Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter
14

O φωτογράφος Ρόμαν Σάκοβιτς, που εργάζεται στο Λονδίνο, απαθανάτισε τις συνέπειες της κατάχρησης των ναρκωτικών ουσιών στους ανθρώπους.

Σε ένα πρότζεκτ του με τίτλο «Half», προσπάθησε να απεικονίσει ψυχρά και αποστασιοποιημένα το πριν και το μετά των χρηστών. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι η δεξιά πλευρά των πορτρέτων δημιουργήθηκε με χρήση ειδικών εφέ και μεϊκάπ, ενώ παραδέχεται ότι οι εικόνες ίσως αναπαράγουν στερεοτυπικά πρότυπα, επηρρεάζουν όμως τους θεατές με τρόπο οριστικό.

1.

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter

2.

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter

3.

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter

4.

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter

5.

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter

6.

Χρήστες ναρκωτικών, πριν και μετά Facebook Twitter

[via]

Φωτογραφία
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

9 σχόλια
Το ντύσιμο είναι καθαρά θέμα επιλογής κι ίσως και κοινωνικής τάξης..είναι αυτονόητο οτι ένας εξαρτημένος γιός εφοπλιστή/τραγουδιστή/ηθοποιού κλπ θα φροντίσει να κρατήσει το "κυριλέ"προφίλ που απαιτούν οι περιστάσεις...(οι εξαιρέσεις υπάρχουν παντού)...δε νομίζω όμως να συναντάμε αυτούς στην καθημερινότητά μσς...η πλειοψηφία συναντά τα τζάνκια της Ομονοίας,που είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι(στα πλαίσια της αντίρρησης),το dress code είναι σαν κι αυτό στις φώτο κι ακόμα πιο ατημελητο...κι οι φωτογραφίες,θεωρώ οτι αντιπροσωπεύουν την εικόνα που συναντά η πλειοψηφία...όσο για το κράξιμο στον φωτογράφο ως προς την κίνησή του,(αντί να έβγαζε φώτο,καλύτερα να έστελνε λεφτά σε κεντρο απεξάρτησης κλπ),έχω να πω οτι πρώτον,δεν γνωριζουμε αν προσέφερε κάποια χρηματική αρωγή σε κέντρο απεξάρτησης και δεύτερον,αναρωτιέμαι πόσοι απο αυτούς που το παίζουν ανθρωπιστές,παρείχαν την ελάχιστη δυνατή βοήθεια σ'ένα εξαρτημένο άτομο(πχ να καλέσουν ένα ασθενοφόρο,ν'αγοράσουν φαγητό κλπ)...Εγώ προσωπικά αυτό που βλέπω απο το 99% ημών τον μή εξαρτημένων,είναι ο κοινωνικός ρατσισμός απέναντι σ'αυτά τα άτομα...
Κάθε καλλιτέχνης έχειστη διάθεση του περίπου 20-30 δευτερόλεπτα για να μπορέσει να περάσει το μήνυμα που θέλει. Έχει τόσο χρόνο γιατί τόσο διαθέτουμε εμείς μπροστά από κάθε έργο. Συνεπώς το να φορούσε ενα μπουφαν ανορακ με γουνα στην δεξιά πλευρά και ένα χωρίς γούνα αλλά με sheepskin στην αριστερή, δε νομίζω πως θα έκανε κανέναν να καταλάβει "τι θελει να πει ο ποιητής". Εκέι θα έιχαμε σχόλια του τύπου τι νομίζει οτι είναι και καλλιτέχνης, εγώ δεν καταλαβαίνω, σιγά τις φωτογραφίες, έλα στην Ομόνοια να δεις πως ειναι οι ναρκομανείς κτλ. Συνεπώς μην είστε αντιδραστικοί πια για ΟΛΑ τα θέματα. Σκεφτείτε και λίγο έξω απ το πνεύμα της αντιρρησίας και μην ανακυκλώνετε εσείς τα πρότυπα τα οποία καταδικάζετε.
Προσωπικά βρίσκω η ναρκωμανής πλευρά είναι εξαιρετικά καλοντυμένη. Μου αρέσει ιδιαίτερα το παλτό της πρώτης φωτογραφίας και βάζω στοίχημα πως δεν έχω λεφτά να το πάρω. Δεν σοκάρει ούτε εκπλίσει κανένα κοινό ο φωτογράφος αυτός. Ξόδεψε πολλή ενέργεια και πολλά λεφτά για το στάιλινγκ των μαλλιών, το βάψιμο και τα ρούχα. Δεν βλέπω καμία πρωτοτυπία ή σπουδαίο μήνυμα σ´αυτό. Καλύτερα να πρόσφερε τα χρήματα αυτά σε κέντρα απεξάρτισης. Έτσι θα επιρρέαζε κάποια μερίδα κόσμου
Όλοι οι ναρκομανείς πριν τον εθισμό τους ντυνόταν επώνυμα, ήταν γιατροί , καλοντυμένοι δικηγόροι κτλ κτλ , λες και η μάστιγα των ναρκωτικών δεν πιάνει κάποιον που φοράει τζιν.
Τα ενδυματολογικά και επαγγελματικά στερεότυπα που υπονοούνται είναι πραγματικά παλιομοδίτικα και άστοχα.Δηλαδή όποιος φοράει jacket, jeans,φόρμα και όχι κουστούμι ή ταγέρ είναι περιθωριακός και χρήστης???!!
Όχι. Όμως δεν βλέπεις συνήθως χρήστες με κοστούμια, ούτε με επαγγελματική στολή. Τα ρούχα που φοράνε οι χρήστες είναι συνήθως jeans και φούτερ, τι να κάνουμε?
Ακριβώς αυτό! Απλά δεν τους παίρνεις χαμπάρι γιατί λανθασμένα σε έχουν μάθει ότι το καλό ντύσιμο είναι υπεράνω πάσης υποψίας και politically correct. Εσύ ξέρεις πόσοι addicted σε κοκαϊνη και χάπια υπάρχουν με στολή γιάπι και high class ντύσιμο σε μεγάλες εταιρείες, κύκλους μεγαλογιατρών, πάρτυ ακριβοντυμένων celebrity και δικηγόρων??