Υπάρχει σωστός και λάθος πατέρας;

Υπάρχει σωστός και λάθος πατέρας; Facebook Twitter
27

 

Δύο ειδήσεις ανέβηκαν σήμερα στο LIFO.gr, η μία σχεδόν μετά την άλλη. 

 

Κατά σύμπτωση και οι δύο αφορούν πατεράδες. 

 

Η πρώτη:

 

Υπάρχει σωστός και λάθος πατέρας; Facebook Twitter

 

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στο Facebook η Καναδή φωτογράφος Λίντσεϊ Φόστερ, σημειώνοντας ότι «οι λέξεις δεν μπορούν α περιγράψουν τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν κοντά και έζησαν αυτήν τη μοναδική στιγμή».

«Δάκρυσα μπροστά σε αυτές τις σκηνές» έγραψε ακόμη η φωτογράφος, τονίζοντας ότι οι δύο άντρες θα γίνουν εκπληκτικοί γονείς διότι, εκτός άλλων, έχουν ενημερωθεί επισταμένως και έχουν διαβάσει πάρα πολλά για την ανατροφή των παιδιών... Πρόκειται για δύο συμπονετικούς άνδρες που έχουν όλα τα συναισθήματα ενός γονέα», τόνισε.

 

===

 

 

Kαι η δεύτερη:

 

 

Ο Τζαστιν Ρος Χάρις του οποίου ο 22 μηνών γιος βρήκε τραγικό θάνατο ξεχασμένος επί 7 ώρες στο αυτοκίνητο, ήταν στο γραφείο και αντάλλαζε γυμνές φωτογραφίες με έξι γυναίκες, ανάμεσα τους και μια 17χρονη στην οποία είχε στείλει φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων.

Ο επικεφαλής της έρευνας στην υπόθεση, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει πολλές ύποπτες αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Αρχικά υπήρχε ενημέρωση για αναζητήσεις που αφορούσαν το πόση ώρα απαιτείται ώστε ένα ζώο να πεθάνει κλεισμένο στο αυτοκίνητο, αλλά οι έρευνες στον υπολογιστή του αποκαλύπτουν πως είχε επίσης επισκεφτεί ιστοσελίδες με θέμα τη ζωή χωρίς παιδιά και οδηγίες επιβίωσης στη φυλακή.

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει πως υπήρχε δόλος στο θάνατο του αγοριού είναι πως ο μικρός είχε ασφαλιστεί με συμβόλαιο ζωής αξίας 27.000 δολαρίων ενώ οι έρευνες δείχνουν πως οι γονείς αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

 

 

======

 

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι γκέι γονείς -που ως επί το πλείστον έχουν βιώσει μια απόλυτα συνειδητή και δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία ώστε να αποκτήσουν παιδί, είναι πιο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι να το μεγαλώσουν με αγάπη. Δεν είναι ένα 'ατύχημα' γι' αυτούς το παιδί, ούτε κάτι που το βλέπουν σα δεδομένο. 

 

Αν όμως κάτι μπορούμε να καταλάβουμε απ' τις δύο ιστορίες είναι πως το αν είσαι στρέιτ ή γκέι δεν έχει σημασία για το αν θα μεγαλώσεις καλά ένα παιδί. 

 

Δεν έχει νόημα να πούμε: "Δείτε τον κακό στρέιτ! Σκότωσε το παιδί του",  σε αντίθεση με "τους καλούς γκέι που προσφέρουν τόση αγάπη". Γιατί μπορεί αυτό ακριβώς να συμβαίνει σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, αλλά θα μπορούσε ένας γκέι γονιός να φερθεί απερίσκεπτα ή εγκληματικά, κι ένας στρέιτ να προσφέρει όλη τη σωστή αγάπη. Δεν υπάρχει διαφορά, όλα μπορούν να συμβούν.

 

(Το μόνο που δεν μπορεί να συμβεί είναι ένας γκέι γονιός να κάνει το παιδί του γκέι - ένας μεγάλος, αβάσιμος φόβος των συντηρητικών- με τον ίδιο τρόπο που ένας στρέιτ γονιός δεν μπορεί με το ζόρι να κάνει το παιδί του στρέιτ. ["BLAME STRAIGHT PARENTS!" έλεγε ένα χιουμοριστικό αλλά τελείως αληθινό σλόγκαν. "THEY 'RE THE ONES WHO KEEP HAVING GAY CHILDREN".])

 

Άρα; Ο διαχωρισμός κακού και καλού γονιού δεν μπορεί να ορίζεται απ' την σεξουαλικότητα. Άλλα είναι τα στοιχεία που πρέπει κανείς να προσέξει.

 

Το εξής ένα: την ψυχική κατάσταση. 

 

Μακάρι οι γονείς να περνούσαν από ψυχολογική εκτίμηση πριν τη γέννα, και μετά. Μακάρι να έκαναν μαθήματα ανατροφής (να ενημερώνονται επισταμένως) και ίσως να ελέγχονται και από κάποιον. 

 

Κι επίσης, μακάρι να σταματούσαν τους υποκριτικούς θρήνους όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι νοιάζονται και ανησυχούν για όσα παιδιά έχουν δύο μητέρες και δύο πατέρες - "Να μην υιοθετούν οι γκέι, γιατί σκεφτείτε τα παιδιά! Τι δύσκολη ζωή που θα περάσουν, στο σχολείο θα τα κοροϊδεύουν, όταν μεγαλώσουν όλοι θα τα κοιτούν περίεργα"κλπ.

 

Για να μην περάσουν δύσκολη ζωή τα παιδιά, ας σταματήσει ο στιγματισμός. Συχνά οι ίδιοι που "νοιάζονται" για τις μελλοντικές δυσκολίες των παιδιών, είναι αυτοί που με τη νοοτροπία τους θα τις δημιουργήσουν. (Σα να δίνω φάπες σε μακρυμάλληδες και μετά να λέω "όχι στους μακρυμάλληδες γιατί μπορεί να φάνε φάπες μεγαλώνοντας!")

 

Αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για τα παιδιά που μεγαλώνουν με δυο μητέρες ή δύο πατέρες, αντί να στιγματίζει με πρόσχημα την ανθρωπιστική ανησυχία του, ας κάνει τα πάντα ώστε τα παιδιά όλων να μην αντιμετωπίσουν καμία διάκριση. Ας διδάξει στα δικά του παιδιά να μην κοροϊδέψουν κανένα στο σχολείο, και ας βοηθήσουν ώστε σε μερικά χρόνια να μην είναι καν ζήτημα αυτό - και άρα να μην υπάρχει ούτε στο ελάχιστο ο κοινωνικός ρατσισμός που (και) οι ίδιοι άθελά τους δημιουργούν...

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Συμφωνώ και επαυξάνω ότι ένας gay άντρας μπορεί να είναι πολύ καλύτερος πατέρας από ένα straight άντρα. Εκεί που κολλάω είναι στο θέμα της μητέρας και δε θέλω να προκαλέσω, απλά αυτό μου συμβαίνει. Πώς δουλεύει πρακτικά; Η υπόθεση είναι ότι η μητέρα δεν προσφέρει κάτι ουσιωδώς διαφορετικό από τον πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού οπότε και είναι αδιάφορο το φύλο των γονιών; Ή οι gay γονείς θα αποφασίσουν πώς θα μοιράσουν τους straight ρόλους μεταξύ τους;
Συμφωνω και επαυξανω.Γονεας θα επρεπε να μπορει να γινεται κανεις, αφου βγαλει πρωτα καποιου τυπου διπλωμα κατα την γνωμη μου. Και αφου περασει μια βασικη επιμορφωση. Για το καθετι χρειαζεται πιστοποιηση ικανοτητων, για το πιο σημαντικο οχι, με αποτελεσμα ο καθε ανισορροπος να μπορει να γινει γονεας, τουλαχιστον βιολογικα.Το οτι τα παιδια γκευ γονεων εχουν να αντιμετωπισουν θεματα ειναι επισης ξεκαθαρο και δεν υπαρχουν ακομη αρκετες ερευνες που να δινουν ξεκαθαρη εικονα αν υπερισχυουν τα αρνητικα η τα θετικα. Το προβλημα μου με το συγκεκριμενο θεμα ειναι το εξης. Εισαι ελευθερος να κανεις ο,τι θελεις με τον εαυτο σου και οποιονδηποτε αλλον ενηλικα δινει την συγκαταθεση του. Δεν εχεις ομως το δικαιωμα για να εκληρωσεις μαλλον εγωιστικα μια δικη σου αναγκη, να επιβαρυνεις εναν αλλο ανθρωπο.
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Αλλάζουν βασικές δομές της οικογένειας. Ανατρέπονται τα γονεϊκά πρότυπα, οι ρόλοι, οι σχέσεις. Παρένθετη μητέρα, γκέι γονείς, παιδιά από τράπεζες σπέρματος. Μην περιμένουμε να γίνουν αποδεκτά αυτά με ευκολία. Ακόμη κι όσοι δεν έχουν ομοφοβία ή είναι ανοικτοί στο διαφορετικό, έχουν κάποια όρια. Για κάποιους μπορεί πχ να είναι η Κοντσίτα σε ρόλο πατέρα και μάνας συγχρόνως. Αυτές οι αλλαγές πρέπει να έχουν μια ομπρέλα προστασίας για τα παιδιά. Ένα νομοθετικό πλαίσιο, μια κοινωνική εποπτεία. Κάθε στραβοπάτημα θα στοιχίσει πολλά βήματα πίσω σε ανεκτικότητα και αποδοχή.
1ον Ξεκινώντας την ανάγνωση του άρθρου μπορώ να διακρίνω ότι ο γράφων το πηγαίνει όπου θέλει.Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να σώσει στην πορεία με το: Δεν έχει νόημα να πούμε: "Δείτε τον κακό στρέιτ! Σκότωσε το παιδί του", σε αντίθεση με "τους καλούς γκέι που προσφέρουν τόση αγάπη". Το έχει κάνει ήδη. Και εννοώ με αυτό ότι ο κάθε άνθρωπος που σέβεται τις ελευθερίες του άλλου και δεν τις καταπατά ξέρει έτσι κ αλλιώς ότι ''κακοί'' γονείς και ''κακοί'' άνθρωποι μπορούν να υπάρξουν ανεξαρτήτως εθνικότητας,σεξουαλικών προτιμήσεων κτλ.2ον Ο συγκεκριμένος στρειτ αν ισχύουν οι κατηγορίες πρέπει να υποστεί την χειρότερη νόμιμη τιμωρία που υπάρχει.Το λιγότερο.3ον Στην πρώτη φωτογραφία εμένα προσωπικά με συγκλονίζει η μάνα(αν κατάλαβα καλά) στο αριστερό μέρος της,όπου έχει προφανώς δεχθεί να μεγαλώσουν άλλοι άνθρωποι το παιδί της (ανεξαρτήτως φύλου) και οι ενοχές τις (ίσως).4ον Συμφωνώ με το:Ο διαχωρισμός κακού και καλού γονιού δεν μπορεί να ορίζεται απ' την σεξουαλικότητα. 5ον Με βάση το:Αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για τα παιδιά που μεγαλώνουν με δυο μητέρες ή δύο πατέρες, αντί να στιγματίζει με πρόσχημα την ανθρωπιστική ανησυχία του, ας κάνει τα πάντα ώστε τα παιδιά όλων να μην αντιμετωπίσουν καμία διάκριση. Ας διδάξει στα δικά του παιδιά να μην κοροϊδέψουν κανένα στο σχολείο, και ας βοηθήσουν ώστε σε μερικά χρόνια να μην είναι καν ζήτημα αυτό . Είναι τόσο εύκολο να πεις σε ένα παιδάκι 3-4 χρονών για σεξουαλική προτίμηση και ότι κάποια παιδιά έχουν 2 μαμάδες ή 2 μπαμπάδες ή μάλλον ότι έχουν μια μαμά και 2 μπαμπάδες(που καλά καλά ούτε οι ίδιοι θα το χουν εξηγήσει)κάποιοι μοιάζουν με γυναίκες αλλά δεν είναι,κάποιοι με άντρες αλλά δεν είναι επίσης. Εύκολο στα λόγια(not).Το ίδιο ή παρόμοιο συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα με τα παιδιά χωρισμένων γονιών που είναι αρκετά ποιο εύκολο να εξηγηθεί και πάλι συνεχίζει το ίδιο φαινόμενο.6ον το point μου είναι ότι δυστυχώς οι περισσότεροι γκει δεν έχουν λύσει τα δικά τους προβλήματα και τελικά αναγκάζονται όλη τους η ζωή να περιστρέφεται γύρω από αυτό χάνοντας την ουσία.Χαλαρώστε. Κανείς δεν επέλεξε το πώς,τι,ποιός είναι.Παρακαλώ πιο αντικειμενικά άρθρα χωρίς να λέω ότι ήταν 100% foul,ειπώθηκαν και σωστά πράγματα.7ον Πιστεύω ότι σε περίπτωση της πρώτης φωτογραφίας η μητέρα πρέπει να υπάρχει στην ζωή του παιδιού και η εμφάνιση του πατέρα στην αντίστοιχη οικογένεια.Γιατί όλα τα παιδιά είναι πανέξυπνα και ξέρουν ότι δεν φύτρωσαν και πάντα θα ψάξουν τον χαμένο κρίκο και πιθανών να μην συγχωρέσουν την απόκρυψη της αλήθειας.8ον Γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια (ή τα ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά ή γενικά τα ζευγάρια) δεν προσπαθούν να σώσουν κάποιο ορφανό παιδάκι?Εγωισμός και εγωκεντρισμός είναι η απάντηση και να μην μιλάει κανείς για το ότι ο καλός γονιός είναι αυτός που ανατρέφει και όχι αυτός που γεννάει αν διαφωνεί μ αυτό,διότι τότε θέλει να αποκτήσει το παιδί του όχι να είναι γονιός.9ον(και τελευταίο) Τα σχόλια μου είναι η υποκειμένική μου άποψη στο ζήτημα και στο άρθρο.
Αυτό που σοκάρει στα αρνητικά σχόλια που εχω διαβάσει ως τώρα είναι ότι αφορούν μια φωτογραφία που δείχνει μια εικόνα αγάπης και στοργής και αφορά ανθρώπους που όλοι βλέπουν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Τα σχόλια λοιπόν αυτά και η "χολή" που βγήκε άφθονη όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία αυτή είναι δείγμα ομοφοβίας και ρατσισμου στις χειρότερες εκφράσεις τους. Κρίνουν ανθρώπους και επιστημονικές πρακτικές με βαθειά άγνοια και μίσος. Τα σχόλια μου θυμίζουν αυτά που διαβάζουμε και βλέπουμε στις ταινιες για τα mixed race ζευγάρια του προηγούμενου αιώνα, μόνο που τώρα η λέξη μαύρος έχει αντικατασταθεί με gay...
Πραγματικά, σε ένα κόσμο που γεννιούνται παιδιά τα οποία κυριολεκτικά πετάνε στα ορφανοτροφεία ασυνείδητοι ετερόφυλοι γονείς, χίλιες φορές καλύτερα να υιοθετούν ή και να κάνουν παιδιά gay ζευγάρια. Εξάλλου το μόνο που θέλουν τα παιδιά από εμάς είναι αγάπη και φροντίδα, τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.
Κύριε Δημοκίδη, όλα αυτά που λέτε είναι κατ' εμέ αυτονόητα, θα πρέπει όμως κάθε φορά να τα εξηγούμε σε ανθρώπους όπου είναι κατά βάση υποκριτές. Πρέπει να τους κάνουμε μαθήματα ανθρωπιάς, βασικά, απλά σεβασμού. "Θες να μάθεις τον ορισμό του φυσιολογικού; Ρώτα έναν Έλληνα, έχει την απάντηση". Υποκριτές, ψεύτες, δήθεν, επιφανειακοί στα πάντα, στις σχέσεις τους, στις φιλίες τους, σε όλα. Και καθόλου ειλικρινείς ακόμη και με τον εαυτό τους (από κει ξεκινάνε όλα πιστεύω). Αυτό που αισθάνομαι, είναι ότι αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, αν έχεις τα μάτια και το μυαλό σου ανοιχτό, δεν έχεις την ενέργεια να βγάλεις τόση όχι απλά χολή, αλλά μίσος για τους συνανθρώπους σου, δεν έχεις μέσα σου αυτή την 'κακία'. Θα κοιτάξεις σ'αυτή τη ζωή που ήρθες να δώσεις και να πάρεις ό,τι μπορείς, να γίνεις καλύτερος. Η κοινωνία μας είναι τόσο ανώριμη, που απορώ ακόμα πως στέκεται στα πόδια της... Έχω σιχαθεί σε τέτοιου είδους θέματα να πέφτω πάνω σε αισχρά σχόλια "συνανθρώπων" μου... Ακόμα και αυτή η 'σύγκριση' των δύο γεγονότων, δεν είναι ικανή να τους ευαισθητοποιήσει και να σκεφτούν ότι όντως, τελικά αυτό που θέλουν όλοι οι άνθρωποι είναι αγάπη και τίποτε άλλο...
Πάντως δύο παλιοί συμμαθητές μου που μεγάλωσαν μόνο με τον πατέρα τους (επειδή έχασαν τη μητέρα τους πολύ νωρίς) μια χαρά παιδιά ήταν και μια χαρά άνθρωποι είναι σήμερα. (και σημειωτέον ο πατέρας τους ήταν και πολύ μαλάκας) Και επίσης έλεος με τον κάθε άχρηστο που γίνεται γονιός μόνο και μόνο επειδή είναι στρέιτ και "η φύση του δίνει το δικαίωμα"
Στο όνομα της "κανονικότητας" γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη εις βάρος των παιδιών (και της ανθρωπότητας ολόκληρης,άλλη πονεμένη ιστορία αυτό)...τα μεγαλύτερα πλήγματα που αφήνουν οι γονείς δημιουργούνται όταν παίρνουν ως δεδομένο ότι είναι και θα παραμείνουν "νορμάλ",παρακάμπτοντας οτιδήποτε παρεκκλίνει από το κοινώς αποδεκτό....
,με την συναισθηματική και σωματική ανάγκη του παιδιού (και της μητέρας) να μείνει στην αγκαλιά της μητέρας και να θηλάσει τι γίνεται; Δεν είναι εύκολο ούτε ακίνδυνο για ένα παιδί να αποχωρίζεται τη μητέρα του;Ολόκληρη η Φροϋδική προσέγγιση περί γονεϊκών προτύπων και οιδιπόδειου θεωρείται ξεπερασμένη;
Η φροϋδική προσέγγιση πολλών πραγμάτων θεωρείται ξεπερασμένη από πληθώρα επιστημόνων, πολύ προτού τεθεί καν στον δημόσιο διάλογο το θέμα της ομοφυλοφιλικής γονεϊκότητας.
Και από πληθώρα άλλων θεωρείται ισχυρή.Επιπλέον, όλοι αναγνωρίζουν την αξία της επαφής τους βρέφους με τη μητέρα του και αυτή του θηλασμού για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.
Την ίδια ανάγκη δεν καλύπτουν και εκατοντάδες παιδάκια σε όλο τον κόσμο που οι μητέρες τους είτε τα πετάνε, είτε τα δίνουν αμέσως για υιοθεσία, είτε λόγω κωλύματος δεν μπορούν να τα κρατήσουν αγκαλιά και να τα θηλάσουν. Αυτό δεν νομίζω οτι τα κατατάσσει σε κάποια διαφορετική ή κατώτερη κατηγορία...
Και τι εχεις να πεις για τις μητερες που για τον οποιονδηποτε λογο δεν εχουν η τους κοβεται το γαλα;Σου ανατρεπεται η Φρουδικη προσεγγιση εαυτο το αρκετα συχνο προβλημα;Το μητρικο γαλα ειναι οτι καλυτερο για ενα νεογεννητο...αυτο ομωςδεν σημαινει πως αμα το στερηθει λογω ανωτερας βιας θα καταστραφει η ζωη του...Τι γελοιες δικαιολογιες ειναι αυτες;...Πειτε καθαρα δεν μπορουμε να το χωνεψουμε...να τελειωνουμε....
"Μακάρι οι γονείς να περνούσαν από ψυχολογική εκτίμηση πριν τη γέννα, και μετά. Μακάρι να έκαναν μαθήματα ανατροφής (να ενημερώνονται επισταμένως) και ίσως να ελέγχονται και από κάποιον". Όταν λέω ότι οι υποψήφιοι γονείς θα έπρεπε να περνούν από εξετάσεις κι αν κρίνονται ανεπαρκείς να μην έχουν το δικαίωμα να κάνουν παιδιά, με λένε υπερβολικό. Κι όμως η κοινωνία μας θα γλίτωνε από πολλά δεινά με αυτό το τρόπο...
Συμφωνώ απόλυτα!Ο πιο ψύχραιμος κι αντικειμενικός σχολιασμός που διάβασα σήμερα.Μακάρι όλοι οι γονείς να παίρνουν στα σοβαρά το ρόλο που ανέλαβαν και να δίνουν πάντα απεριόριστη αγάπη και φροντίδα στα παιδιά τους.Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα παιδί που μεγαλώνει σε σπίτι χωρίς αγάπη.
Ελα ρε Αρη με τις ιδεες σου Υπαρχουν πολλά που συμφωνώ με το αρθρο και πολλά που δεν συμφωνώ . Δεν ειναι οι staight καλοί γονεις και οι gay οχι . Είναι το πρακτικό του πραγματος. Βάλε 2 ανδρες σε ενα κρεβάτι και αντιστοιχα 2 γυναικες . Μπορουν να κάνουν παιδι ? ΟΧΙΤώρα το αν μπορούν να υιοθετήσουν ή οχι ειναι άλλη ιστορία . Η Μητερα Φύση είναι αναντικατάστατη . Και δεν μιλαω για το αν ο αλλος ειναι gay (δικαιωμά του και επιλογή του ) αλλά για το αν μπορει βιολογικά να κάνει παιδιά . Και ναι πιστεψτε το ..όσοι δεν υποστηρίζουμε την παραπάνω ιδέα δεν σημαινει οτι τους χλευάζουμε κιολας και οτι μαθαινουμε τα παιδια μας να τους συμπεριφέρονατι και άσχημα [ΑΠΑΝΤ. ΑΡΗ: Κανείς δεν μίλησε για ζευγάρια του ίδιου που ΓΕΝΝΟΥΝ παιδιά, αλλά για γονείς του ίδιου φύλου που ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ παιδιά, οπότε τα βιολογικά περί μητέρας φύσης είναι αυτονόητα, αν και λίγο εκτός θέματος.]
Η φυσική μου αντίδραση όταν ακούω αυτό το επιχείρημα είναι: επίσης από τη φύση τους δε μπορούν να κάνουν παιδιά οι στείροι. Οι γυναίκες που η εμμηνόπαυση τους ήρθε στα 36. Οι άνδρες με "αδύναμο σπέρμα". Κάποια ζευγάρια που εν γένει μπορούν, αλλά όχι μεταξύ τους: είναι ασύμβατοι με διάφορους τρόπους, έχουν και οι δύο το στίγμα (άρα μπορούν αλλά δε θα έπρεπε) κλπ κλπ κλπ.Όλες αυτές και πολλές ακόμη καταστάσεις τις δημιουργεί επίσης η φύση, χιλιάδες χρόνια τώρα. Άρα κι εκείνοι οι άνθρωποι, από τη στιγμή που η φύση τους καθιστά ανίκανους για γονιμοποίηση/κυοφορία, σημαίνει ότι έχουν κριθεί ανάξιοι να μεγαλώσουν παιδιά, από κάποια "ανώτερη αρχή"; Άρα και σ'αυτούς κακώς δίνει λύση η επιστήμη σήμερα;
Φύση; βάλε και όσες μανάδες γενούν με καισαρική κόνρα στη φύση που θα ήθελε νεκρό το μωρο ή την μητέρα, ή όσες έχουν προβλήματα κύησης και η επιστήμη τους βοηθάει να την ολοκληρώσουν επιτυχώς. θέλεις να το πιάσουμε και αφού γεννηθεί το βρέφος; Για όσες δεν μπορούν να θηλάξουν; Με προβλήματα υγείας; Αυτή την "ωμή" φύση την έχουμε υποσκελίσει και καμάρι μας εφόσον αφορά την παρέμβαση για ζωή.
Ποια Μητέρα Φύση ρε Μογλη; Μήπως θα σώσει τα παιδιά μας ο capten planet? Οι straight γονείς της φύσης παρατάνε τα παιδιά τους στα σκουπίδια. Οι ίδιοι γονείς τα πουλάν και εσύ είσαι ένας απ τους πρωτεργάτες στη διατήρηση του κοινωνικού ρατσισμού.
καταρχήν να σε ευxαριστήσω για το nick name Μόγλης . Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα !! Δεύτερον μην είσαι τόσο σίγουρος πως μόνο οι straight γονείς παρατάνε παιδιά στα σκουπίδια . Όταν αρχίσουν να το κάνουν και αλλοι τότε μην πεις οτι ήταν μεμομένο περιστατικό . Θα το κάνει όποιος και αν είναι ...δεν υπάρχουν καλοί και κακοί . Αρα είσαι κι εσύ πρωτεργάτης στην διατήρηση του κοινωνικού ρατσισμού (ως προς τους straight )
Ως παιδί που έχω μεγαλώσει με 2 γονείς αντίθετου φύλου , δεν μπορώ να συμφωνήσω πως ειναι το ίδιο με το να μεγαλώσω με 2 γονεις ιδιου φύλου . Θα ήταν σαν να ακυρώνω την ύπαρξη του ενός από την ζωή μου και να πω δεν πειράζει χωρίς μάνα καλά θα ήταν πάλι . Μπορεί η μάνα να αντικαταστήσει τον πατέρα και ανάποδα ? Και δεν έχει σχέση η αγάπη . Αγάπη θα υπάρξει . Μιλάμε για τα καθημερινά ερεθίσματα που δεχόμαστε και από τα 2 φύλα Στο κομμάτι της υιοθεσίας απο το να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς κανένα πρότυπο στη ζωή του , ναι θα ήταν προτιμότερο να δοθεί και σε ζευγάρια ιδιου φύλου . Το παιδί κάτι θα κερδίσει ,αλλά και πάλι κάτι θα λείπει . Δεν γίνεται να μην λείπει . Δεν γίνεται 2 ανδρες να γεμισουν το κομμάτι Μάνα και 2 γυναίκες να αντικαταστήσουν τον Πατερα . Ως ανθρωπος ειμαι ή γυναικα ή ανδρας . Δεν μπορώ να καλύψω και τα δυο φυλα και αυτό να το μεταφερω στο παιδί μου
"Ας διδάξει στα δικά του παιδιά να μην κοροϊδέψουν κανένα στο σχολείo"Κι ελεγα τι ξεχασα, τι ξεχασα. Αρη, το προβλημα ειναι οτι το σχολειο ειναι ζωνη ελευθερου πυρος. Τα παιδια μαθαινουν οτι οι δασκαλοι δεν ενδιαφερονται να απονεμουν δικαιοσυνη (γιατι ειναι τρομακτικα χρονοβορο, οχι γιατι οι δασκαλοι ειναι κακοι). Και ετσι καλλιεργουνται συμπεριφορες που σκανε ξαφνικα στο οικογενειακο τραπεζι και λες "ακουσες ποτε εμενα η τη μανα σου να λεμε τετοια αισχη;;!!"Χρειαζομαστε να ερθει ο Νομος στα σχολεια και αυτο δεν μπορει να ειναι δουλεια των δασκαλων η των κηδεμονων.