H γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα σε αυτή τη διαφήμιση είναι εξοργισμένη

H γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα σε αυτή τη διαφήμιση είναι εξοργισμένη Facebook Twitter
4

Η "Jane Doe" δούλευε περιστασιακά σαν μοντέλο όταν της ζητήθηκε να φωτογραφηθεί για λογαριασμό διαφημιστικού γραφείου το οποίο θα χρησιμοποιούσε τις εικόνες της σε κάποιο πρότζεκτ. Το κόνσεπτ της φωτογράφισης απαιτούσε από την κοπέλα να παίρνει συγκεκριμένες εκφράσεις που θα απεικόνιζαν συγκεκριμένα συναισθήματα όπως έκπληξη, χαρά, απογοήτευση κτλ...

H γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα σε αυτή τη διαφήμιση είναι εξοργισμένη Facebook Twitter

H "Jane Doe" έφυγε χωρίς να γνωρίζει πού ή πώς θα χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες της, αλλά επαναπαυμένη πως έχει συνεργαστεί με αξιοπρεπή ομάδα. Aυτό συνέβη πέντε περίπου χρόνια πριν.

Κάποιοι από εσάς μπορεί θυμάστε την προβοκατόρικη διαφήμιση της εταιρείας Burger King. Τα αρνητικά σχόλια είχαν ως αποτέλεσμα να βγει ανακοίνωση από την αντίστοιχη εταιρεία της Αμερικής η οποία ζητούσε συγνώμη και ξεκαθάριζε πως η αφίσα είχε δημιουργηθεί από το διαφημιστικό γραφείο της Σιγκαπούρης. Αυτή που σίγουρα ακόμη δεν έχει ξεχάσει τη διαφήμιση είναι η "Jane Doe" μιας και εν αγνοία της έγινε το κεντρικό πρόσωπό της αμφιλεγόμενης καμπάνιας.

 

H γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα σε αυτή τη διαφήμιση είναι εξοργισμένη Facebook Twitter

 

Η κοπέλα αναζήτησε νομική βοήθεια και προστασία, αλλά δεν έβγαλε άκρη. Αν και ήταν φανερό πως είχε δίκιο, κανείς νομικός δεν κατάφερε να ξεμπλέξει το κουβάρι που θα της το απέδιδε. Η καμπάνια είχε αρχίζει να δημοσιεύεται παντού και σύντομα έφτασε στα αμερικανικά site. Η φωτογραφία  υπήρχε στο ίντερνετ, σε στάσεις λεωφορείων, σε αφίσες σε όλη τη Σιγκαπούρη, ακόμα και τύπωμα σε σουπλά στα καταστήματα Burger King.

Τελικά μετά από καταγγελίες πολιτών για τα ερωτικά υπονοούμενα και το σεξιστικό περιεχόμενο η καμπάνια αποσύρθηκε. Η "Jane Doe" όμως ακόμη δεν έχει δικαιωθεί μιας και όλοι πιστεύουν πως αφενός όλο αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της και κανείς ποτέ δεν της έχει απαντήσει επισήμως σχετικά με το πώς έγινε το κορίτσι με το ανοιχτό και γεμάτο υπονοούμενα στόμα στην αφίσα.  

Αυτή είναι η καμπάνια της με την οποία καλεί όλους να μποϊκοτάρουν την αλυσίδα εστιατορίων και να σταθούν δίπλα της σε αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει "βιασμό".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για να σχολιάσω το άρθρο θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση,την οποία χρησιμοποιούν οι γυναίκες/θύματα μιας φαλλοκρατικής κοινωνίας,οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν σ'έναν ανδροκρατούμενο κόσμο,με μοναδικά όπλα το μυαλό και το μου...,ε την δυναμική τους προσωπικότητα:δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις,μονάχα πονηρά μυαλά!Που τον είδατε τον σεξισμό;Όλοι έτσι δεν ανοίγουμε τα στόματά μας για να φάμε;Αλλά όταν κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια,τέτοιες χαζομάρες λες...