ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
1

Από την Άλκηστη Γεωργίου

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Μπάμπης Κούρτης

Αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Ιουλίου, οι φίλοι των Manga, των anime, και της Ιαπωνικής j-pop κουλτούρας θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν το ολόδικό τους Manga Festival, το πρώτο - μάλιστα- που διοργανώνεται ποτέ στην Αθήνα.

Ο Πολυχώρος Artville στην Γλυφάδα, σε συνεργασία με τους Kawaii Gentleman Fox,  οργανώνει το "1st MANGA FESTIVAL". Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση καλλιτεχνών manga, ή επηρεασμένων από τα manga, προβολές anime, εργαστήρια (workshops) δημιουργίας comic, σεναρίου, καρέ.

Επίσης θα παραχωρηθεί χώρος σε όσους θέλουν να σχεδιάσουν επί τόπου.

 

Τις ημέρες του φεστιβάλ θα σερβίρεται φαγητό όπως στις ταινίες anime, θα υπάρχουν video games για τους λάτρεις του είδους, και παιχνίδια με κάρτες.

Επίσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε κόμιξ από το περίπτερο του solaris στον χώρο του artville, ενώ θα διεξαχθεί και cosplay party!

 

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Runouni Kensin - Μπάμπης Κούρτης

 

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Kirby of the stars tribute , by Alpin Jongari

 

O ζωγράφος, ιδρυτής του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Γλυφάδας, αλλά και του πολυχώρου Τέχνης Artville, Κώστας Αγγελάκης, μας εξηγεί αναλυτικότερα τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Κώστας Αγγελάκης

 

Ποια είναι η δική σας σχέση με τα Manga, και πώς προέκυψε το πρώτο αυτό Φεστιβάλ;

Το manga το γνώρισα λόγω των παιδιών μου και των μαθητών μου, απλά σαν μια διαφορετική άποψη για το κόμικ. Με την Ιαπωνική κουλτούρα προσωπικά δεν είχα πρωτύτερη σχέση.

Το MANGA FESTIVAL προέκυψε από την επίσκεψη μας στη φετινή Comicdom.

Είδαμε ότι το manga απουσίαζε σε γενικές γραμμές, οπότε με τους φίλους της ομάδας Kawaii Gentleman Fox αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα event που θα αφορά αποκλειστικά τους φίλους του manga και του anime.

Τρέξαμε βρήκαμε χορηγούς, όπως την εταιρία Solaris, τον Φανταστικό Κόσμο, το fantasy shop, το Greek otaku radio, κ.α., για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, και το κάναμε πραγματικότητα.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Φεστιβάλ;

Στόχος μας είναι η συγκέντρωση και η παρουσίαση νέων καλλιτεχνών που εκφράζονται μέσω της Ιαπωνικής αισθητικής στο comic.

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter

Πιστεύετε ότι οι φαν του είδους έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα;

Δεν γνωρίζω αν οι φαν του manga έχουν αυξηθεί, ξέρω όμως- μετά την ενασχόληση μου με το φεστιβάλ- ότι είναι πάρα πολλοί. Κάνουμε, λοιπόν, μια προσπάθεια να τους συγκεντρώσουμε και να τους ευαισθητοποιήσουμε, έτσι ώστε το manga festival να γίνει θεσμός.

Τι θα δούμε, λοιπόν, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Artville;

Θα υπάρχει έκθεση σχεδίων manga από νέους καλλιτέχνες, κυρίως από την Αθήνα αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Κατερίνη, ο Πύργος Ηλείας κ.α.

Θα υπάρχουν εργαστήρια σχεδίου κόμικ, video & board games, ανταλλαγή σχεδίων με άλλους δημιουργούς, προβολή κλασικών anime, φαγητό anime, και φυσικά το cosplay πάρτι του Σαββάτου!

Επιπλέον, θα γνωρίσουμε από κοντά τους δημιουργούς του πρώτου ελληνικού manga, "Thessaloniki Through Time", μια δημιουργία των Θεσσαλονικιών MangaTellers.
Τέλος, θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί συλλεκτικά manga από το "Solaris" που θα διατηρεί comic stand.

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Ashitaka's Arrows - Γιάννης Δακλίδης

Μιλήστε μας λίγο για τους καλλιτέχνες που θα πραγματοποιήσουν τα workshops.

Θα είναι οι Μπάμπης Κούρτης, Μάνος Λαγούβαρδος , και ο Γιάννης Δακλίδης.
Ο κος Κούρτης είναι συνεργάτης μας στο Εργαστήριο Καλών Τεχνών Γλυφάδας, και έχει οργανώσει τα σεμινάρια comic εδώ και ένα χρόνο. Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ της Αθήνας και εργάζεται ως ανεξάρτητος δημιουργός με εκδοτικούς οίκους στο εξωτερικό.
Ο Μάνος Λαγουβάρδος είναι γνωστός σχεδιαστής comic και εκτός των άλλων συνεργάζεται και με τους mangatellers στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο και ο Γιάννης Δακλίδης. Και οι τρείς θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όπου είναι και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Union Jack - Γιάννης Δακλίδης
Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
Dream Thief - Lia Mori

Και το φαγητό anime;! Περί τίνος πρόκειται;

Το φαγητό θα είναι μια δημιουργία της συνεργάτιδας μας κας van Arkelen , η οποία και θα το επιμεληθεί εξ ολοκλήρου. Θα είναι έκπληξη και για μας! Είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και την αξία του, μιας που γνωρίζουμε την δημιουργό που διατηρεί και το μικρό καφέ του Πολυχώρου.

Θα υπάρχει κάποιο έπαθλο για το καλύτερο manga έργο και την καλύτερη στολή cosplay;

Τα βραβεία θα είναι αρκετά, αλλά δυστυχώς η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει χρηματικά έπαθλα. Θα υπάρξουν, όμως, δώρα από τους χορηγούς μας καθώς και μία υποτροφία από τον Πολυχώρο artville για κάποιον που θα ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα γύρω από την δημιουργία ενός comic.

Το Φεστιβάλ θα επαναληφθεί και τις επόμενες χρονιές;

Η οργάνωση του φεστιβάλ βασίζεται στην από κοινού εργασία όλων των παραγόντων με στόχο την πραγματοποίησή του. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά φέτος, και να υπάρχει ενδιαφέρων από τους φίλους του manga ώστε να πάρουμε κουράγιο και να το ξανακάνουμε του χρόνου ακόμα καλύτερα οργανωμένο!

Όλα για το πρώτο Manga Festival στην Αθήνα Facebook Twitter
The tale of the three brothers, by Dafnugen

 

 

1st MANGA FESTIVAL

Πότε: Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιουλίου από τις 10 το πρωί

Πού: Πολυχώρος Artville - Ιάσονος 5, Γλυφάδα

Είσοδος Ελεύθερη

Design
1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγνή Πικιώνη: «Η Αθήνα έχει εξελιχθεί σ’ ένα μαζικό λούνα παρκ»

Οι Αθηναίοι / «Δυσκολεύονταν να με πλησιάσουν επειδή ήμουν η κόρη του Πικιώνη»

Η Αγνή Πικιώνη, κόρη του οραματιστή αρχιτέκτονα που είχε αφοσιωθεί στη λαϊκή αρχιτεκτονική, μιλά για τη ζωή της δίπλα σε εκείνον, που της έμαθε ότι «ένας απλός άνθρωπος μπορεί να φτιάξει κάτι σημαντικό». Αρχιτέκτονας και η ίδια, φρόντισε να διασώσει και να ταξινομήσει το έργο του. Τη θυμώνει η μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική και πιστεύει ότι η Αθήνα έχει χάσει το στοίχημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αθηναία αρχιτέκτων Ελίζα Μάνωλα «μεταφράζει» την αγγλική εξοχή

Design / Η Ελίζα Μάνωλα ξαναζωντανεύει παλιά εξοχικά σπίτια της βρετανικής υπαίθρου

Με σεβασμό στην ιστορική αρχιτεκτονική τους, την ιδιαιτερότητα των τεχνοτροπιών και των λεπτομερειών τους, η Αθηναία αρχιτέκτονας προτείνει τον δικό της σύγχρονο σχεδιασμό, εγκαθιστά σε αυτά τα διατηρητέα κτίρια μια αισθητική απαλλαγμένη από κλισέ.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΠΕΤΗΣ
Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ

σχόλια

1 σχόλια