Χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν ζητώντας να μετατραπεί η Αγία Σοφιά σε Τζαμί

Χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν ζητώντας να μετατραπεί η Αγία Σοφιά σε Τζαμί Facebook Twitter
31

Έξω από την Αγία Σοφιά συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, προκειμένου να προσευχηθούν και να ζητήσουν να μετατραπεί εκ νέου ο ναός σε τζαμί.


Η προσευχή, οργανώθηκε με αφορμή την 561η επέτειο από την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Πρωτοστάτησε στην κίνηση αυτή ο Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής, που πρόσκειται στο ρεύμα του πολιτικού Ισλάμ.

Χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν ζητώντας να μετατραπεί η Αγία Σοφιά σε Τζαμί Facebook Twitter


Ο δημόσιος διάλογος για την Αγία Σοφιά έχει ανοίξει και πάλι στην Τουρκία, ενώ υπέρ της μετατροπής της σε τέμενος έχουν ταχθεί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Από το 537 έως την άλωση, το 1453, η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως ορθόδοξη εκκλησία. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε τζαμί από τους Οθωμανούς.

Χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν ζητώντας να μετατραπεί η Αγία Σοφιά σε Τζαμί Facebook Twitter


Η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο το 1935, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ» για τη δημιουργία κοσμικού κράτους.

31

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Δημοσίευσαν φωτογραφικό άλμπουμ από το καλοκαίρι τους

Οι φωτογραφίες που επέλεξε το ζευγάρι για τη νέα δημοσίευσή του στο Instagram στη λεζάντα της οποίας γράφει: «Ευχαριστούμε όλους όσους έκαναν τους τελευταίους μήνες τόσο ξεχωριστούς»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ιράν: Κρατούμενοι έραψαν τα χείλη τους - 1.500 θανατοποινίτες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας

Τουλάχιστον 424 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν από την αρχή του έτους, ενώ εκατοντάδες ακόμη βρίσκονται σε αναμονή εκτέλεσης, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights
THE LIFO TEAM