Tεράστια τρύπα εμφανίστηκε στο «τέλος του κόσμου»

Tεράστια τρύπα εμφανίστηκε στο «τέλος του κόσμου» Facebook Twitter
7

Μία τεράστια μυστηριώδης τρύπα, με διάμετρο περίπου 80 μέτρα και άγνωστο βάθος εμφανίστηκε στην χερσόνησο Γιαμάλ στη Ρωσία, σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως το «τέλος του κόσμου».

Ομάδα Ρώσων επιστημόνων έχει σταλεί για να ερευνήσει το φαινόμενο και τα αίτια που μπορεί να το προκάλεσαν ενώ την ίδια ώρα ο Δρ Chris Fogwill επιστήμονας στο  Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας , δηλώνει  ότι είναι πιθανό να πρόκειται για  γεωλογικό φαινόμενο που ονομάζεται pingo.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν ένα κομμάτι πάγου που έχει αναπτυχθεί σε ένα μικρό λόφο στο παγωμένο αρκτικό έδαφος, λιώνει και αφήνει εκτεθειμένο έναν κρατήρα.

Μια άλλη εκδοχή λέει ότι η τρύπα σχηματίστηκε μετά από έκρηξη, που μπορεί να προκλήθηκε από την ανάφλεξη αερίων υπογείως.

Μέχρι στιγμής, έχει αποκλειστεί η πιθανότητα πτώσης μετεωρίτη.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM