H Foxconn προσλαμβάνει αριθμό-ρεκόρ προσωπικού για την παραγωγή του iPhone 6

H Foxconn προσλαμβάνει αριθμό-ρεκόρ προσωπικού για την παραγωγή του iPhone 6 Facebook Twitter
100.000 νέοι εργάτες στην κινεζική μονάδα παραγωγής Foxconn - Φωτογραφία: Tony Law
9

Όπως όλα δείχνουν, το τεχνολογικό ρεπορτάζ παγκοσμίως έχει μπει για τα καλά στην "προ iPhone 6" περίοδο, με τελευταία ένδειξη, την είδηση που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που αναφέρει ότι η Foxconn, ο κύριος συνεργάτης της Apple στον τομέα κατασκευής προϊόντων, προσέλαβε 100.000 εργάτες, λόγω αυξημένων αναγκών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων που έχει κάνει ποτέ η Foxconn, όπως αναφέρει η Ταϊβανέζικη εφημερίδα Economic News Daily, της οποίας το δημοσίευμα επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με αυτό, στο Κινεζικό εργοστάσιο πρόκειται να παραχθεί το 70% του iPhone 6.

Παράλληλα η εταιρεία που θα παράξει το υπόλοιπο 30% των επερχόμενων smartphone της Apple, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυξάνει το εργατικό δυναμικό της στην κύρια μονάδα παραγωγής της, στην Κίνα, με αριθμό εργατών που ισοδυναμεί με το 1/3 του παρόντος εργατικού της δυναμικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple, όπως αναφέρουν δεκάδες πηγές, πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο iPhone σε δύο εκδοχές. Μια με οθόνη 4,7 ιντσών και μια δεύτερη, με οθόνη 5,5 ιντσών ενώ, μέσα στο Φθινόπωρο, αναμένεται να λανσάρει και το νέο της φορετό gadget iWatch

Τech & Science
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM