Στα δημοσιότητα τα στοιχεία δασκάλου που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανηλίκους

Στα δημοσιότητα τα στοιχεία δασκάλου που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανηλίκους Facebook Twitter
1

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του δασκάλου που κατηγορείται για επτά περιπτώσεις ασέλγειας σε ανηλίκους και είναι ήδη προφυλακισμένος.

Πρόκειται για τον  Παναγιώτη Κουλαξίδη, του Χρήστου και της Μαρίκας, που γεννήθηκε το 1967 στο Μπρέττεν της Γερμανίας.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό, πράξη κατά την οποία οι παθόντες δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα. Επιπλέον, για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, πράξη κατά την οποία οι παθόντες συμπλήρωσαν τα 10, όχι όμως τα 15 έτη, κατά συνήθεια, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα. Τέλος, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια (άρθρο 342 παρ. 3, 2γ Π.Κ.).

Η αστυνομία αναφέρει ότι: «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 18:00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM