Στο σημερινό ‘Α, μπα’: όταν βλέπεις τον φίλο σου να κάνει λάθη

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: όταν βλέπεις τον φίλο σου να κάνει λάθη Facebook Twitter
22


________________
1.


Τελικά "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"; Χωρίς πλάκα! Μήπως είναι τελικά καλύτερα;- όχι άλλα προβλήματα!


Δεν έχει σημασία, γιατί δε μπορούμε να γίνουμε πιο έξυπνοι ή πιο χαζοί, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι, χαζοί ή έξυπνοι, αγχώνονται σε ποσότητες που αντιστοιχούν στο χαρακτήρα τους και όχι στην εξυπνάδα τους. Η διαφορά μεταξύ χαζών και έξυπνων είναι οι λόγοι για τους οποίους αγχώνονται, η έκταση είναι διαφορετικό θέμα – και ο καθένας κουβαλάει τον δικό του σταυρό.


________________
2.


Αγαπητή Α,μπα,
Διαβάζω σήμερα 31/3 στη Lifo:

"Κίνα: Βασάνιζαν και έσφαζαν τίγρεις για την διασκέδαση πλουσίων επιχειρηματιών"

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς πως καταφέρνει και μπορει να διασκεδάσει κανείς βλέποντας κάποιον άλλο να βασανίζεται?
Δεν πρόκειται να βγάλω λόγο, θα πώ μόνο πως μπορώ να διασκεδάσω και εγώ αν δώ πχ, τη σιχαμένη μου γειτόνισσα να παραπατάει και να πέφτει, αν δώ τη γάτα μου να σκουντουφλάει κάπου, αλλά φαντάζομαι δεν θα διασκεδάζω αν η γειτόνισσα ή η γάτα μου αιμοραγούν και κλαίνε-
κάτι μέσα μου είναι έτσι ρυθμισμένο να μην διασκεδάζει αν ο άλλος πονάει και αν τύχει και ο εαυτός μου το βρει διασκεδαστικό, κοινωνικά δεν μου επιτρέπεται να το δείξω..
Ετσι δεν είναι οι περισσότεροι άνθρωποι, ρε συ Α, μπα??

Αυτοί οι κινέζοι δηλαδή τι βλέπουν που δεν βλέπω εγω?

Σε ευχαριστώ, -Αλογόμυγα

Έτσι είναι για τους περισσότερους ανθρώπους, ναι, αλλά οι λαοί μεταξύ τους έχουν τεράστιες διαφορές σε κοινωνικά θέματα, από όπου προκύπτουν διαφορετικοί κανόνες και συμπεριφορές. Κάθε κοινωνία δίνει διαφορετική αξία στη ζωή και ιεραρχεί διαφορετικά τα ζωντανά που την περιβάλλουν. Δεν το λέω για να το δικαιολογήσω, το λέω για να το οριοθετήσω. Αυτό που είναι κοινό είναι η αηδιαστική, πάντα κατωτάτου επιπέδου επίδειξη πλούτου. Το κατώτερο επίπεδο αυτό είναι ανάλογο με τον κρυφό Θεό του κάθε λαού. Αλλού είναι οι μαγικές ιδιότητες της τίγρης, αλλού είναι κάτι κόκκινες σόλες.

________________
3.


Αυτόν που είσαι μαζί πολλά χρόνια ή αυτόν που ονειρευόσουν μια ζωή;
Τη ζωή που ξέρεις ή τη ζωή που (νομίζεις) ότι θέλεις;

Σταματήστε να απλοποιείτε τη ζωή σας πετσοκόβοντας τη σε διλήμματα. (Ευτυχώς) δεν είναι τόσο εύκολο.
Να ζήσεις τη ζωή στην οποία αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις βρίσκονται σε ισορροπία. Όσο πιο πολύ γίνεται.


ΥΓ. Η «ζωή» δεν είναι το «ποιον άντρα να διαλέξω». Ο άντρας θα προκύψει από τη ζωή που θα διαλέξεις.

________________
4.


Αγαπητή Α, μπα

Αν έχεις κάποιον φίλο που αγαπάς πολύ και κανει λάθη που τον βλάπτουν , για τα οποια εχετε μιλήσει επανειλημμένα όμως δεν βάζει μυαλό τότε τι κάνεις? Ξέρεις είναι δύσκολο να βλέπεις ενα αγαπητό σου πρόσωπο να βαδίζει προς την αυτοκαταστροφή αλλά από την άλλη μήπως οι φίλοι που το παίζουν παράλληλα γονείς και συμβουλάτορες επιδεινώνουν την κατασταση ?- Kristo

Η μια φορά φτάνει, δε χρειάζεται το «επανειλημμένα». Δικαίωμά του είναι να σε λάβει υπόψη, όπως και να μη σε λάβει. Ο φίλος στηρίζει τον φίλο, όχι μόνο τις αποφάσεις με τις οποίες συμφωνεί. Δεν μας λες όμως για τι είδος αυτοκαταστροφής μιλάς, το περιθώριο ερμηνείας είναι πολύ μεγάλο. Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να αναλάβεις δράση, υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην είναι δικιά σου δουλειά. Αν δεν υπάρχει κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας, παρανομίας ή άλλου είδους (αυτό) καταστροφή, θύμισε του σε ποιες περιπτώσεις τα κατάφερε καλά και μην υπενθυμίζεις την αδυναμία, που μπορεί να την ξέρει και μόνος του. Γενικώς, επειδή αυτό που λες είναι τρομερά γενικό, είναι ανάλογα γενικόλογη και η απάντηση.

________________
5.


Είμαστε μαζί 1μιση χρόνο τώρα...μ άγαπαει λεεί, με γούσταρει και το πίστευω, αλλά δεν έχει πάθει την πλάκα της ζωής του μαζί μου.Ο μεγάλος του έρωτας που φροντίζει να μου υπενθυμίζει συχνά και που τα είχε όλα τέλεια(εξωτέρικα και εσωτερικά)σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, τον άφησε πριν 9 χρόνια κι απο τότε προσπάθησε να κάνει σχέση κάποιες φορές χωρίς όμως να βγεί άκρη...και εμφανίζομαι εγώ στη ζώη του!που τον θέλω και είμαι και πολυ ερωτευμένη μαζί του(και το δείχνω) και που πέρναει πόλυ κάλα μάζι μου(έτσι λέει) σ όλους τους τομείς, και υπάρχει και επικοινωνία και ίδια αντίληψη στα πράγματα και ταιριαζουμε και και και...αλλά δεν του αρκεί μόνο αυτό..και εχει ακόμα πολλά σεξουαλικά απωθημένα (να παει κ με άλλες γενικά, αν κ οσο ήταν μόνος ήταν κουλ κ ήθελε συναίσθημα)...όμως δεν θέλει και να χωρίσουμε και φοβάται οτι κατα βάθος ούτε αυτός ξέρει πόσο με θέλει κ οτι όταν το καταλάβει θα ναι πια αργά.και θα μ έχει χάσει..ότι να ναι δηλαδή...κ δεν θέλω ούτε η καβατζα του να μαι μέχρις ότου βρει καποια άλλη,που θα τα χει όοολα ούτε και να το νιώθω και να με πιανουν ανασφάλειες.ούτε να μαι μια σχέση απλά που βολεύει κ γίνεται συνήθεια.Δηλωνει μπερδεμένος ,θέλω να το πιστέψω αλλά επίσης θέλω και να ξεμπερδευτει γιατί κι εμένα οι αντοχές μου λιγοστεύουν. Πιστεύεις οτι όσο μεγαλώνουμε μπορεί να αλλάζει κι ο τρόπος και η ένταση ίσως, που βιώνουμε έναν έρωτα και αν δεν πέφτουμε στα πατώματα πχ για κάποιον ,μπόρει να υποτιμήσουμε αύτο που νιώθουμε?

Νομίζω ότι αλλάζει ο τρόπος και η ένταση, συμφωνώ στο ότι μπορεί να υποτιμήσουμε κάτι που νιώθουμε όταν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι η αιτία αυτού που ζεις τώρα. Νομίζω ότι για κάποιο λόγο, και μην το πάρεις προσωπικά γιατί ειλικρινά δεν έχει να κάνει με σένα, δεν εκπληρώνεις κάποια φαντασίωση και δεν του προκαλείς κάποιου είδους δέος που χρειαζόμαστε όλοι για να δημιουργήσουμε μέσα μας το οικοδόμημα του έρωτα. Αυτά είναι θέματα που βρίσκονται πολύ βαθιά μέσα μας και συνήθως δεν τα έχουμε αποκωδικοποιήσει (είναι η κοινωνική θέση; η μόρφωση; Η εμφάνιση; Συνήθως είναι και κάτι αρκετά επιφανειακό).


Πέρα από αυτό όμως, άνθρωπος που ακόμα λέει για μια που τα είχε εννιά χρόνια πριν, είναι για πολλές σφαλιάρες. Σ' αυτό δε θα έδειχνα καμία κατανόηση. Αφού ήταν τόσο τέλεια, να πάει να την βρει.


________________
6.


Α, μπα, είμαστε το μόνο ζώο που είναι αλλεργικό στα άλλα ζώα; Γιατι;- Gande Gratto


Εεε.... Κάνεις λάθος.


________________
7.


Χαίρε αγαπημένη Α,μπα!
Το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Είμαι 27 στα 28, και τα τελευταία 3,5 χρόνια δουλεύω σε μια μετρίου μεγέθους πόλη της μεσοδυτικής Αμερικής. Ε λοιπόν, όλον αυτόν τον καιρό δεν έχω κάνει ούτε μία σχέση! Στην αρχή δεν το σκεφτόμουν καν, δεν το είχα πάρει χαμπάρι δηλαδή, αλλά τώρα που περνάει ο καιρός, οι μήνες, τα χρόνια...αρχίζω και απορώ, λέω "ωπ τι έγινε? Δε θα ξαναγνωρίσω κάποιον αξιόλογο άνθρωπο εδώ πέρα να μοιραστώ δυο εμπειρίες παραπάνω στην ξένη χώρα?". Να φανταστείς τόσο καιρό το είχα ξεχάσει εντελώς, μέχρι που θυμήθηκα ότι η τελευταία μου σχέση τέλειωσε πριν 4 χρόνια (πριν έρθω εδώ δηλαδή)! Και πραγματικά μέχρι τότε όλα ήταν πολύ νορμάλ και ήρεμα σε αυτόν τον τομέα της ζωής μου, δεν είναι δηλαδή να πεις ότι είχα ποτέ ξανά τέτοιο μεγάλο θέμα με το να βρω σύντροφο.
Η υποερώτηση που έχω να σου κάνω εν τω μεταξύ είναι, γιατί σε αυτή τη ρημαδοχώρα είναι το online dating ΤΟΣΟ διαδομένο? Το έχεις συνειδητοποιήσει? Ποια είναι εσένα η γνώμη σου, γιατί εγώ κοντεύω να τρελαθώ με τους τύπους εδώ πέρα. Αρνούμαι να το κάνω, για διάφορους λόγους, και αναρωτιέμαι μήπως αυτή η άρνηση/ξεροκεφαλιά μου είναι που με έχει κάνει να είμαι μόνη σαν το λεμόνι όλο αυτόν τον καιρό.
Κατά τα άλλα, όλα καλά! Φιλοσοφικές περισσότερο οι αναζητήσεις πίσω από τις ερωτήσεις μου περί "ερωτικής ζωής στο Αμέρικα".
Τα φιλιά μου από το χιονισμένο Mile-High City!


Υγ. Οι αναζητήσεις/ενδοσκοπήσεις νομίζω προέκυψαν όταν πρόσφατα έπεσε πρόταση για δουλειά σε ακόμα πιο μικρή/περίεργη πόλη (Γουισκόνσιν!), και έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται...πού πας βρε Καραμήτρο, με τα έλατα θα γεράσεις στο τέλος. Και κατέληξα να φλερτάρω έντονα με την ιδέα να γυρίσω στην υπέροχη Αθηνούλα μου που τέτοιους "προβληματισμούς" δεν είχα ποτέ και η κοινωνική μου ζωή ήταν πανέμορφη στο σύνολό της. Αυτό δεν είναι που μετράει τελικά?- Μελιά

Δεν έχω γνώμη και γνώσεις για όλο το αχανές οικοδόμημα που λέγεται Αμερική. Η μεσαίου μεγέθους πόλη της μεσοδυτικής Αμερικής δεν έχει σχέση με ένα χωριό που βρίσκεται στις ακτές της, και οι μεγάλες πόλεις δεν συγκρίνονται με τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Το online dating είναι πιο διαδεδομένο γιατί το ίντερνετ είναι πιο διαδεδομένο για όλες τις υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, δεν υπάρχει πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις online και αυτό έχει διεισδύσει και τις κοινωνικές επαφές. Δεν είσαι υποχρεωμένη να ακολουθήσεις αν δεν σου βγαίνει, αλλά προσπάθησε να το δεις ως αποτέλεσμα μιας κοινωνίας πιο καλωδιωμένης λόγω της ανεπτυγμένης τεχνολογίας που είναι εγχώριο είδος, και όχι εισαγόμενο.


Η κοινωνική σου ζωή στην Αθήνα θα είναι διαφορετική, όπως διαφορετικά θα είναι και πολλά άλλα πράγματα. Δεν είναι «ένα» αυτό που μετράει τελικά, και δεν υπάρχει σωστό και λάθος για την ιεράρχηση.


22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
#6 Δεν είναι όλο το ανθρώπινο είδος αλλεργικοί. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι που η επιστήμη ακόμα δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε κάτι και πολλοί άλλοι δεν είναι.Γνωρίζουμε είναι οι άνθρωποι με αλλεργίες έχουν αυξηθεί και ότι σε γενικές γραμμές, ο μητρικός θηλασμός συμβάλλει στην αποφυγή των κινδύνων τροφικής αλλεργίας. Ιδιαίτερα στους πρώτους 6 μήνες ζωής του μωρού.#7 Η φίλη Mile-High City (κάπου στο Κολοράντο μάλλον) πραγματικά δεν έχει, όπως λέγει, ενδιαφερθεί για να κάνει μια σχέση για χρόνια.Κάνει λάθος για το ότι το online dating είναι τόσο διαδεδομένο στις ΗΠΑ. Κάποια που ξοδεύει όλο τον ελεύθερο χρόνο της online ή μπροστά στην τηλεόραση ή μόνη της δεν θα έχει ευκαιρίες να γνωρίσει κάποιον...να μοιραστεί δυο εμπειρίες παραπάνω στην ξένη χώρα(;).Μα αν έχει αποκλείσει ως υποψήφιους για σχέση τους μη Έλληνες τότε οι εκλογές της περιορίζονται πάρα πολύ.Αν δεν έχει πρόβλημα να κάνει σχέση με Αμερικανό, να μοιραστεί τις εμπειρίες στην χώρα του, τότε υπάρχουν τουλάχιστον μια ντουζίνα τρόποι να συναντήσει κάποιον.Εξαρτάται από τι χαρακτήρας είναι. Άλλες κάνουν σχέσεις με συνάδελφο στην δουλειά, άλλες σε εκδρομές με παρέα, άλλες στο YMCA ή στο σχολικό γυμναστήριο της περιοχής που το βράδυ έχει coed αθλήματα σαν το βόλεϊμπολ ή στην πισίνα. Άλλες διαλέγουν τα bars ή τα clubs για χορό ή και τα δύο. Τάξεις για ενήλικους όπως ζωγραφική ή ξένες γλώσσες, μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Το γυμναστήριο ιδιαίτερα με τάξεις γυμναστικής.Τα πάρκα ή τα βουνά, το σκί ή ορειβασία. Τις περισσότερες φορές αν πάει το γιατί την ενδιαφέρει το αντικείμενο απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου της δεν θα έχει το άγχος να βρει κάποιον, και αν δεν βρει εκείνη την ημέρα τουλάχιστον θα έχει περάσει καλά με κάτι που της είναι ευχάριστο.Τώρα αν ψάχνει για κάποιον να μιλά την μητρική της γλώσσα, δηλαδή Έλληνα ή Ελληνοαμερικανό να ξέρει ότι το κέντρο κάθε Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και του Ελληνισμού στην Αμερική αλλά και σε άλλες χώρες στην ξενιτειά, από την πιο μεγάλη πόλη μέχρι και την πιο μικρή, είναι η εκκλησία. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις, γεύματα, παρελάσεις, κατασκηνώσεις, εκδρομές, αθλητικές εκδηλώσεις ξεκινούν από εκεί. Αν μπορεί να γίνει δασκάλα στο Ελληνικό σχολείο ή να βοηθήσει με τις παιδικές και εφηβικές οργανώσεις, θα κάνει γνωριμίες, φιλίες και παρέες πολύ γρήγορα. Το Γουισκόνσιν είναι πολιτεία και όχι μικρή/περίεργη πόλη. Έχει μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια. Το University of Wisconsin στην πρωτεύουσα Madison.
Τί δείχνει για τον ψυχικό μου κόσμο το γεγονός πως κοιτάζοντας φευγαλέα την πρώτη εικόνα με το λιοντάρι και τον ήλιο στο στόμα του,αρχικά η εντύπωση που ήρθε στο μυαλό μου ήταν ένα γιγάντιο αναμμένο τσιγαριλίκι;Όχι,δεν καπνίζω μπάφους,προτού βγει το συμπέρασμα πως έχω καεί.
#5 - Μια μικρή λεπτομέρεια μου διαφεύγει: Αυτός ο "κολλημένος-με-την-προ-9ετίας-πρώην" πώς συμπεριφέρεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Απ' αυτά που διάβασα, για πολύ χλιαρόν μέχρι αδιάφορον τον κόβω.
#5 Το να ωραιοποιεί κάποιος το παρελθόν του είναι προσωπικό του ζήτημα... Το να αφηνεσαι να σε σέρνει σε αυτό είναι δικό σου.... Μήπως πρέπει να αναρωτηθείς γιατί συνεχίζεις να επιμένεις σε αυτή τη σχέση; Και τελικά ποια είναι τα όρια του μαζοχισμού σε μια σχέση;
#3 "Η «ζωή» δεν είναι το «ποιον άντρα να διαλέξω». Ο άντρας θα προκύψει από τη ζωή που θα διαλέξεις. "..Ναι, αλλα ο ανθρωπος που θα διαλεξεις, δε καθοριζεις και τη ζωη που θα διαλεξεις;;;και το αντιστροφο...κυκλος ειναι νομιζω αλλα εγω προσωπικα αδυνατω να βρω πιο ξεκιναει πρωτο...ουφ.. :-/
Νομίζω,πως το πιό υγιές είναι, πρώτα να επιλέγεις τον τρόπο ζωής,τις δραστηριότητες εκείνες, που ταιριάζουν στην ψυχοσύθεση,την ιδιοσυγκρασία και τα ενδιαφέροντα σου,και μέσα από την ενασχολησή σου με αυτά, θα προκύψει και πιθανός σύντροφος.Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να εμπλέκονται σε σοβαρές ας τις πούμε, σχέσεις,πριν αποκτήσουν μία δομημένη προσωπικότητα.Αποτέλεσμα να βρίσκονται σε νεαρή σχετικά ηλικία με δύο μωρά,εγκλωβισμένες σε ένα γάμο η σοβαρή σχέση που δεν τους λέει απολύτως τίποτα,για τον απολούστατο λόγο πως όταν την άρχισαν δεν ήξεραν, που πατούν και που βρίσκονται.Οταν απόκτησαν λίγη περισότερη αυτεπίγνωση ,ήταν ήδη σύζυγοι και μητέρες.Η γνώση του εαυτού,και η καλή σχέση μαζί του,και γενικότερα η επικοινωνία με τον εσωτερικό μας κόσμο,είναι σημαντικό να προηγείται της επιλογής συντρόφου.Γίνονται λιγότερα λάθη,και μεγαλώνουν σε υγιέστερο περιβάλλον τα παιδιά που έρχονται
Νομίζω,πως το πιό υγιές είναι, πρώτα να επιλέγεις τον τρόπο ζωής,τις δραστηριότητες εκείνες, που ταιριάζουν στην ψυχοσύθεση,την ιδιοσυγκρασία και τα ενδιαφέροντα σου,και μέσα από την ενασχολησή σου με αυτά, θα προκύψει και πιθανός σύντροφος.Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να εμπλέκονται σε σοβαρές ας τις πούμε, σχέσεις,πριν αποκτήσουν μία δομημένη προσωπικότητα.Αποτέλεσμα να βρίσκονται σε νεαρή σχετικά ηλικία με δύο μωρά,εγκλωβισμένες σε ένα γάμο η σοβαρή σχέση που δεν τους λέει απολύτως τίποτα,για τον απολούστατο λόγο πως όταν την άρχισαν δεν ήξεραν, που πατούν και που βρίσκονται.Οταν απόκτησαν λίγη περισότερη αυτεπίγνωση ,ήταν ήδη σύζυγοι και μητέρες.Η γνώση του εαυτού,και η καλή σχέση μαζί του,και γενικότερα η επικοινωνία με τον εσωτερικό μας κόσμο,είναι σημαντικό να προηγείται της επιλογής συντρόφου.Γίνονται λιγότερα λάθη,και μεγαλώνουν σε υγιέστερο περιβάλλον τα παιδιά που έρχονται
Συμφωνώ μαζι σου σε ο,τι αφορα την προσωπικοτητα 100%.. Ο,τι πολλες φορες ζεις τη ζωη σου μεσα απο τη ζωη που κανει ο αλλος και νομιζεις οτι ειναι επιλογη σου..παντα η σκεψη μου γυρναει σε πρακτικα ζητηματα. Τι γινεται πχ οταν η ζωη σου ειναι στην Αγγλια και γνωριζεις τον αντρα /γυναικα της ζωης σου στην Ελλαδα πχ.. τι καθοριζει τι?τι μπαινει πρωτο...?κατι τετοια με απασχολουν..Κατα τ'αλλα ναι, αυτο που λες ειναι σιγουρα το πιο υγιες. Προτιμω αυτη τη λεξη-και ας με συγχωρεσει ο/η bagle που δε χρησιμοποιω τη λεξη φυσιολογικο
@7: Έγραψες με φυσικότητα ότι ξέχασες εντελώς το θέμα σχέσεων για πολύ καιρό, οπότε θα ρωτήσω, μήπως η δουλειά σου, η προσαρμογή ή οτιδήποτε άλλο σε απορρόφησε και σε έκανε μη διαθέσιμη, ακόμα και ασυνείδητα; Καθότι είναι πολύ γενικό να αναρωτιέσαι αν υπάρχουν εκεί αξιόλογοι άνθρωποι ή αν φταίει το on line dating.
# αγαπητή φίλη, είναι κολλημένος με την πρώην του (9χρόνια πριν!), θέλει να κάνει σεξ με άλλες, δεν έχει χορτάσει, και ψάχνει να τα βρει όλα σε μια γυναίκα. Αν δεν είναι 15-18 χρονών, μακριά. Είναι φοβερά ανώριμος, είσαι απλά η "σχέση" του μέχρι να βρει μια κατά τη γνώμη του καλύτερη και στο τέλος θα πληγωθείς. Και είσαι στα αλήθεια ερωτευμένη μαζί του ή απλά θέλεις και συ το δύσκολο και το άπιαστο;;;
#5 Εγώ θα του έλεγα οτι η κοπέλα που θεωρεί τόσο ξεχωριστή μάλλον δεν θεωρεί το ίδιο γι αυτόν αλλιώς θα ήταν μαζί του. Πέρα από την πλάκα τώρα νομίζω το πιο σοφό πράγμα για σένα να κάνεις είναι να δεις τι είναι αυτό που θέλεις, τι είναι αυτό που ψάχνεις από τη σχέση. Ο έρωτας είναι ένα από αυτά, όπως λες, αλλά μετά? όταν ο έρωτας καταλαγιάσει (στην καλλίτερη των περιπτώσεων) μετά τι είναι αυτό που θα ήθελες να μείνει ή καλύτερα να υπάρχουν οι προυποθέσεις για να χτιστεί? (αν θέλεις κάτι άλλο βέβαια). Μετά κρίνε αν τα θέλω σου συμπίπτουν με τα θέλω του άλλου και αν υπάρχει κάποια βάση για να υλοποιηθούν.
Πολύ εκνευριστικός ο τύπος του #5. Περιμένει να δείξεις κατανόηση που θέλει ακόμα την πρώην, που θέλει να πάει με άλλες, που μπορεί να σ' αφήσει στα κρύα του λουτρού ανά πάσα στιγμή γιατί είναι μπερδεμένος, που κάθεται μαζί σου γιατί είναι καλύτερα από το να είναι μόνος. Τον μεγαλύτερο συμβιβασμό δεν τον έχει κάνει αυτός στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά εσύ.
#5 Μου κάνει εντύπωση που έχεις καταφέρει να νιώθεις τέτοιο δέσιμο μαζί του, τη στιγμή που σου κοπανάει συνέχεια τη (υποτιθέμενη) τελειότητα της πρώην. Η συμπεριφορά του βγάζει κάτι το πολύ εγωκεντρικό και ανώριμο, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι: πόσων χρονών είναι; Για να μου βγουν τα νούμερα, θα έπρεπε να είναι κόλλημά του από το γυμνάσιο!
Να συμπληρωσω δε, οτι η προ 9 ετων σχεση του που τον αφησε τελικα, μαλλον κατι θα ηξερε παραπανω. Δειξτε λιγο αυτοσεβασμο βρε παιδια. Οριοθετηστε τα πραγματα. "Αυτα αξιζω. Τα παιρνω, εχει καλως, δεν τα παιρνω, γεια σας και να ειστε καλα". Ο βατραχος παραμενει βατραχος οσο και να τον φιλας, εδω κι 1,5 χρονο. Δε βαρεθηκες;
Μπορεί να είνα στην πίσω αυλή του και να έχει γίνει λίπασμα για τις αζαλέες (για να το πάω από το sci-fi στο slasher).Αυτό τουλάχιστον θα αποτελούσε μια επαρκή εξήγηση του γιατί η ωραιοποιημένη ανάμνησή της τον στοιχειώνει ακόμα!
@IrisΗ και τα δύο,όπως στο Jason X (το Παρ. και 13 Νο 10 δηλαδή)!Οπου και το παλληκαράκι μας είχε μαζέψει δύο γκομενάκια μέσα στα sleeping bags τους και τα κοπανούσε σ΄ένα δέντρο.Και όλ΄αυτά σε ολόγραμμα φυσικά.Επος!
Μάλλον ο τυπάλδος προσπαθεί να το παίξει σε διπλό ταμπλό, δηλαδή και να έχει την μόνιμη αλλά και να πηγαίνει με άλλες βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Παλιά καλή, δοκιμασμένη τακτική που πιάνει σε μερικές περιπτώσεις. αλλά πρέπει να είσαι πολύ μάγκας και προφανώς ο φίλος δεν το έχει. Θα πρότεινα στην αγαπητή εξάδελφη να απομακρυνθεί όσο μπορεί γιατί ενδεχομένως ο τύπος εκτός απο <<μπερδεμένος>> να αποδειχτεί και drama queen.
Όπως επίσης να προσθέσω... είσαι φίλε μου 30 (ας πούμε) και έχεις ακόμα κόλλημα με την προ 9ετίας πρώην; Δηλαδή αν δεν είναι απλώς @ που τα λέει όλα αυτά, για να κάνει ό,τι θέλει χωρίς δεσμεύσεις, έχοντας καβάντζα, τότε είναι εντελώς ανόητος αν πιστεύει ότι αυτά που έβλεπε και ο τρόπος που αντιμετώπιζε καταστάσεις και ανθρώπους πριν 9 χρόνια θα είναι τα ίδια τώρα και ότι η ιδανική πρώην θα ήταν όντως ιδανική τώρα.το ερώτημα προς την κοπέλα είναι: αυτός μπορεί να πετά 513 αηδίες την ημέρα. εσύ τι θες;