Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο

Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο Facebook Twitter
62

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ η ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Κρεμλίνο απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Η απαγόρευση τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από σήμερα και θα ισχύσει για ένα έτος. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ρωσία.

 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διέλευσης των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών επάνω από το ρωσικό έδαφος.

62

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM