Στο Αλλοδαπών κρατείται 9χρονη μαζί με τον πατέρα της

Στο Αλλοδαπών κρατείται 9χρονη μαζί με τον πατέρα της Facebook Twitter
7

Στα κρατητήρια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη κρατείται σχεδόν δύο σχεδόν μήνες - ένα 9χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν μαζί με τον πατέρα της.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, το κορίτσι συνελήφθη στο αεροδρόμιο μαζί με γυναίκα που το συνόδευε με την κατηγορία πως επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Ο πατέρας έφτασε στο αεροδρόμιο ειδοποιημένος από την 9χρονη και συνελήφθη και εκείνος. Πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές, τους ασκήθηκε δίωξη και δόθηκε αναβολή για να δικαστούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δικαστήριο έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισής τους, ενώ και η Υπηρεσία Ασύλου γνωμοδότησε θετικά για την αποφυλάκιση των δύο κρατουμένων.

Πατέρας και κόρη έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου στη Γερμανία όπου ζει η μητέρα της μικρής με τα 4 ανήλικα αδέλφια της.


Το Οικουμενικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διαταχθεί η φιλοξενία της μικρής σε ξενώνα. Όμως πατέρας και κόρη είναι ανένδοτοι και δεν θέλουν να χωριστούν για μήνες. Έτσι ζουν μαζί σε ειδικό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί στον δεύτερο όροφο των κρατητηρίων του Αλλοδαπών, εκεί όπου κρατούνται γυναίκες.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM