γιατί όλα είναι πιθανά!...]

1990: Περιοδικό Pop Corn (Γερμανία)

Η Μαντόνα δεν είναι πια η βασίλισσα της ποπ. Έχει γεράσει κι είναι η γιαγιά της ποπ. Η νέα βασίλισσα της ποπ είναι η Πόλα Αμπντούλ!

1991: Περιοδικό National Enquirer (ΗΠΑ)

Δεν είναι μονάχα ζευγάρι η Μαντόνα κι ο Μ. Τζάκσον – που ηχογραφούν μαζί και πρόσφατα πήγαν χεράκι χεράκι στα Όσκαρ – αλλά ετοιμάζονται και να παντρευτούν. [Παρεμφερής ανυπόστατη φήμη, απ’ το περιοδικό Κατερίνα (1988): "Μαντόνα και Μάικλ θα πρωταγωνιστήσουν στο φιλμ-παραμύθι Πίτερν Παν."]

1991: Περιοδικό Smash Hits (Ελληνική έκδοση)

Η Μαντόνα θα παίξει τη φιλενάδα του Μπαρτ στους Simpsons δανείζοντας τη φωνή της. Επίσης χημικές ουσίες στο τζακούζι της, έκαναν τα μαλλιά της πράσινα. Επίσης, υπάρχουν αντίστροφα υποσυνείδητα μηνύματα στα τραγούδια της: «Αγαπώ τον Σάταν, ποιος είσαι εσύ;» και «Ποιοι είμαστε, τι είμαστε; Σάταν, σώσε μας.» [Δυστυχώς δεν έπαιξε ποτέ στους Simpsons, ούτε κυκλοφόρησε με πράσινα μαλλιά. Όσο για το θέμα του Σατανά η ίδια είπε: «Είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω ακούσει.»]

1992: Περιοδικό Κατερίνα (Ελλάδα)

Αυτό είναι το τέλος του φαινομένου Μαντόνα. Οι θαυμαστές της απομακρύνονται αηδιασμένοι από κοντά της, τα φαν κλαμπ της κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Βυθίζεται αργά αργά.

1993: Περιοδικό Εικόνες (Ελλάδα)

Τέλος. Το Sex γκρεμίζει την Μαντόνα. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Γελάνε τώρα με την Μαντόνα!

[Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.]

1993: Περιοδικα Τηλέραμα και Σούπερ (Ελλάδα)

"Γιατί μόνο ο Καρβέλας με τη Βίσση;" σκέφτηκαν προφανώς ο Τζορτζ Μάικλ και η Μαντόνα. Μπορούμε κι εμείς να γράψουμε μια ροκ όπερα. Αυτή θα’ ναι η Καθρίν κι αυτός ο Χιθκλήφ στα Ανεμοδαρμένα Ύψη...Ζευγάρι η Μαντόνα με τον Τζορτζ Μάικλ. Νέο δηλαδή ερωτικό ειδύλλιο...

[Δηλαδή, οπωσδήποτε.] 

1993: Εφημερίδα Star (Ελλάδα)

(Σε συνεχόμενες εκδόσεις) Μεταμφιεσμένη με κόκκινη περούκα ή ξανθιά κοτσίδα κυκλοφορεί η Μαντόνα στη Μύκονο, με επτά σωματοφύλακες. Πριβέ πάρτι στη βίλα Γαβαλά.

[Παρά τα απανωτά πρωτοσέλιδα, η Star παραδέχτηκε πως η μόνη απόδειξη ήταν οι ισχυρισμοι του Λ. Γαβαλά, ο οποίος έκανε κρατήσεις για την Μαντόνα σε εστιατόρια και μετά τις ακύρωνε. Ο χρόνος θα δείξει, καταλήγει η εφημερίδα, αν η όλη ιστορία ήταν μια καλοστημένη διαφημιστική κομπίνα για ν’ ανεβάσει τις μετοχές κάποιων...]

1995: Περιοδικό TV Zapping (Ελλάδα)

Η Μαντόνα στην Αθήνα! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Έρχεται ως κεντρικό μοντέλο της επίδειξης μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου.

[Και μετά ακολουθεί και η προφητική ευχή του συντάκτη: Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι όλη αυτή η ιστορία διαφημιστικό κόλπο–Στιρέλα.]

1996: Περιοδικό Bravo (Γερμανία)

Ετοιμαστείτε, η Μαντόνα θα τραγουδήσει το μουσικό θέμα της ταινίας Τιτανικός.

[Το My Heart Will Go On έγινε παγκόσμια επιτυχία με την Σελίν Ντιον, καθώς η Μαντόνα προτίμησε να κυκλοφορήσει το Frozen και το cd Ray of Light.]

1996: Εφημερίδα Τα Νέα (Ελλάδα)

Η Μαντόνα σε βραδινά σόου στο Καζίνο της Θεσσαλονίκης. Πρωτοπορία η φτωχομάνα!

[Δυστυχώς δε συνέβη ποτέ∙ αν η Μαντόνα είχε πράγματι ξεχειμωνιάσει στις θεσσαλονικιώτικες πίστες, θα είχε αποενοχοποιήσει κι άλλες τραγουδίστριες με διεθνή καριέρα που αναγκάζονται να δουλεύουν στο νυχτοκάματο.] 

1997: Περιοδικό Q (Μ. Βρετανία)

Η Μαντόνα βρίσκεται στο στούντιο μαζί με τους Massive Attack και ολοκληρώνει τα φωνητικά της για ένα νέο τραγούδι, το Teardrop. 

[Το Teardrop κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο με τα εξαίσια φωνητικά της Ελίζαμπεθ Φρέιζερ των Cocteau Twins.]

1997: Περιοδικό Star (ΗΠΑ)

Η Μαντόνα δέχτηκε να παίξει στη σειρά SexandtheCity, το ρόλο της Σαμάνθα, της παθιασμένης με το σεξ σαραντάρας που παίζει τους άντρες στα δάχτυλα – κυριολεκτικά.

[Δε συνέβη φυσικά. Η Σαμάνθα ενσαρκώθηκε, με απίστευτη επιτυχία, απ’ την Κιμ Κατράλ.]

1998: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία (Ελλάδα)

Το επόμενο καλοκαίρι η Μαντόνα θα είναι η «Μάγκι» στη Λυσσασμένη Γάτα του Τενεσι Ουίλιαμς με σκηνοθέτη τον σερ Πίτερ Χολ.

[Ναι, καλά]

1999: Sky News (Μ. Βρετανία)

Η μία και μοναδική Μαντόνα θα ενσαρκώσει την Wonder Woman  στην ομώνυμη πολυαναμενόμενη ταινία.

1999: Εφημερίδα Bild (Γερμανία)

Η ζωή της ζωγράφου Φρίντα Κάλο θα είναι το θέμα της νέας ταινίας της Μαντόνα, η οποία παραγκώνισε τις Τζένιφερ Λόπεζ και Σαλμα Χάγιεκ.

[Μπορεί να παραγκώνισε την Τζένιφερ αλλά η Σάλμα την έφαγε στη στροφή. Η Μαντόνα παραμένει φαν και συλλέκτρια∙ πριν χρόνια δάνεισε δύο πίνακες στην Tate Modern για την αναδρομική της Κάλο.]

2001: Εφημερίδα Καθημερινή (Ελλάδα)

Συναυλία στην Αθήνα. Η Μαντόνα στο δρόμο προς της Ελλάδα.

[Παρά τα άφθονα δημοσιεύματα από τα ‘80ς που τη θέλουν στην Αθήνα κάθε φορά που αρχίζει περιοδεία, κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί παρά μόνο το 2008...] 

 

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter

2001: Εφημερίδα NME (Μ. Βρετανία)

Ο επόμενος δίσκος της Μαντόνα θα περιέχει μια διασκευή του κλασικού τραγουδιού του Ντ. Μπάουι Ziggy Stardust.

[Το American Life που κυκλοφόρησε δυο χρόνια μετά, περιέιχε 11 τραγούδια, αλλά δυστυχώς όχι αυτό.]

2001: 3am Magazine (ΗΠΑ)

Η Μαντόνα θα υποδυθεί την τραγουδίστρια των Μπλόντι, Ντέμπι Χάρι σε προσεχές φιλμ για τις πρώτες μέρες του γκρούπ.

[Ακόμα το περιμένουμε.]

2003: Ειδήσεις Alpha TV (Ελλάδα)

Άλλαξε το όνομά της η Μαντόνα, τώρα θα αποκαλείται Έσθερ! Ο επόμενος δίσκος στο εξώφυλλο δε θα γράφει Μαντόνα αλλά Έσθερ.

 

2005: Εφημερίδα THE SUN (Μ. Βρετανία)

Τη ζωή της Κάντι Ντάρλινγκ θα παίξει σε νέα ταινία η Μαντόνα. Η Ντάρλινγκ, η πιο διάσημη τραβεστί των ‘60ς ήταν η μούσα του Άντι Ουόρχολ και ερωμένη του Λου Ριντ. Η Μαντόνα, ήθελε τόσο πολύ το ρόλο που δέχτηκε να παίξει δωρεάν.

[Η Μαντόνα διέψευσε τη συμμετοχή της στην ταινία. Θα ’χε όμως ενδιαφέρον.]

2005: Ειδήσεις Star Channel (Ελλάδα)

Ανοίγει καφετέρια η Μαντόνα στη Γλυφάδα! Τέλη Ιουνίου θα γίνουν τα εγκαίνια του καφέ της Μαντόνα κι η ίδια θα δώσει το παρόν και θα τραγουδήσει ζωντανά για τους θαυμαστές της. Μαζί της θα είναι η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπραντ Πιτ.

[Τι να πεις; Ειδήσεις του Star πρό κρίσης.]

2012: NME (Μ. Βρετανία)

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα σκηνοθετήσει το βίντεοκλίπ για Gang Bang, το πιο ενδιαφέρον τραγούδι απ' το νέο της άλμπουμ MDNA. 

Και κάτι που συνέβη μόλις την περασμένη εβδομάδα:

2014: Ίντερνετ (παγκοσμίως)

Η φήμη ότι πέθανε 

11 από τις πιο ενδιαφέρουσες, ανυπόστατες φήμες για τη Madonna Facebook Twitter

=================

Καλοκαίρι για πάντα

7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Σε κάποιους αρέσει η Madonna, σε άλλους όχι... Αρέσει - δεν αρέσει το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή..και είναι από μόνη της ένα φαινόμενο!!
"αν η Μαντόνα είχε πράγματι ξεχειμωνιάσει στις θεσσαλονικιώτικες πίστες, θα είχε αποενοχοποιήσει κι άλλες τραγουδίστριες με διεθνή καριέρα που αναγκάζονται να δουλεύουν στο νυχτοκάματο." Απλά θεός!
Επειδη τοτε δεν υπηρχα καν, αυτο που την φωναζανε γρια στα 30 το κανανε μονο και μονο επειδη ηταν η Μαντονα ή το ελεγαν και σε αλλες διασημες τραγουδιστριες?
Ποσο μ'αρεσει να διαβαζω παλια αρθρα απ'τα 80's που λενε οτι η Μαντονα δεν θα υπαρχει σε 6 μηνες ή οτι εφτασε στο τελος η καριερα της. Σκαω στα γελια.