'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί'

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Δημήτρης Παπαϊωάννου, χορογράφος/σκηνοθέτης
36

  

Το wisebread είχε πρόσφατα 13 συμβουλές για να κάνουμε με το που ξυπνάμε.

Και φυσικά ο τίτλος του άρθρου ήταν "13 πράγματα που κάνουν οι *επιτυχημένοι* άνθρωποι κάθε πρωί".

 

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν τα παρακάτω - και πολύ αναρωτιέμαι αν μερικοί που εγώ θεωρώ επιτυχημένους τα κάνουν. (Αν τα κάνουν όλοι ανεξαιρέτως, να τα κάνω κι εγώ!)

 

Δεν είναι απαραίτητα πλούσιοι ή πανδιάσημοι. Προσωπικά δεν ορίζω έτσι την επιτυχία. 

 

Τους βάζω παρακάτω, εναλλάξ με τις συμβουλές.

 

Ούτε και οι συμβουλές (που μεταφράσαμε ειδικά για αυτό το ποστ) είναι απαραίτητα κακές. Απλώς προσπαθώ να τους φανταστώ να κάνουν όλα αυτά τα lifestyle πράγματα αυτο-βοήθειας με το που θα ξυπνάνε, ώστε να παραμείνουν 'επιτυχημένοι'...

====

1 . Προετοιμαστείτε από το βράδυ

Για να δημιουργήσετε μια ειρηνική ρουτίνα το πρωί, αρχίστε να προετοιμάζεστε για την επόμενη μέρα από το προηγούμενο βράδυ. Επιλέξτε το ντύσιμό σας, φτιάξτε το φαγητό σας, και οργανώστε ό,τι χρειάζεται για έχετε μαζί σας το πρωί με το που θα ανοίξετε την πόρτα. Αυτό σας δίνει το χρόνο να ενσωματώσετε πιο παραγωγικά στοιχεία στο πρωινό σας αντί για ένα χαοτικό ξεκίνημα στη μέρα, κάθε μέρα. Κάθε βράδυ, κάντε μια to-do λίστα για την επομένη, ώστε να μπορέσετε να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτά που έχουν σημασία.

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Κική Δημουλά, ποιήτρια

2 . Ξυπνήστε και "λάμψτε" πιο νωρίς

Αναδιαμορφώστε το εσωτερικό ξυπνητήρι σας για να ξυπνάτε νωρίτερα από το συνηθισμένο. Έτσι μπορείτε να πετύχετε πολλά πράγματα από τη λίστα σας, πριν πάτε καν στη δουλειά. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε ένα αίσθημα ολοκλήρωσης νωρίς, και έτσι θα υπάρχει λιγότερο άγχος στο να αντιμετωπίσετε τη μέρα.

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Διονύσης Σαββόπουλος, τραγουδοποιός

3. Βρείτε λίγο χρόνο για εσάς

Με το να ξυπνάτε νωρίτερα, μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας το "δικό του" χρόνο πριν ξυπνήσει η υπόλοιπη οικογένεια. Αυτή η ήσυχη ώρα, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σ' αυτό που πρέπει να γίνει για την επίτευξη των στόχων σας καθημερινά, ενώ σας δίνει ακόμα την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σας, ώστε να ξέρετε τι θέλετε στη ζωή σας. Αν πάλι τα πρωινά δεν είναι ιδανικά, βρείτε 30 τουλάχιστον λεπτά την ημέρα για τον εαυτό σας, χωρίς να σας ενοχλεί κανείς.

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Ζυράννα Ζατέλη, συγγραφέας

4 . Θετικές σκέψεις

Αν ξεκινάτε κάθε πρωί με θετικές σκέψεις ενώ ταυτόχρονα σκέφτεστε ή οραματίζεστε αυτά που θα πετύχετε την ημέρα, το πιθανότερο είναι αυτές οι βλέψεις να αποδώσουν καρπούς. Ξυπνήστε και σκεφτείτε τη νέα μέρα, και μη θρηνείτε για τα λάθη του χτες. 

 

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Σπύρος Στάβερης, φωτογράφος

5 . Κάντε την καρδιά σας να χτυπάει

Η άσκηση είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής καλής υγεία και της ψυχικής ευεξίας. Με το να σηκώνεστε νωρίς και να κάνετε 20-30 λεπτά άσκησης πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, μπορείτε να δώσετε ροή στο αίμα, να λειτουργήσετε τον εγκέφαλό σας, καθώς και να εστιάσετε πιο καθαρά στις δραστηριότητες της ημέρας.

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Λένος Χρηστίδης, συγγραφέας

6 . Φάτε πρωινό

Ένα υγιεινό πρωινό παρέχει στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να μείνει σε εγρήγορση όλη την ημέρα. Αν δε φάτε πρωινό, αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ναρκωμένοι, αδύναμοι και πολύ κουρασμένοι για να κάνετε τις δουλειές σας. Φτιάξτε ένα υγιεινό μενού για το πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο για να συμβάλλετε στη διατήρηση της συγκέντρωσης και της ενέργειάς σας όλη την ημέρα

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός

7 . Τακτοποιείστε το χώρο σας

Πριν φύγετε από το σπίτι σας κάθε πρωί, φτιάξτε το κρεβάτι σας, βάλτε άπλυτα στον κάδο, και γεμίστε το πλυντήριο πιάτων. Η επιστροφή μετά σε έναν πιο οργανωμένο χώρο, θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να επικεντρωθείτε σε πράγματα που έχουν σημασία για την προσωπική σας επιτυχία, αντί να πρέπει να ασχολείστε με μικροπράγματα που πρέπει να γίνουν.

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Γιώργος Λάνθιμος, σκηνοθέτης

8 . Κάντε την ώρα το νέο σας ταίρι

Υπολογίστε πώς ξοδεύετε το χρόνο σας χρησιμοποιώντας τη λίστα σας ως εργαλείο οργάνωσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετρήσετε τι μπορεί να επιτευχθεί κατά τις ώρες που είστε ξύπνιοι και να σας βοηθήσει να δώσετε προτεραιότητα στο τι πρέπει πραγματικά να γίνει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει το να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας, για να γλιτώσετε τη σπατάλη του χρόνου.

 

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσ/νικης

9 . Βγείτε λίγο στον ήλιο

Αν η πλειοψηφία των εργασιών που έχετε να κάνετε είναι μέσα στο γραφείο ή το σπίτι σας, βρείτε λίγο χρόνο για να πάτε έξω στον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Ο ήλιος έχει οφέλη για την υγεία, επομένως βρείτε τρόπους για να τον απολαύσετε κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας ρουτίνας ή του χρόνου που έχετε αφιερώσει στον εαυτό σας.

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας

10. Ξεχάστε πως είναι να χρονοτριβούν

Γίνετε δυναμικοί και τελειώνετε τις δουλειές που αρχίζετε, ακόμα και αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κίνητρα. Με το να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα πράγματα που δε σας αρέσει να κάνετε (και με το να τα νικάτε!) θα νιώθετε καλύτερα και θα έχετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και αυτοπεποίθησης. 

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης

 

 

11 . Βγείτε έξω από τα νερά σας

Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους έχουν φτάσει στην κορυφή επειδή πήραν ρίσκα. Δεσμευτείτε στον εαυτό σας να κάνετε τουλάχιστον ένα πράγμα που είναι έξω από τα νερά σας κάθε μέρα - δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό θα είναι αυτό το βήμα. Θα χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και το πιθανότερο είναι να ανακαλύψετε και περισσότερες ευκαιρίες.

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Πάνος Κούτρας, σκηνοθέτης

12 . Διαβάστε περισσότερο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολλά πράγματα. Διαβάστε την εφημερίδα, διαβάστε περιοδικά, διαβάστε αυτοβιογραφίες ή διαβάστε ιστορίες, ό,τι μπορείτε να βρείτε για να δυναμώσετε το μυαλό και την προοπτική σας. Διαβάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Ξεκινήστε με το να διαβάζετε την εφημερίδα ενώ περπατάτε στο διάδρομο, ή τρώγοντας πρωινό.

 

 

 

'13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί' Facebook Twitter
Λένα Πλάτωνος, συνθέτρια

13 . Να είστε ευγνώμονες

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, και όπως θα έχει γίνει η πρωινή σας ρουτίνα, θα έχετε πλέον περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε για ποια πράγματα που έχετε ήδη στη ζωή σας είστε ευγνώμονες. Ενισχύστε την ευγνωμοσύνη σας (και την αισιοδοξία σας!) γράφοντας σε ένα χαρτί κάθε πρωί όταν ξυπνάτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα ως σημείο αναφοράς όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι, ή έτοιμοι να παραιτηθείτε...

 

 

 

 

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Ούτε να σας έλεγε να αναλύσετε πυρηνική φυσική κάθε πρωί τόση γκρίνια.Να φάμε πρωινό να βγούμε στον ήλιο να πούμε ευχαριστώ να κάνουμε θετικές σκέψεις και να διαβάσουμε κατι δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει Πολυτεχνείο για να τα κάνεις.τι μιζέρια είναι αυτή που σας δέρνει;
Για όσους γνωρίζουν κάπως καλύτερα τα πρόσωπα του άρθρου ή αντιλαμβάνονται τον οφθαλμοφανή ψυχισμό τους, έστω και ελάχιστα, (με εξαίρεση δύο-τριών), όλο το άρθρο με τις προτάσεις του, μοιάζει με δεκάλογος του επιτυχημένου καταθλιπτικού...!
Ξέχασα...Σοβαρή παράληψη μου:Εξαίρεση όλων, μην έχοντας καμία απολύτως σχέση με τους υπόλοιπους (ακόμη και των δύο-τριών εξαιρετέων), ο αγαπητός και αξιοθαύμαστος "γνήσιος" κύριος Σπύρος Στάβερης!...
Τοση αρνητικη διαθεση, μιζερια και ευκολη χαζοεξυπναδα δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει μαζεμενη σε σχολια κατω απο καποιο αρθρο. αφηστε τα επιδερμικα σχολια (δεν μου αρεσει η λιστα των ανθρωπων που διαλεξε αρα ολο το αρθρο ειναι λαθος), δειτε την ουσια των προτασεων, δοκιμαστε κατι που θεωρειτε οτι μπορει να σας βοηθησει και δειτε αν η ζωη σας εγινε καλυτερη ή οχι.
"Επιτυχημένος άνθρωπος"Αυτός που κατάφερε μέσω σκληρού ανταγωνισμού, κόπων και θυσίες ετών να στριμώξει σε τακτικά και συγκεκριμένα καθημερινά χρονικά διαστήματα υποχρεώσεις,"πρέπει" και "θέλω" ώστε ως αποτέλεσμα να έχει να αναπληρώσει την χαμένη του ενέργεια και εν τέλει να προσθέτει περαιτέρω άγχος στην "αναγκαστικά προγραμματισμένη" ζωή του...Οκ...makes sense
τα πιο σημαντικα πραγματα, είναι τα απλα και καθημερινα. κι αυτές τις 'συμβουλες' εγω τις διαβαζω ως μια ρουτινα καλη, που σου δινει ωθηση και δυναμη να βγαλεις οσον το δυνατον καλυτερα τη μερα (δεν είναι τυχαιο, πως τα περισσοτερα συνιστώνται σε οσους υποφερουν από καταθλιψη...). η ευτυχια (όπως και η επιτυχια) δεν είναι κατασταση διαρκειας, μα στιγμες που σωρεύονται και δινουν μια αισθηση ολοκληρωσης και 'ενός καποιου νοηματος' στην ζωη του καθενος και φυσικα, αυτές οι ιδιότητες δεν ανηκουν μονο στους 'επωνυμους'
Για να τα κάνεις αυτά βοηθάει να είσαι εκατομμυριούχος και να μην έχεις υποχρεώσεις.Αλλιώς δεν υπάρχει χρόνος. Οχι φίλε μου μεταξύ του να αναπληρώσω τον ύπνο μου και να νιώσω ευγνωμοσύνη για το σύμπαν προτιμώ το πρώτο.
Και γιατί δεν γράφει το άρθρο "προσευχηθείτε στον Θεό", π.χ; Αυτός είναι ο οδηγός του καλού τεχνοκράτη, όχι οδηγός για επιτυχία, ούτε καν για ευτυχία, η οποία μπορεί να σημαίνει να μην κάνεις και απολύτως τίποτα. Επιτυχία σημαίνει να κυριαρχείς επί της τύχης, όχι να έχεις τόσο βαρύ(σωματικά και ψυχικά) πρόγραμμα, άσε που η λίστα έχει κάποιες αντιφάσεις. Απο την μία λέει "να είστε ευγνώμονες" κι από την άλλη "κάνε αυτό, αυτό κι εκείνο". Μα, αν εξαρτώνται όλα απο μένα και την αυτενέργεια μου γιατί και σε ποιον να πω "ευχαριστώ"; Στον εαυτό μου; Ευγνώμονες είμαστε στους άλλους ανθρώπους και στον Θεό κι όχι σε μας. Το τελευταίο θα συνιστούσε ύβρι και αλαζονεία. Η 11η "'σοφία" μας προτρέπει να "βγούμε από τα νερά μας" και να κάνουμε διαφορετικά πράγματα απ' αυτά που κάνουμε συνήθως. Και εάν εγώ ακολουθώ ΗΔΗ τις υπόλοιπες 12 συμβουλές; Πρέπει να πάψω να το κάνω; Αφού μου το συνέστησες!Υπονομεύουν τις ίδιες τους τις συμβουλές!! Ειδικά, η 8η "σοφία" μοιάζει με εντολή προγραμματισμού ενός ρομπότ κι όχι πρόταση διαπαιδαγώγησης ενός ανθρώπου. Πόσο γελοία αντιφατικό είναι να λές "προγραμμάτισε τον χρόνο σου με τα χίλια πράγματα που σου επιβάλλω να κάνεις σε ένα 24ωρο για να σε θεωρώ επιτυχημένο, αλλά βρες και ελεύθερο χρόνο,αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος!!" Ειδικά, η 7η συμβουλη είναι τόσο ειρωνικά υπονομευτική για το ίδιο το blog σας, κυριε Δημοκίδη! Ένα χαμόγελο έσκασε στα χείλη μου όταν την διάβαζα! Προσέξτε την!! Άσχετο,αλλά πως και δεν συμπεριλαμβάνεται μία συμβουλή του στυλ "μην μένετε στο διαδίκτυο πάνω από 5 ώρες", με το σκεπτικό πως δεν θα 'χουμε χρόνο να πράξουμε ΟΟΟΟΛΑ αυτά που μας ζητάει; Μήπως,λέω μήπως, επειδή δεν θα είχαμε χρόνο να σερφάρουμε σε παρόμοια site συμβουλευτικής και "μυστικών επιτυχίας", όπως το wisebread; Μήπως στο site αυτό οι εργαζόμενοι τις εφαρμόζουν αυτές τις 13 συμβουλές κι αν ναι πως βρίσκουν χρόνο για να δουλέψουν;Έχει επαληθεύσει αυτά που ισχυρίζεται; Έχει ρώτήσει τον(επιτυχημένο) Bob Dylan, ο οποίος δήλωσε πως "succesful is the man, who wakes up in the morning,goes to sleep at night and does whatever he wants in the meantime"; Έχει ρωτήσει τον (επιτυχημένο) Bing Crosby, ο οποίος δήλωσε "δεν ξέρω τον ορισμό του επιτυχημένου ανθρώπου, αποτυχημένος,όμως,είναι αυτός που κάνει οτιδήποτε του λένε οι άλλοι(άρα και το wisebrad,προσθέτω εγώ)";
Πραγματικά, ρε φίλε, θέλω να δω αυτόν που κάθεται το πρωί πριν πάει στην Εφορία να γράφει σε λίστα τα πράγματα για τα οποία αισθάνεται ευγνώμων. Αν δεν έπαιρνε ήδη χάπια, εγώ πάντως θα καλούσα το γιατρό!
Επαναλαμβάνουμε πολλοί στα σχόλια, ότι το άρθρο λέει ότι αυτά κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι... Αυτός που σηκώνεται το πρωί και βρίζει συνέχεια που θα πάει στην εφορία, στη συνέχεια βρίζει μέσα στην εφορία και μετά γκρινιάζει και κλαίγεται στους άλλους για το τι του κάνει η εφορία, ούτε ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία και πιστέψτε με ούτε έχει πολλές πιθανότητες να ανήκει σ' αυτήν κάποια στιγμή...
Η ευτυχία δεν είναι κάτι το αντικειμενικό, ούτε μπορεί να αξιολογηθεί ποσοτικά, από την άλλη μεριά όμως μπορείς να πεις αντικειμενικά για κάποιον να αυτός πέτυχε στη δουλειά του. Δεν πρέπει να μας πιάνουν τα κόμπλεξ μπροστά σε πετυχημένους ανθρώπους και να προσπαθούμε να τους μηδενίσουμε. Το ακριβώς αντίθετο πρέπει να εμπνευστούμε από τον τρόπο ζωής τους για να πάμε και εμείς μπροστά. Απλά εγώ θα θελα στη λίστα μερικούς επιστήμονες κ επιχειρηματίες για να είναι πιο ολοκληρωμένη, αλλά είναι γνωστό το αρτιστίκ στυλ που λανσάρει η LIFO :)
ανώριμε23... Υποτιμάς τις κοινωνικές επιστήμες (ή τον εαυτό σου) λέγοντας πως επειδή η ευτυχία δεν είναι αντικειμενική, δεν μπορεί να μετρηθεί ποσοτικά. Ναι, είναι υποκειμενική, διότι την βιώνει το υποκείμενο και μόνο αυτό είναι σε θέση να σου πει αν είναι ευτυχισμένο ή όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μετρηθεί... Ρωτάς απλά κάποιον να σου πει από το 1 έως το 10 (για παράδειγμα) πόσο ευτυχισμένος είναι. Τόσο απλό είναι και έτσι γίνονται τα ερωτηματολόγια εδώ και χρόνια...
Η ευτυχία είναι πολύ αόριστη, ρευστή έννοια που συνήθως κρατάει για μικρό χρονικό διάστημα. Παράδειγμα σήμερα είμαι μια χαρά με την κοπέλα μου και πετάω στα σύννεφα και την άλλη μέρα καταστρέφονται όλα. Αντίθετα ό,τι χτίζεις μέσα από σκληρή δουλειά, κόπους, θυσίες κλπ, συνήθως μένει και σε δικαιώνει σε αντίθεση με τις ανθρώπινες σχέσεις που κατά κανόνα προκύπτουν επιφανειακές και εφήμερες. Δεν υποτιμάω τις κοινωνικές επιστήμες, οπωσδήποτε ένας ψυχολόγος είναι πολύ σημαντικός, ειδικά στη σύγχρονη πραγματικότα που βιώνουμε. Τώρα αν υποτιμάω τον εαυτό μου ίσως να βλέπεις κατι που εγώ δε βλέπω κ να έχεις δίκαιο :)
Η ευτυχία δεν έχει ρευστή έννοια, απλά διπλή. Σε αυτό που αναφέρθηκες είναι η ευτυχία ως διάθεση της στιγμής, που δεν είναι και τόσο σταθερή. Υπάρχει και η ευτυχία ως ικανοποίηση από τη ζωή, που είτε σε ρωτήσω σήμερα είτε αύριο, θα είναι περίπου ίδια. Θα μου πάρει αιώνες να σου αναλύω, αλλά μπορείς να δεις στο TED το "Daniel Kahneman: The riddle of experience vs. memory" που εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των δυο ευτυχιών και πως μετριούνται. Το "υποτιμάς τον εαυτό σου" πήγαινε πιο πολύ προς το "πιστεύεις πως ότι αισθάνεσαι εσύ και κανένας άλλος, δεν μετριέται", άρα υποτιμάς την ικανότητα σου να μετρήσεις κάτι. Φυσικά και μετριέται... Ακόμη και η αντίληψη σου σχετικά με το κατά πόσο είναι μετρήσιμα τα αισθήματα μπορεί να μετρηθεί. :)
Πολύ χρήσιμες συμβουλές όλες, δυστυχώς κάνω ελάχιστα από τα παραπάνω. Παλιά δεν έτρωγα σχεδόν καθόλου πρωινό (μόνο καφέ σκέτο), από τότε που άρχισα να τρώω καλά το πρωί είδα την ενέργειά μου να εκτινάσσεται όλη την υπόλοιπη μέρα κ βελτιώθηκε σημαντικά η πρωινή διάθεσή μου. Έχω παρατηρήσει επίσης πως όταν ξεκινάς τη μέρα σου διαβάζοντας ένα αξιόλογο άρθρο στην εφημερίδα, το μυαλό σου είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση και τίθεται σε κίνηση από πολύ πιο νωρίς. ΤΠαλιότερα άφηνα τις δυσάρεστες-βαρετές-κλπ δουλειές τελευταίες κ εν τέλει δεν τις ολοκλήρωνα εγκαίρως, τώρα είναι αυτές που ξεκινάω πρώτα κ μετά κάνω τα υπόλοιπα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κ αισιοδοξία.
Όσο ζούσα στην Αμερική εκανα ενα προς ενα όλα αυτα... Ξύπναγα απο τις 7 για το πανεπιστημιο και παρολο που ειχα 3 δουλεις και το γυμναστηριο στις 12 το βράδυ ποτε δεν ενιωσα κουρασμενος!! Οσο εχεις θετικη σκέψη, καλη διατροφή και καλή άσκηση ΤΙΠΟΤΑ δεν σε πτοει... Τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες!!!
Στην Deutschland (βασίζομαι στο ''Der Grieche'') τί έκανες; Ξυπνούσες γρυλίζοντας με alarm το ''Du hast'' των Rammstein; Κάνω humor, μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες (μάλλον κάνεις πλάκα και εσύ), αλλά βρε φίλε, τέτοια θετική ενέργεια ούτε.. Θέμης που πίνει 2 κιβώτια Motion την μέρα lol...
Μάλλον το αρθρο έπρεπε να λέγεται 13 πράγματα που κάνουν τα "Φιλαράκια" κάθε πρωί, γιατί άνθρωποι με οικογένειες και δουλειές εκτός σήριαλ ΔΕΝ κάνουν τέτοια πράγματα το πρωί. Κυρίως γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να ξυπνανε στις 5 για να κάνουν όλα τα πρωινα life style ούτε να κοιμουνται από τις 10 για να στρώνουν επιδερμίδα.
Το άρθρο δεν λέει τα 13 πράγματα που κάνουν κάθε πρωί οι "άνθρωποι με οικογένειες και δουλειές", αλλά οι πετυχημένοι άνθρωποι. Το πρώτο ξέρετε δεν ταυτίζεται με το δεύτερο. Κατά τα άλλα συμφωνώ αρκετά με τα σχόλια του κ. Δημοκίδη.
Το ενδιαφέρον είναι στο ότι, εξαιρώντας τον κ. Μπουτάρη, οι υπόλοιποι όλοι ανήκουν στον καλλιτεχνικό χώρο. Δεν είδα πουθενά κάποιο πωλητή, υπάλληλο, μηχανικό, δάσκαλο, γιατρό, νοσοκόμο.... Έχω την αίσθηση ότι ο χρόνος κυλάει διαφορετικά για εκείνους.
Εσείς λοιπόν που είστε τόσο πολυάσχολη μην κάνετε τίποτα από αυτά. Σιγά τα lifestyle που λέει αυτή η στύλη. Δεν σας είπε να πάτε να κάνετε τα νύχια σας με τις ώρες ή να κάτστε στα spa. Λες και το νούμερο 13 παίρνει ώρες, να πεις μέσα σου ένα ευχαριστώ για αυτά που έχεις. 'Η έξω σου στον άνθρωπό σου. Πιο πολύ ώρα σας παίρνει να είστε τόσο αρνητική για όλα.