Ποιος είναι ο ο Ελλήνας Ταραντίνο;

Ποιος είναι ο ο Ελλήνας Ταραντίνο; Facebook Twitter
2

Ποιος είναι ο ο Ελλήνας Ταραντίνο; Facebook Twitter

"Καλησπέρα Άρη", μου έγραψε η Λίζα Κ. 

"Επειδή σου αρέσουν τα μικρά και τα περίεργα, όπως και εμένα, σου αναφέρω το παρακάτω. (Μπορεί ήδη κάπου να έχει αναφερθεί, αλλά πάντως το δικό μου το μάτι δεν το είχε πάρει χαμπάρι).
Διάβαζα χθες το διάλογο Πρωταγόρα του Πλάτωνα όταν ξαφνικά αντίκρυσα το όνομα Ίκκος ο Ταραντίνος! Ναι, ναι, όπως σου το γράφω.

Και συνεχίζει η Λίζα: "Στις σημείωσεις ο Β. Τατάκης αναφέρει ότι πρόκειται για αθλητή και θερωρητικό του αθλητισμού και ιδιαίτερα της πάλης (από την περιοχή Τάραντας στην Ιταλία). Γέλασα γιατί σκέφτηκα όλα τα πιθανά ρεπορτάζ σχετικά με την καταγωγή του Κουέντιν Ταραντίνο και το πώς τελικά οι αρχαίοι Έλληνες είναι υπεύθυνοι και για αυτό το ταλέντο."

----

Ακόμα θυμάμαι το γέλιο που ρίχναμε με τον κολλητό μου Χ.Θ. όταν στα '90ς βλέπαμε τον Βελόπουλο στις συνωμοσιολογικές εκπομπές του (πολύ πριν γίνει βουλευτής), στις οποίες κατέληγε ότι "και οι Αμερικανοί Έλληνες ήταν, και ο πρώτος άνθρωπος στη Γη Έλληνας ήταν!".

*Αν όμως ένας Έλληνας σκηνοθέτης άξιζε τον τίτλο του "Έλληνα Ταραντίνο" ποιος θα ήταν;

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως ο πατέρας του είναι Ιταλικής καταγωγής οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν όντως κρατάει η σκούφια του απο τον Τάραντα. "Tarantino Name Meaning Italian: habitational name for someone from the city of Taranto, from an adjectival form of the place name"