ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Σαμαράς θέλει να κάνει πλούσιους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους (πληρώνοντάς τους)

Ο Σαμαράς θέλει να κάνει πλούσιους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους (πληρώνοντάς τους) Facebook Twitter
14

 

Την εποχή που η Χρυσή Αυγή (ελεύθερη και έξαλλη) αλώνιζε στην Αθήνα απαγορεύοντας παραστάσεις, μαχαιρώνοντας μετανάστες και γενικά κάνοντας ό,τι ήθελε, η κυβέρνηση πήγε να κάνει ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Δεν συμφώνησαν τελικά κυρίως λόγω της επίμονης συντηρητικής κατεύθυνσης του Υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Λίγο αργότερα έφυγε κι η ΔΗΜΑΡ απ' την κυβέρνηση, το θέμα ξεχάστηκε.

Με το που έγιναν οι συλλήψεις της Χ.Α., όλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος που δεν είχαν κάνει το νομοσχέδιο, και μας διαβεβαίωσαν ότι το ετοιμάζουν τώρα αμέσως.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, μαθαίνουμε πως συμφώνησαν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης σε κάποια πράγματα, (και μπράβο τους για αυτά).

"Το σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί εντός δύο εβδομάδων από τη Βουλή, περιλαμβάνει σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα αυστηρές ποινές για εγκωμιασμό, άρνηση εγκλημάτων και υποκίνηση βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Το ποινολόγιο, για πρώτη φορά, καλύπτει και το internet. 
Οι ποινές κυμαίνονται από φυλάκιση τριών μηνών έως και τριών ετών και πρόστιμα από 5.000€ έως 20.000€. 

Όσον αφορά στα νομικά πρόσωπα ή τους συλλόγους που είτε εμπλέκονται είτε υποκινούν ρατσιστική βια τα πρόστιμα ανέρχονται από 10.000€ έως 100.000€, αποκλεισμός από επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και δημόσιους διαγωνισμούς." #

Οι τρεις ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου


1. Εισάγονται νέες ρυθμίσεις με κορυφαία τη νομική προστασία των ομοφυλόφιλων ως θύματα ρατσιστικής βίας. Είναι μια ρύθμιση που ζητούσε επίμονα το ΠΑΣΟΚ και έχουν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις ότι θα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο που θα φτάσει στη Βουλή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο τελικό κείμενο του νόμου θα προβλέπεται ρητά «η ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου προσώπου ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους μετακίνηση βίας ή μίσους»

2. Δεν προωθείται ένα αυτοτελές σχέδιο που θα αντιμετώπιζε τις εκδηλώσεις ρατσισμού ως ιδιώνυμο αλλά τροποποιούνται και ενισχύονται υφιστάμενες διατάξεις, ιδίως του νόμου 927/1979. Με αυτό τον τρόπο από πλευράς ΝΔ μπορούν να συνεχίσουν να ισχυρίζονται πως το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπιζε επαρκώς τις ρατσιστικές επιθέσεις και το μόνο που χρειάζονταν ήταν η συμπλήρωση του

3. Με το σχέδιο προβλέπεται ρητά η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος , ενώ φαίνεται πως τα δυο κυβερνητικά κόμματα ξεπερνούν το σκόπελο για τις γενοκτονίες καθώς ορίζεται ότι η παραβατική συμπεριφορά των αρνητών του ναζισμού και όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα ή τις γενοκτονίες θα πρέπει να συνδέονται με την υποκίνηση βίας ή μίσους. Με λίγα λόγια δε θα αρκεί για την ποινική μεταχείριση η αμφισβήτηση από τη στιγμή που θα περιορίζεται στο πλαίσιο έκφρασης προσωπικής άποψης. 

====

H είδηση σχολιάστηκε στις εφημερίδες σε συνάρτηση με τη μη προώθηση ενός νομοσχεδίου για την εναρμόνισή μας με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη νομική κάλυψη των ζευγαριών ομοφυλοφίλων. (Το ότι θα έχουν πλέον νομική προστασία οι ομοφυλόφιλοι όταν πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας είναι καλό, αλλά θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο.)

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την έλλειψη ισονομίας των ζευγαριών, το Ελληνικό Κράτος αναγκάζεται να πληρώσει 5.000 ευρώ σε κάθε έναν απ' αυτούς που είχαν προσφύγει. Αν θυμάμαι καλά είχαν προφύγει πάνω κάτω τρία ζευγάρια (έξι άτομα επί 5.000 ευρώ).

Ο Σαμαράς φυσικά ούτε καν διανοείται να επιτρέψει το Σύμφωνο Συμβίωσης και προτιμά να τα πληρώσει/ουμε. Ε, 30 ψωροχιλιάδες ευρώ, τι ψυχή έχουν.

Μετά την πρώτη δικαίωση, εκατοντάδες -αυτή τη φορά- ζευγάρια Ελλήνων γκέι έκαναν μια μεγάλη μαζική προσφυγή στο ίδιο Δικαστήριο και αναμένεται το προσεχές διάστημα η εκδίκαση και η δικαίωση. Το ποσό που θα πρέπει να τους δοθεί απ' την κυβέρνηση θα είναι σαφώς μεγαλύτερο αυτή τη φορά.   

162 ομόφυλα ζευγάρια συμμετέχουν στη νέα μαζική αγωγή και αργά ή γρήγορα θα αποζημιωθούν απ' το κράτος, και ο Σαμαράς θα κάνει κάθε ζευγάρι πλουσιότερο κατά 10 χιλιάδες ευρώ. (Καταλήγει να συμφέρει οικονομικά μερικά ζευγάρια το να μη μπορούν να παντρευτούν και να παίρνουν τις αποζημιώσεις!)

Συνολικά 324 άτομα. Αυτή τη φορά το κράτος θα δώσει πάνω από ενάμιση εκατομμύριο - συγκεκριμένα 1.620.000 ευρώ.

Προτιμά να τα δίνει ο Σαμαράς (να βάζει τους φορολογούμενους να τα δίνουν!) παρά να τροποποιήσει άμεσα το Σύμφωνο Συμβίωσης ή ό,τι χρειάζεται, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ  απ' τη συγκυβέρνηση και οι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ από την αντιπολίτευση.

Προτιμά να ξοδεύεται έτσι, να ροκανίζει το χρόνο, να υποκύπτει στις πιέσεις αυτών που δεν τους πέφτει λόγος, κι όλα αυτά για να μη τυχόν και δώσει ίσα δικαιώματα σε όλους και κάνει κάποιους ανθρώπους ευτυχισμένους.  

14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ο κ. Αθανασίου, όπως διαβάζουμε από τα άρθρα του κ. Βαξεβάνη, είναι πολύ απασχολημένος. Αν κάνει αυτός το ΣΣ και μάλιστα με το σκεπτικό του "ήσσονος" να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ένα ΣΣ της πλάκας. Η Κύπρος εν τω μεταξύ, ομόδοξη και με οικονομικά και εθνικά προβλήματα, ετοιμάζει ένα πολύ σοβαρό ΣΣ ομοφυλοφίλων.
Πρέπει στη επόμενη προσφυγή να είμαστε 3000 άτομα! Δεν είναι δύσκολο... Όπως φορτώνει σε μας η κυβέρνηση τις παράνομες επιδοτήσεις που έχει δώσει και τώρα όλο το δημόσιο, άρα κι εμείς, πρέπει να τις επιστρέψει στην ΕΕ. Άρα είναι δίκαιο.Eίμαι βέβαιος ότι αν το ΣΣ για ομοφυλόφιλους γίνει από αυτήν την Κυβέρνηση, που δεν πρόκειται, ο κ. Αθανασίου θα φροντίσει να το κάνει τόσο άχρηστο κουρελόχαρτο, που κανείς δε θα το συνάψει. Και θα λέει ορίστε! Δεν υπάρχουν αρκετοί ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα! Αλλά το ΣΣ είναι win-win περίπτωση. Aν αφορά λίγους, συμμορφώνεσαι προς το ΕΔΑΔ και κανείς δεν το παίρνει χαμπάρι μέσα στην κοινωνία. Άρα σωστό. Αν αφορά πολλούς, πάλι σωστό είναι.
θλιβερο πως συζηταμε ακομα γι αυτα που θα επρεπε να ειναι δεδομενα..λεει ο πρωθυπουργακος που ο αιληνοικως λαος ψηφισε , καλυτερα να πληρωσει παλι ο αιλοινεικως λαος τα χιλιαρικακια για το προστιμο (μηπως απο την τσεπη του θα τα δωσει?) παρα να χασω τους δεξιους με τις ακροδεξιες τασεις και το ανεπτυγμενο πνευματικο επιπεδο ψηφοφορους... γαμωτο.
Μάλλον κάτι σας διαφεύγει. Ο σαμαράς ποσώς ενδιαφέρεται γιά το αν θα δώσει ή δεν θα δώσει ίσα δικαιώματα σε όλους. Αυτό δεν το σκέφτεται καν.Αυτός, όπως και ο κάθε πολιτικάντης στη θέση του, προτιμάει να πληρώσει με τα λεφτά μου παρά να έχει πολιτικό κόστος. Πολιτικό κόστος έχει, όταν δυσαρεστήσει τη μάνα σας και τη μάνα μου, τη θειά σας και τη θειά μου.
Κύριε Τεπενδρή: Έλαβα το παράπονά σας σχετικά με κόψιμο σχολίου για δημόσιο πρόσωπο. Είναι άλλο να λέτε ότι κάποιος πολιτικός δεν θέλει να έχει πολιτικό κόστος, και άλλο ανώνυμα/ψευδώνυμα να λέτε για άλλο πολιτικό ότι "Αν κάνει κάτι, θα είναι κάτι με στόχο το δικό του οικονομικό ή διαπλεκόμενο συμφέρον (κάνα «έργο» με επιδότηση εσπα, καμμιά επιχορήγηση μκο που από πίσω είναι «ημέτεροι» )." και ότι απέδειξε ότι είναι άξιος συνεχιστής ενός καταδικασμένου καταχραστή. Μην σας κάνει εντύπωση πως σχόλια που κατηγορούν για οικονομικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα κάποιον δεν δημοσιεύονται, ιδιαίτερα όταν δεν περιέχουν αποδείξεις ή επώνυμη καταγγελία. Είναι μηνύσιμα - και απαράδεκτα.
Πόσο ξεφτιλισμένοι, πια... Ο κατάπτυστος Αθανασίου, κατά τα δικά του λεγόμενα άλλωστε, περιμένει να δει καθαρογραμμένη την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου, για να δει μέχρι πού υποχρεώνεται να νομοθετήσει. Με άλλα λόγια, υπερήφανα, αυτάρεσκα και με έπαρση περιφέρει την περιφρόνησή του για το Κράτος Δικαίου, την ισότητα και ένα σωρό άλλα που αποτελούν τη βάση του δυτικού νομικού και κοινωνικού πολιτιμού (για να μην πούμε ότι αποτελούν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας), ξεφτιλίζοντας τους θεσμούς που υποτίθεται, λόγω της θέσης του, προστατεύει. Στο μεταξύ, ο Βενιζέλος θα καταθέσει τροπολογία από θέση ασφαλείας (αν γίνει δεκτή ως έχει θα το διεκδικήσει ως επιτυχία, επειδή όμως ο Σαμαράς δεν θα το αφήσει ως έχει, κάθε αποτυχία θα τη χρεώσει στο Σαμαρά). Η τροπολογία αυτή του Βενιζέλου θα νερωθεί από τη φασίζουσα-λαϊκίζουσα-θρησκόληπτη ΝΔ του Σαμαρά (που αντικατέστησε το Μπαλτάκο και εβαλε τα ρούχα της αλλιώς) και στο τέλος θα ενταχθεό στο ήδη νερωμένο Σύμφωνο Συμβίωσης, που είναι από τα πιο οπισθοδρομικά και συντηρητικά στην Ευρώπη, καθώς δεν καθιερώνει σχεδόν τίποτα και γι'αυτό σχεδόν κανείς δεν το επιλέγει. Έτσι, ο Σαμαράς θα λέει στους μεν ότι έκανε τεράστια τομή και στους πιο συντηρητικούς ότι προστάτεψε την οικογένεια και έδωσε τα ελάχιστα. Ο Βενιζέλος θα επαίρεται ότι σε εκείνον οφείλονται όλα, ο Τσίπρας από θέση ασφαλείας θα υπόσχεται λαγούς και πετραχείλια για βελτίωσή του όταν βγει (άρα όλα αυτά τον οφελούν) και οι χαχόλοι από κάτω θα χειροκροτούν ο καθένας τον αρχηγό του, για όλα τα παραπάνω, σαν τα ζώα, και θα ετομάζοντια να τους ξαναψηφίσουν."Η Ελλάδα θα αλλάξει μέσα από την κρίση". Το πιο σύντομο ανέκδοτο.
" και στο τέλος θα ενταχθεί στο ήδη νερωμένο Σύμφωνο Συμβίωσης που είναι από τα πιο οπισθοδρομικά και συντηρητικά στην Ευρώπη, καθώς δεν καθιερώνει σχεδόν τίποτα και γι'αυτό σχεδόν κανείς δεν το επιλέγει"Ακριβώς.Καλύτερα να αρχίσουν να πληρώνουν αποζημιώσεις στους ομοφυλόφιλους παρά να τους συμπεριλάβουν για τα μάτια του κόσμου και μόνο σε ένα "σύμφωνο" που αυτή τη στιγμή είναι κουρελόχαρτο...
Ας αρχίσουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι να καταθέτουν αγωγές μαζικά για να διεκδικήσουν το 10χίλιαρο. Ε ρε τι γέλιο έχει να πέσει... Θα δεις για πότε ο Σαμαράς και οι συν αυτώ κατάπτυστοι θα ανακαλύψουν ότι "υφίσταται μέγιστη ανάγκη να διευθετηθεί ένα υπάρχον κοινωνικό ζήτημα"... Γελοίοι.
Γιατί περιμένατε κάτι καλύτερο από τον Σαμαρά? Παιδιά, καταλάβετε το, ο άνθρωπος είναι τέρμα δεξιός-δείτε τις εκάστοτε επιλογές του στην κυβέρνηση και στο κόμμα του, που μόλις βγήκε αυτός πρωθυπουργός διαλύθηκε το ΛΑΟΣ- σιγά μην υποστήριζε κάτι τέτοιο. Το ενάμιση εκατομμύριο όμως κύριοι να το δώσει από την τσέπη του, δεν θα πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι και επειδή είναι ομοφοβικός.
Ο Σαμαράς και ο κάθε πολιτικός δεκάρα δε δίνει, κατά τη γνώμη μου. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως προσωπικά έχει άχτι τους ομοφυλόφιλους ή τους μετανάστες ένας άνθρωπος που από τη θέση που έχει μπορεί απλά να τους αγνοεί εάν θέλει. Το πρόβλημα είναι πως αντιπροσωπεύει ψηφοφόρους που είναι αδιάλλακτοι σε αυτό το θέμα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Εάν οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν είχαν πρόβλημα δεν θα πληρώναμε άδικα αποζημιώσεις και ούτε θα στερούσαμε αυτονόητα -για μας- δικαιώματα από τους συμπολίτες μας.
Αυτό που νιώθω ότι επικροτείτε το ΠΑΣΟΚ που ζητάει (τώρα που έφτασε στο μονοψήφιο ποσοστό) να συμπεριληφθούν τα ομόφυλα ζευγάρια στο σύμφωνο συμβίωσης με αηδιάζει. Τόσα χρόνια τι έκανε γι'αυτό; Για να ήταν κυβερνών κόμμα και μάλιστα κατ' αποκλειστικότητα και θα σού 'λεγα εγώ αν θα έλεγε τα ίδια υπό τον φόβο της Εκκλησίας. Ο μόνος λόγος που το ζητάει τώρα είναι για να λαϊκίσει μια ακόμα φορά, διότι σου λέει, ο Σαμαράς αποκλείεται να το κάνει άρα βγαίνουμε κερδισμένοι γιατί και δε θα συμπεριληφθούν οι "ανώμαλοι" στο σύμφωνο συμβίωσης και θα την πληρώσει η ΝΔ μόνο.
Συμφωνώ απολύτως. Ποιος το επικρότησε το Πασόκ; Το ίδιο μπορεί και να ισχύσει για τον ΣΥΡΙΖΑ κάποτε - όμως αυτά που έγραψα ήταν απλώς τα γεγονότα: Ότι τρία κόμματα ζητούν απ' το Σαμαρά να πει ναι στο Σύμφωνο Συμβίωσης.
Η Νεα Δημοκρατια ανταγωνιζεται σε ομοφοβια το ΚΚΕ και τους Ανεξαρτητους Έλληνες ( τη ΧΑ δεν μπαινω στο κοπο να την παραθεσω καν.Αυτοι μισουν τους παντες αλλωστε ) . Κριμα και πραγματικά ντροπή για τους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους της και πολιτευτές όλων αυτών των κομμάτων ( μαντέψτε ποιους - εύκολο ειναι )