(Ο μοντέρ, σκηνοθέτης και προγραμματιστής Ανδρέας Βακαλιός, που στον ελεύθερο του χρόνο φτιάχνει οπτικοακουστικά ποπ διαμαντάκια.) 

 

 

Κάνεις χίλια δυο πράγματα. (Προσωπικό μου αγαπημένο το mockumentary για τον υποτιθέμενο Ούγγρο avant garde καλλιτέχνη Kis Gabor πουπαρουσιάστηκε και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πέρσι).

Πώς σου ήρθε λοιπόν η ιδέα να κάνεις και μασαψ;

Τα μασάψ και γενικότερα η μίξη μέσων και έργων στην τέχνη είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Τα μασάψ συγκεκριμένα παίζουν πολύ στο Γιουτιούμπ αλλά παρατήρησα πως δεν υπήρχαν μίξεις με ελληνικό περιεχόμενο. Εντόπισα ένα κενό στην αγορά - που θα έλεγαν και οι καπιταλιστές οικονομολόγοι φίλοι μας- και το γέμισα με λαχταριστά ζαχαρωτά.

 

 

Θάντερ Σα Να Μπαίνει Η Άνοιξη (Thunder Like Spring Coming In)

 

 

Ποια η σχέση σου με τη μουσική; 

Από μικρή ηλικία ασχολούμαι με την μουσική, αλλά σε τελείως ερασιτεχνικό επίπεδο. Γρατζουνάω την κιθάρα και γυρνάω μπιμπλίκια στον υπολογιστή, πράγματα που με βοηθούν να βρω και να μιξάρω τραγούδια. Επίσης, έχω αρκετή εμπειρία στην παραγωγή ήχων, την ηχογράφηση και το sound design πάντα με DIY μεθόδους.

 

Από την άλλη δεν ακούω πολύ μουσική. Πηγαίνω σε ελάχιστες συναυλίες και έχω ελάχιστους δίσκους, οπότε δεν είμαι πολύ ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στην μουσική σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω αγαπημένες μπάντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κριτήριο μου είναι η ποιότητα της μουσικής.

 

Η αλήθεια είναι πως έχω περισσότερες γνώσεις πάνω στον κινηματογράφο παρά στην μουσική.

 

 

 

Πόσο Μου Λείπει Το Μάτι Της Τίγρης - Sotis Volanis & Survivor

 

 

Πώς αποφασίζεις να ενώσεις δύο τραγούδια;

Αυτή η άγνοιά μου περί μουσικής μου κληροδοτεί ένα "παρθένο" αυτί (ή περίπου παρθένο, όπως πχ ένα αγόρι που γυρνά από μπουρδελότσαρκα) που με βοηθά να βρω ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά είδη.

Όπως έχω ξαναγράψει, καλό κόλπο για να κατεβάσει κανείς ιδέες είναι να μην προσπαθεί να κατεβάσει ιδέες. Έτσι, μπορεί να συνθέσει κάτι στον ύπνο του ή να βρει το θέμα της επόμενης ταινίας του στην τουαλέτα.

Οι ιδέες για το Μασάψ έρχονται, συνήθως, όταν περπατώ στο δρόμο σφυρίζοντας αδιάφορα. Υπάρχουν και φορές, βέβαια, που κάθομαι με την κιθάρα στο χέρι και προσπαθώ με το ζόρι να ταιριάξω τραγούδια. Τέλος, μερικά από τα μασάψ έχουν γίνει έπειτα από προτροπές φίλων.

 

 

Απορώ αν αισθάνεσαι tipsy - Βασίλης Καρράς & Ντιπ Περπλ

 

 

Συνήθως το ένα είναι ξένο και το άλλο ελληνικό - συχνά από τελείως διαφορετικά είδη... Μίλησέ μου για αυτές τις αντιθέσεις.

Θηλυκό, αρσενικό, ουδέτερο, ερμαφρόδιτο, μαύρο, άσπρο, γλυκό, καυτερό, ελληνικό, τουρκικό. Η διαφορετικότητα, η αντίθεση και η σύγκρουση δεν είναι που κάνουν την τέχνη, τη ζωή και την έρωτα ενδιαφέρουσες; Και ναι, η έρωτας είναι θηλυκιά μερικές φορές.

 

 

Δε Φάιναλ Στοίχημα (The Final Bet, Μαντώ & Europe)

 

 

Tea in Australia (Τσάι Με Λεμόνι Στην Αυστραλία)

 

 

Ποιο είναι, σύμφωνα με τα νούμερα, το μεγαλύτερο σουξέ απ' τα 8 που έχεις κάνει; Και ποιο το δικό σου αγαπημένο, και γιατί;

Το μεγαλύτερο σουξέ είναι το Θάντερ Σα Να Μπαίνει Η Άνοιξη, το πρώτο μασάπ μου, που είναι όντως ένα αστείο αποτέλεσμα, πιασάρικο, και γνωστό στη συλλογική συνείδηση από παλιά.

Το αγαπημένο είναι το τελευταίο μου, το Μιλώ Ιν Δε Νέημ, γιατί συνδυάζει αρκετά πετυχημένα τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο δύο κομμάτια φανταστικά και πολυαγαπημένα

 

 

 Μιλώ Ιν Δε Νέημ - RATM & Μελίνα Κανά