ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

Νέα χρεοκοπία για την Αργεντινή

Νέα χρεοκοπία για την Αργεντινή Facebook Twitter
Στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας, μεσάνυχτα τοπική) έληξε η διορία για επίτευξη συμφωνίας ρύθμισης του χρέους της Αργεντινής ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της χώρας και τους πιστωτές
32

 

Σε κατάσταση χρεοκοπίας εισέρχεται και πάλι η οικονομία της Αργεντινής, καθώς έληξε η διορία για τις συζητήσεις με τα κερδοσκοπικά funds χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την αποπληρωμή τους.

Οι δύο πλευρές επέμειναν μέχρι τέλους στις θέσεις τους. Τα funds απαιτούσαν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε, ενώ το Μπουένος Αϊρες να πληρωθούν με «κούρεμα», όπως και οι άλλοι κάτοχοι ομολόγων.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών ο δικαστικός διαμεσολαβητής Daniel Pollack έκανε  λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Αργεντινής. "Η χρεοκοπία δεν είναι μια ΄τεχνική΄ κατάσταση, αλλά ένα αληθινό και επώδυνο γεγονός το οποίο θα πληγώσει αληθινούς ανθρώπους…Οι πλήρεις συνέπειες της χρεοκοπίας δεν είναι προβλέψιμες, αλλά σίγουρα δεν είναι θετικές", είπε ο Πόλακ.

 "Δεν θα υπογράψουμε μια συμφωνία η οποία θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της Αργεντινής", είπε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, σημειώνοντας ότι τα κερδοσκοπικά funds θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κέρδος 300%, αλλά «τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα χρεοκοπία της Αργεντινής θα φρέναρε κατά μια μονάδα την ανάπτυξη αλλά θα ανέβαζε ακόμη περισσότερο και τον πληθωρισμό, που σύμφωνα με ορισμένους οικονομολόγους είναι ήδη στο 40%.

32

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΠΟΛΩΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΑΛΤΙΚΗ

Διεθνή / Πολωνία: Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από πολωνικά μαχητικά πάνω από τη Βαλτική

Παρόμοια περιστατικά με τη συμμετοχή ρωσικών αναγνωριστικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική είχαν καταγραφεί και τη Δευτέρα, καθώς και την προηγούμενη Παρασκευή
THE LIFO TEAM
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ

Διεθνή / 55 ώρες στο νερό: Κολυμβητής διέσχισε τη Βαλτική Θάλασσα από τη Σουηδία έως την Πολωνία

Η διάσχιση της Βαλτικής θεωρείται μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, καθώς οι αθλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν την τεράστια απόσταση, τις συνεχείς μεταβολές του καιρού, τα παγωμένα νερά και τα κύματα
THE LIFO TEAM