ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«F*** you Greece. Τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους»

«F*** you Greece. Τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους» Facebook Twitter
69

 

«F*** you Greece. Τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους» Facebook Twitter

Ένα tweet βρετανίδας πρώην βουλευτή προκαλεί αντιδράσεις αφού χαρακτηρίζει τους Έλληνες ρατσιστές. «F*** you Greece. Τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. Το 69% του πληθυσμού είναι ρατσιστές», έγραψε η Louise Mensch, που προέρχεται από το Συντηρητικό Κόμμα παραπέμποντας σε έρευνα της «Anti-Defamation League» (οργανισμός κατά της δυσφήμησης των Εβραίων).

Στα επικριτικά για τους χαρακτηρισμούς της σχόλια η Mensch απάντησε: «Η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστική χώρα, όταν το 70% των κατοίκων της αυτοπροσδιορίζονται ως ρατσιστές»

Ελλάδα
69

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
μεροληπτικη τη βρισκω.... αφου κοιταει που κοιταει ποσοστα ας κοιταξει και τα ποσοστα ρατσισμου που ανθιζουν σε ολη την ευρωπη, α! και στη χωρα της!!!
F*CK YOU LOUISE! Μπράβο ρε αγγλάκια, πολύ έξυπνη η κοπελία. Εγω σε αυτή την έρευνα δεν πηρα μέρος πήρατε εσείς?Γιατί βγήκε συμπέρασμα για όλη την Ελλάδα!Αν είναι να θεωρούμε μια σκατο ερευνα του διαδικτύου άξιοπιστο στοιχείο χαθηκαμε!Αι σιχτιρ βλάμμενη!Εχουμε την εξεταστική μας διαβάζουμε και τις μ*λακιες και συγχυζόμαστε!
Είναι βασιλευόμενη δημοκρατία. Επίσης, σαν χώρα, είναι πολυ πιο δημοκρατική απο τη δική μας μπανανία.Τέλος, για το σχόλιο περι αποικιοκρατών: τι να κάνουμε, έτυχε για πολλά χρόνια να είναι η ισχυρότερη δύναμη - επειδή σαν λαός προχώρησαν μπροστά σε σχεδόν όλους τους τομείς. Οπως και κάποιες αρχαίες ελληνικές πόλεις - κάναν αποικίες επειδή μπορουσαν.
@Τσέλιγκας, Αν ακολουθήσουμε το συλλογισμό σας τότε θα πρέπει να πούμε ότι το Γερμανικό κράτος είναι πιο αντισημιτικό από το Ελληνικό, πιο ρατσιστικό, πιο ομοφοβικό, κτλ. . Ίσως δεν το έχετε πληροφορηθεί αλλά δεν υπάρχει πλέον Βρετανική Αυτοκρατορία εδώ και πολλές δεκαετίες (όπως δεν υπάρχει και Ρωμαϊκή, Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, Βυζάντιο, κα.). Όσο για την μοναρχία (κοινοβουλευτική) δεν νομίζω να μπορέσετε να πείσετε ποτέ κανένα λογικό ακροατήριο ότι η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ουκρανία είναι πιο δημοκρατικές χώρες, με ισχυρούς θεσμούς προστασίας των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, επειδή δεν έχουν μοναρχία, ενώ το ΗΒ και η Σουηδία , η Δανία, κ.α., δεν γνωρίζουν τι εστί δημοκρατία! Το πρόβλημα με τις δηλώσεις αυτής της απίθανης, μέλος και τούτη εκλεκτό των sociopathic Tories (νομίζω ότι έχει εγκαταλείψει την πολιτική - oh, the heart weeps!- για να κάνει καριέρα στα media των ΗΠΑ, γιατί τα λεφτά ήταν καλύτερα. Και καθώς όσο πιο ενθουσιωδώς αναπαράγεις την banality της κυρίαρχης κουλτούρας τόσο πιο πολλά κερδίζεις, η Louise θα γίνει πολυεκατομμυριούχος σύντομα), δεν είναι το 'F*ck you Greece', ούτε το ότι τα συμπεράσματα της βασίζονται σε μια ιντερνετική έρευνα (άσχετα με τη σοβαρότητα αυτής της έρευνας, είναι κανείς άνθρωπος με στοιχειώδη αντίληψη που να μην ανησυχεί με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα; Εγώ δεν ζω στην Ελλάδα, αλλά κάθε φορά που επισκέπτομαι την χώρα -και προ της κρίσης- τρομάζω με τα επικρατούντα ήθη που καλλιεργούν απαράδεκτες συμπεριφορές και μια σιχαμένη κουλτούρα βίας προς κάθε τι που και μόνο με την ύπαρξη του απειλεί την ανεμπόδιστη αναπαραγωγή του κυρίαρχου πατριδολαγνου, πατριαρχικού, ρατσιστικού, αντισημιτικού και ομοφοβικού ιδεολογήματοs. Το τρομακτικό είναι ότι και οι θεσμοί του κράτους είναι στην υπηρεσία αυτού του ιδεολογήματος), το πρόβλημα είναι στο δεύτερο σκέλος, της δήλωσης της, στο 'bad things happen to bad people'. Μακάρι να ήταν έτσι, καθώς τότε και το δηλητηριώδες κόμμα της κάποια στιγμή θα πλήρωνε για τις κοινωνικές καταστροφές που προκάλεσε και προκαλεί, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Η ιστορία αντιθέτως διδάσκει ότι, the vile prosper and the good suffer. And the scummier you are the more society (as it is) will reward you for it.
Δεν ειναι σοβαρη απαντηση το ολο σχολιο περι αποικιοκρατιας . Δες το νομοθετικο πλαισιο και την νοοτροπια σχετικα με τη καθε ειδους διαφορετικοτητα στην Αγγλια και δες την και στην Ελλαδα ...και κλαψε . Ειδικα η ολη φαση με τη Χρυση Αυγή και τη δημοτικότητα της εμένα πραγματικά με κάνει να ντρεπομαι ως εκει που δεν πάει
Είναι σοβαρή απάντηση.Μάλιστα,εννοούσαν ότι εκπολίτιζαν τους βαρβάρους,εκτός του ότι οι αποικίες ήταν μέρος της οικονομικής πολιτικής.Μιλάμε για λόξα τώρα.Δεν ήταν και τόσο πάρα πολύ παλιά.Εχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε βέβαια,εννοείται,και έχεις δίκιο για την επικρατούσα ανεκτικότητα στο διαφορετικό.Αλλά δεν ήταν και στην αρχαιότητα,έχει φτιαχτεί ολόκληρη η Αγγλία από της αποικίες.
Κ που ειναι το κακο, λοιπον; Ποιος προσεταιριστηκε τη μεγαλυτερη δημοκρατια στο κοσμο κι εχασε τελικα( απλως η καθοδηγηση σου εμαθε πως- κοντρα σε καθε λογικη και αντιθετα απο καθε αλλη δυτικη χωρα- οτι η αυτοκρατορια του κακου ηταν οι ην πολιτειες κι οχι η σοβιετια, δες το αλλιως..)
Από τους 21 ευρωβουλευτές μας, οι 9 είναι από κόμματα δεξιά έως ακροδεξιά και 2 από την Ελιά. Ποια ακριβώς είναι η left wing majority?Στη Βρετανία το UKIP που δεν είναι περισσότερο ρατσιστικό από τη ΝΔ πήρε το ποσοστό της τελευταίας πάνω κάτω και δεν είναι πλειοψηφία, είναι οριακά πρώτο κόμμα. Η αντίστοιχη Χ.Α. πήρε 1,1%. Για τη δική μας τα ξέρουμε. A, και το ΗΒ εξέλεξε τουλάχιστον 3 που δεν γεννήθηκαν στα νησιά.
Την έννοια της λέξης πλειοψηφία την έχεις ακουστά; Αν όχι, να σε βοηθήσω. Έξι ευρωβουλευτές του Σύριζα σε σύνολο 21 πλειοψηφία δεν συνιστούν πλειοψηφία. Δεν συνιστούν καν το 1/3 του συνόλου.
...Crikey that’s a nice minaret!!!Former Conservative MP Louise Mensch scored a Twitter own goal whilst trying to convince her followers she was in touch with British Muslims, citing a political commentator (Sunny Hundal) who was actually of Sikh heritage.(...)After Twitter users criticised her for her mistake, Mensch argued: “I've thought he was Muslim for ages. Based on his politics, tweets.”However this only served to spawn the hashtag #tweetlikeamuslim with users tweeting things like “Crikey that’s a nice minaret”, whilst others tweeted “I’m not Muslim Louise.”Sunny Hundal told The Independent that he is not a Muslim. He also said he plans to tweet like a Sikh from now on.
Χμ. Αν λέει αλήθεια μάλλον έπεσε νεκρή μετά την ανάρτησή της. Απο την άλλη στις ευρωεκλογές στη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται πολιτικά κυριάρχησε ο Νάιτζελ Φάρατζ. Ούτε και σε αυτή λοιπόν φέρεται καλά η ζωή και τι μας λέει αυτό για την κυρία; Συμπέρασμα καλό είναι να αφυπνιζόμαστε απο τις έρευνες και να κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά ας μην ανοίγουμε το ρημάδι το στόμα μας χωρίς σκέψη. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον για ρατσισμό και να κάνεις ρατσιστικές δηλώσεις εις βάρος του. Αν το κάνεις είσαι νούμερο.
Δίκιο έχει η κυρά Λουιζ.Και το χειρότερο είναι οτι δεν είμαστε ρατσιστές μόνο σε ατομικο επλιπεδο. Είναι και το ότι όλοι οι θεσμοί μας ύπουλα σιγοντάρουν ρατσιστικές συμπεριφορές.
Ναι, το λέει αυτό βρετανίδα ενώ στις ευρωεκλογές βγήκε πρώτο ακροδεξιό κόμμα, έκαναν διαφημιστική καμπάνια για να αποτρέψουν τους μετανάστες να πάνε στη χώρα τους και οι περισσότεροι ζητούν αλλαγές στο μεταναστευτικό επειδή όπως λένε έχουν ήδη πολλούς. Εμείς τι να πούμε δηλαδή, ειδικά όσον αφορά λαθρομετανάστες. Επίσης, μιλάει για ρατσισμό ενώ κάνει ένα άκρως ρατσιστικό tweet; Σχιζοφρένεια; Ας το ψάξει λιγάκι.
Τα ακροδεξιά κόμματα στην Αγγλία, στη Γαλλία και σε όλες τις άλλες χώρες που γνώρισαν μεγάλη άνοδο είναι ευρωσκεπτικιστικά και πατριωτικά κόμματα με αρκετά συντηρητικές απόψεις ενίοτε ρατσιστικές. Καμία σχέση δεν έχουν όμως με το νεο-ναζιστικό καθαρά μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που εδώ ψηφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και λαμβάνει ποσοστό 10% όντας 3ο κόμμα. Σε καμία άλλη χώρα ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ δεν παίρνουν 10% και το τονίζω γιατί άλλο νεο-ναζιστές κι άλλο συντηρητική δεξιά! Οι Έλληνες εκτός από αυτό έχουν όντως μεγάλο πρόβλημα ρατσισμού: είμαστε από τις χειρότερες χώρες σε ότι αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ευρώπη, καθώς και με το ασθενέστερο νομοθετικό αντιρατσιστικό πλαίσιο. Προτείνω να δεχόμαστε αυτά τα αρνητικά σχόλια βλέποντας την αλήθεια που κρύβουν μέσα τους και να πάψει ο εγωισμός μας να μη μας επιτρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε κάπου λάθος. Η επίθεση σε αυτόν που κάνει την κριτική δεν αποφέρει τίποτα. Δε λέω ότι είχε δίκιο με το σχόλιό της το οποίο ήταν και υπερβολικό αλλά και εμείς ας παραδεχόμαστε κάποτε τα στραβά μας γιατί αυτό μας έφερε ως εδώ ότι δεν κοιτάμε τη δική μας καμπούρα αλλά εστιάζουμε σε αυτή των άλλων!
Μα στην προκειμένη περίπτωση εκείνοι είναι που δεν κοιτάζουν τη δική τους καμπούρα, η είδηση δεν αφορά σε σχόλιο Έλληνα πολιτικού προς την Αγγλία οπότε το σχόλιό σου είναι απλά ατυχές. Το ότι η Ελλάδα έχει χίλια στραβά δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μας κρίνει με αυτόν τον τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα όπου η γνώμη τους έχει κάποια επιρροή.Όσον αφορά το ρατσισμό, τι να σου πω; Τι πάει να πει ακροδεξιά, πατριωτικά με ρατσιστικές απόψεις και νεοναζιστικά; Για εμένα ο ρατσισμός είναι ρατσισμός. Σιγά μην τους βγάλουμε έξω να τους μετρήσουμε να δούμε ποιος έχει τον μεγαλύτερο ρατσισμό. Έλεος δηλαδή!
Η Γερμανία- μία οικονομία θα λέγαμε πλέον- θεωρείται υγιής και κρίνεται θετικά. Επικρατεί των οικονομιών της υπόλοιπης Ευρώπης. Δηλαδή και των άλλων μεγάλων οικονομιών της: Γαλλίας και Αγγλίας. Οι οποίες όντας, ακόμα ενωμένες δε, ανταγωνιστικές με την Γερμανία δε, αντιδρούν στην πιθανότητα της δευτεραγωνιστικότητας και της υποτέλειας αντί μιας κυριαρχίας τους εντός μιας συλλογικότητας, μιας "συμμαχίας" δε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ύφεσης και υποτέλειας αντιδρούν κατα αρχήν αναγκαστικά με την μέθοδο της εξοικονόμησης. Και παρότι-και χωρίς να χει τόση σημασία- δεν είναι διακριτό αν η ακροδεξιά δεν είναι παρά ένα ακόμα οπορτουνιστικό κερδοσκοπικό εξουσιαστικό συνάφι με μια κάποια παράδοση ή ένα ειλικρινές μόρφωμα με απροφάσιστη επιθετική ιδεολογική άποψη, ο κόσμος υποστηρίζοντάς τους εκδηλώνει ήδη μία ρατσιστική προσέγγιση της οικονομίας προκειμένου να ξεφορτωθεί ως "βαρη", (στην αγορά εργασίας, έξοδα από κρατική μέριμνα ή από φύλαξη, κ.α)τους μετανάστες, μέσα από-τελικά- εθνολογικά κριτήρια, ως πρώτους τη τάξει περιττούς, διαχειρίσιμους και ακίνδυνους αλλά πάντα μεμπτέους. Διότι, η ύφεση των εθνικών οικονομιών είναι ταυτόχρονη με την "άκρατη" Ευρωπαική υποδοχή μεταναστών λόγω συμφωνιών, που δημιούργησε ένα ετερο νέο πλήθος απορόφησης και άρα αποστέρησης εισοδήματος ή γενικά χρήματος.Όταν έχεις κρίση, αρχίζεις και κόβεις. Υπέρ κάποιου και κατά κάποιου άλλου. Έτσι δεν είναι;;;;Η αγγλίδα βουλευτής λοιπόν σου λέει οι Έλληνες είναι ρατσιστές και όχι εμείς οι ακροδεξιοί, οι Άγγλοι(σου λέει τώρα αυτή...). Να αρχίσουν να υποδέχονται και άλλους μετανάστες λοιπόν. Κατά βάθος προωθεί ή την διατήρηση των ήδη υπάρχουσών διευρωπαικών συμφωνιών, είτε μια νέα που να την βγάζει η Αγγλία λάδι. Η βουλευτής πετυχαίνει να ασκεί ρατσιστικό λόγο και να διατηρεί την δυναμική ακροποίησης της κοινωνία και ταυτόχρονα την λύση στο μεταναστευτικό της χωρας.Και όλα αυτα, άντε, ας μοιάζουν βλακείες και ρατσιστικά. Άλλωστε οι επελάσσοντες ακροδεξιοί "σκέφτονται" έτσι.Αλλά από την άλλη, διαβάζοντας την παραπάνω θεωρία, δεν προκύπτει το ερώτημα, από την Γερμανία μέχρι την Αγγλία και την Ελλάδα, αν τα κράτη είναι ακόμα εθνικά; Και αν πάψουν ή ας πούμε ότι δεν είναι, όπως ανετα μπορεί να λέει η Γερμανία για τον εαυτό της-εδώ το λέει ακροδεξιά Αγγλίδα βουλετης= τότε ως προς τί μπορούν να είναι κράτη; Και τί θα πει πραγματικά από την άλλη, γερμανοποίηση της Ευρώπης;
Ρε έχετε τρελαθει μερικοί εδω μέσα??? Διάβασε κανεις ΓΙΑΤΙ μας λέει Ρατσιστές??? Το Λινκ με την έρευνα που έχει βάλει (βάση του οποιου μας λέει ρατσιστές) είδατε τι ερωτήσεις έχει???Με άλλα λόγια μιας και έγραψα ενα πολυ αναλυτικό οι ερωτήσεις ειναι σε στιλ "Πιστεύεις ότι ειναι καλοί στις bussiness οι Εβραίοι" ΝΑΙ... Ε ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ."Πιστεύεις ότι οι Εβραίοι ειναι πιστοί στο Ισραήλ περισσότερο απο την χώρα που μένουν" ΝΑΙ... Ε ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.... ΕΙΜΑΙ Ρατσιστής δηλαδή επειδή πιστεύω ότι ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ οι Εβραίοι???? ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ???