ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο

Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο Facebook Twitter
62

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ η ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Κρεμλίνο απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Η απαγόρευση τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από σήμερα και θα ισχύσει για ένα έτος. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ρωσία.

 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διέλευσης των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών επάνω από το ρωσικό έδαφος.

62

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM