Τελικά αυξάνονται αντί να μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

Τελικά αυξάνονται αντί να μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ Facebook Twitter
50

Αύξηση και όχι μείωση στις τιμές, επιφέρει τελικά η αλλαγή που προανήγγειλε ο υπ. Μεταφορών στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ.

Κι αυτό γιατί το ενιαίο εισιτήριο, διάρκειας 90 λεπτών, κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ ενώ το νέο ενιαίο εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 ευρώ, όμως η διάρκειά του θα περιοριστεί στα 70 λεπτά. Έτσι ουσιαστικά το κόστος διαδρομής για κάθε επιβάτη θα αυξηθεί από τα 0,15 ευρώ, στα 0,17 ευρώ ενώ αν δεν προλάβει κάποιος σε 70 λεπτά να ολοκληρώσει τη διαδρομή του θα πρέπει να αγοράζει νέο εισιτήριο πληρώνοντας συνολικά 2,40 ευρώ.

Ακόμη σε ό,τι αφορά στην μείωση κατά 33% της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αυτή ισχύει για όλα τα Μέσα και δεν συμφέρει όσους χρησιμοποιούσαν μόνο λεωφορεία και τρόλει και πλήρωναν 20 ευρώ μόνο για τη χρήση των δύο αυτών μέσων. Η κάρτα των 20 ευρώ καταργείται από το Σεπτέμβριο και έτσι και αυτοί οι επιβάτες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν 30 ευρώ

Για το θέμα  μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος ο οποίος είπε ότι το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να σταματήσει η κυκλοφορία των καρτών που χρησιμοποιούνταν μόνο για τα λεωφορεία γιατί «αυτή η κάρτα έκανε 20 ευρώ αλλά οι επιβάτες έπρεπε να πάρουν το μήνα και άλλα εισιτήρια για να χρησιμοποιήσουν το Μετρό».


Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε και στη μείωση του χρόνου μετεπιβίβασης από 90 σε 70 λεπτά και εξήγησε ότι θέλουν με αυτό τον τρόπο να πατάξουν τη λαθρεπιβίβαση.

Ελλάδα
50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

PISA ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Ελλάδα / PISA 2025: Κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ η Ελλάδα σε Μαθηματικά, Ανάγνωση και Φυσικές Επιστήμες

Σχεδόν ένας στους δύο 15χρονους δεν φτάνει το βασικό επίπεδο στα Μαθηματικά, ενώ η Ελλάδα παραμένει κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και καταγράφει έντονες ανισότητες, προβλήματα πειθαρχίας και ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία
THE LIFO TEAM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΙΒΑ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Σε δίκη 4 αστυνομικοί για κακούργημα

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών καλούνται να λογοδοτήσουν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και ο φρουρός στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς και ο τηλεφωνητής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης
THE LIFO TEAM