Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο

Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο Facebook Twitter
62

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ η ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Κρεμλίνο απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Η απαγόρευση τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από σήμερα και θα ισχύσει για ένα έτος. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ρωσία.

 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διέλευσης των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών επάνω από το ρωσικό έδαφος.

62

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM