Έρχονται εκατοντάδες νέα emoji

Έρχονται εκατοντάδες νέα emoji Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνεταιρισμού Unicode, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται όλα τα παγκόσμια standards λογισμικού, η νέα βερσιόν διαχείρισης προτύπων απεικόνισης, πρόκειται να λανσάρει πάνω από 250 νέους χαρακτήρες-σύμβολα, γνωστά και ως emoji που αναπαριστούν πληθώρα θεμάτων. 

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι νέοι ασπρόμαυροι χαρακτήρες Unicode θα περιλαμβάνουν ζωάκια, όπως σκίουρους, μετεωρολογικά σύμβολα, όπως ένα θερμόμετρο ή μια απεικόνιση τυφώνα, αλλά και κάποιους άλλους γενικής χρήσης χαρακτήρες όπως ένα χέρι που χαιρετά με τα δάκτυλα ανοικτά, δανεισμένο από το Star Trek.

Ορισμένα από τα νέα εικονοσύμβολα της Unicode

Αν κοι οι περιγραφές των εικονοσυμβόλων αλλά και ο βασικός σχεδιασμός τους γίνεται υπ' ευθύνη του Unicode, η εφαρμογή τους μέσα στις βιβλιοθήκες χαρακτήρων λογισμικών όπως το iOS ή το Android και η ενσωμάτωσή τους σε applications ανταλλαγής μηνυμάτωn κάθε συσκευής, θα ποικίλει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Εν αντιθέσει με τις πολύχρωμες απεικονίσεις τους και τις περίτεχνες αναπαραστάσεις τους σε λειτουργικά συστηματα, smartphones και άλλα gadgets, τα βασικά σχέδια της Unicode είναι απλοϊκά στο σχεδιασμό τους και πάντοτε μονόχρωμα.

Οι διάφορες μορφές των emoji

Πάντως, εκτός από τα emoji, η ανανεωμένη version του Unicode που σύντομα θα εφαρμοστεί από το σύνολο των λειτουργικών συστημάτων και κατασκευαστών συσκευών περιλαμβάνει κι άλλες αλλαγές όπως την βελτίωση των γραμματοσειρών της ινδικής γλώσσας και την ενσωμάτωση συμβόλων συναλλάγματος, καθώς και την υποστήριξη χαρκτήρων σπάνιων γλωσσών από όλες τις ηπείρους.

[GUARDIAN]

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM