ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Όταν η ετεροφυλοφιλία γίνεται μειονότητα

Όταν η ετεροφυλοφιλία γίνεται μειονότητα Facebook Twitter
14
Όταν η ετεροφυλοφιλία γίνεται μειονότητα Facebook Twitter

Η μικρού μήκους ταινία της Kim Rocco Shields απεικονίζει μία εναλλακτική πραγματικότητα όπου η ετεροφυλοφιλία είναι κοινωνικό ταμπού.

Οι ετεροφυλόφιλοι παρενοχλούνται σε καθημερινή βάση, ζώντας μια κόλαση ενώ υποβάλλονται ακόμη και σε βία.

Ο κύριος χαρακτήρας, η Ashley, είναι μια νεαρή κοπέλα που σοκάρεται όταν συνειδητοποιεί ότι την προσελκύουν τα αγόρια.

14

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Chueca: Η γκέι γειτονιά που έγινε σουβενίρ του εαυτού της

Πολιτισμός / Chueca: Η γκέι γειτονιά που έγινε σουβενίρ του εαυτού της

Το κλείσιμο του ιστορικού γκέι μπαρ Gris στη Μαδρίτη ξανανοίγει τη συζήτηση για τη Chueca: τη γειτονιά που υπήρξε LGBTQ+ καταφύγιο και σήμερα κινδυνεύει να χαθεί μέσα στην τουριστικοποίηση, τα ενοίκια και την ίδια της την επιτυχία.
THE LIFO TEAM
Στους δρόμους του Pride και στα δωμάτια της απώλειας: το AIDS αρχείο του Vincent Cianni

Πολιτισμός / Στους δρόμους του Pride και στα δωμάτια της απώλειας: το AIDS αρχείο του Vincent Cianni

Στο δίτομο Archive/Journal, ο Vincent Cianni ανοίγει φωτογραφίες και ημερολόγια από την κρίση του AIDS και θυμίζει ότι μια ολόκληρη γενιά δεν έμαθε μόνο να πεθαίνει, αλλά να φωνάζει, να αγαπά και να επιμένει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η γυναίκα που σχεδίασε την τρανς Pride σημαία μιλά για το σύμβολο που έγινε καταφύγιο

Πολιτισμός / Η γυναίκα που σχεδίασε την τρανς Pride σημαία μιλά για το σύμβολο που έγινε καταφύγιο

Η Μόνικα Χελμς, δημιουργός της τρανς Pride σημαίας, επιστρέφει στην ιστορία ενός συμβόλου που γεννήθηκε απλά, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και έγινε σημείο αναγνώρισης για μια κοινότητα που δέχεται ξανά επίθεση.
THE LIFO TEAM
Στα 250 χρόνια της Αμερικής, οι κουίρ άνθρωποι της Νέας Υόρκης δεν νιώθουν πια ασφαλείς

Διεθνή / Στα 250 χρόνια της Αμερικής, οι κουίρ άνθρωποι της Νέας Υόρκης δεν νιώθουν πια ασφαλείς

Ενόψει της 250ής επετείου των ΗΠΑ, κουίρ και τρανς άνθρωποι στη Νέα Υόρκη περιγράφουν μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα: ακόμη και οι πόλεις που θεωρούνταν καταφύγια μοιάζουν πια λιγότερο ασφαλείς.
THE LIFO TEAM
Στην Αμπιτζάν, ένα σπίτι για τα queer παιδιά που κυνηγά η Αφρική

Διεθνή / Ένα μέρος για να αγαπάς χωρίς να σε κρίνουν: μέσα σε ένα καταφύγιο ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων στην Ακτή Ελεφαντοστού

Σε μια διακριτική πολυκατοικία στην Ακτή Ελεφαντοστού, νέοι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι από τη Δυτική και Κεντρική Αφρική βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο από την οικογένεια, την αστυνομία, τους νόμους και τον όχλο.
THE LIFO TEAM
«Hot Dykes Melt ICE»: στη Νέα Υόρκη, το Pride παραμένει διαμαρτυρία

Πολιτισμός / «Hot Dykes Melt ICE»: στη Νέα Υόρκη, το Pride παραμένει διαμαρτυρία

Η 34η NYC Dyke March κατέβηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης με σύνθημα «Hot Dykes Melt ICE», συνδέοντας ανοιχτά τα queer δικαιώματα με τα δικαιώματα των μεταναστών. Χωρίς χορηγούς και χωρίς άδεια, η πορεία θύμισε ότι το Pride δεν γεννήθηκε για να είναι ακίνδυνο.
THE LIFO TEAM
Σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, το Pride γίνεται απάντηση στην απόπειρα διαγραφής

Διεθνή / Σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, το Pride γίνεται απάντηση στην απόπειρα διαγραφής

Οι μεγάλες Pride παρελάσεις κορυφώνονται σήμερα, στην επέτειο του Στόουνγουολ, ενώ στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει τα τρανς δικαιώματα, τα σύμβολα του Pride και τις πολιτικές συμπερίληψης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Το βίντεο αυτό αφορά φαντάζομαι τα πράγματα ώς έχουν σήμερα.. δηλαδή το αντίθετο αν και δεν είναι απίθανο να συμβεί αυτό κάποια στιγμή..Θέλω να μοιραστώ την άποψη μου γιατί δεν ξέρω πια αν ειμαι σωστή ή λάθως..η κοινωνία ή καλυτερα ο ανθρωπος σαν οντοτητα εχει κάποιους δεοντολογικους κωδικες στα θεματα που απασχολουν την ζωή του. πιστεύω και η ομοφιλοφυλια είναι σεβάστή αλλά κατακριτέα για μένα όταν οι υποστηρικτες της προσπαθουν να την διαδώσουν.. Ηδη ο κόσμος που ζουμε περνάει μια κρίση αξιών, ήδη μικρά παιδιά αποπροσανατολίζονται και δεν μαθαίνουν να ξεχωριζουν το καλό απο το κακό, γιατί να χώσουμε στον εγκέφαλό τους την πεποιθηση ότι είναι φυσιολογικό να εχεις δυο μαμαδες ή δυο μπαμπαδες και πρεπει να διαλέξεις;! Γιατί; ήδη δεν έχουμε να λύσουμε ένα σωρό προβλήματα; ποιός ο λόγος να προωθούμε την ομοφιλοφυλία και να μυούμε ανθρώπους νεαρής ηλικίας να την ανακαλύψουν και να κλιθούν να διαλέξουν απο την στιγμή που η φυσική τάση των πραγματων είναι μια γυναίκα να ελκει και να ελκεται απο εναν αντρα, η αλληλοσυμπληρωση και η δυναμική των φύλων, η αδύναμη σε πρακτικό επίπεδο και οχι νοητικό επίπεδο φύση χρειάζεται την δύναμη του άλλου φύλου, δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπαρχουν ομοφιλοφυλοι, απο την φύση υπάρχουν, ειναι οι ορμονες που φταίνε, αλλα είναι η μειοψηφία, ο παροξισμός της σημερινής εποχής είναι μια διάδωση, μια προσπάθεια που καρποφορεί και πιστεύω πως είναι λάθος. Σέβομαι και δεν θα δίσταζα να αγαπήσω σαν άνθρωπο εναν ομοφιλόφυλο, η διαφορετικότητα είναι ιερή... και πρέπει να μαθουμε να την σεβόμαστε όχι 'ομως να την υιοθετούμε για να αποκτησουμε μια ταυτότητα και ένα πρόσωπο για να ανήκουμε κάπου...
Kυρία μου η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ υιοθετείται, ούτε είναι μικρόβιο να το κολλησεις, ούτε πλύση εγκεφάλου να την υποστείς. Οι ομοφυλόφιλοι ΔΕΝ είναι μειονότητα. Είναι άνθρωποι καθημερινοί, ζούνε ανάμεσα μας, υποκρίνονται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από την ανοησία του καθενός. Δεν μυήσε στην ομοφυλοφιλία αν είσαι νεαρός ή νεαρή. Δεν είναι μόδα και δεν είναι κολλητική. Το σχόλιο σας είναι ομοφοβοβικό μέχρι αηδίας. ΤΟυ τύπου εντάξει να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, αλλά μακριά από εμάς. Το θέμα του εκφοβισμού δεν είναι ένα μικροπροβληματάκι όπως θέλετε να το παρουσιάσετε. Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, απλά επειδή δεν σας απασχολεί προσωπικά, δε σας καίει κιόλας. Προσοχή μόνο, μη τύχει και κάποιο παιδί σας μελλοντικά κολλήσει ομοφυλοφιλία και το δείτε να έρχεται στο σπίτι μαύρο στο ξύλο, ντροπιασμένο ή τρομοκρατημένο. Ίσως τότε αναθεωρήσετε. Είμαι ομοφυλόφιλη γυναίκα, περήφανη και φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας. Έχω υποστεί στο παρελθόν εξευτελισμό από συμμαθητές μου, από γείτονες και συνανθρώπους γιατί τόλμησα να κρατήσω το χέρι στο δρόμο αυτής που αγαπώ. Αν δε γνωρίζετε, καλύτερα να σωπαίνετε. Η φύση σε ορίζει, δεν την ορίζεις. Όλα όσα γράψατε περί φυσικής τάσης των πραγμάτων, είναι απλώς αηδίες και ομοφοβικό παραλήρημα.
1ον Straight story μας τα παν κι αλλοι δηλαδη.2ον αυτο που μας λεει το βιντεο ειναι οτι οι γυναικες θα γονιμοποιουνται ειτε τελειως τεχνιτα η με τραπεζες σπερματος η απο γκευ φιλους τους. 3ον αν κατι ειναι φυσιολογικο οτιδηποτε κι αν ειναι αυτο,το διαφορετικο παντα ξενιζει.
Πάλι κλισέ. Δηλαδή αν είχε η πρωταγωνίστρια λιγότερο ξανθό, ανήκε σε μειονότητα ή ήταν άσχημη λευκή δεν θα περνούσε το μήνυμα εξ ίσου καλά; Θα κλαίγαμε λιγότερο; Ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις, οι άνθρωποι κάνουν, και αυτοί που μισούν τον συνάνθρωπο τους επειδή είναι διαφορετικός δεν είναι πραγματικά πιστοί του Θεού. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι εδώ μιλάμε για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που γεννήθηκαν ομοφυλόφιλοι. Γι αυτό σαν μειονότητα χρειάζονται την υποστήριξη των ετεροφύλων για τα δικαιώματα τους. Αν ήταν η ετεροφυλοφιλία καταπιεσμένη μειονότητα δεν θα περιμέναμε λογικά οι ομοφυλόφιλοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ετεροφύλων; Θα το έκαναν εύκολα ομοφυλόφιλοι αν είχαν γεννηθεί σε περιβάλλον πλειονότητας; Αυτό δεν το είδαμε στο φιλμ αλλά αξίζει να το σκεφτούμε.
Aς υπερτονισουμε το παρακατω, οπως ακριβως αναφερεται στο τελος του video."Αll the events took place in this film are true stories from victims of bullying."Ας υπερτονισουμε επισης οτι η κριτικη, ιδιαιτερως απο γονεις, θα πρεπει να γινεται παντα με γνωμονα οτι εχουν παιδια.
Eίναι χυδαία απάνθρωπη η συμπεριφορά αυτής της κοινωνίας απέναντι σε παιδιά και εφήβους που σε τρυφερή ηλικία ανακαλύπτουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι ή διεμφυλικοί. Σκεφτείτε πόσο συντρίβονται τα παιδιά αυτά , όταν ακούν τους γονείς ,τα αδέλφια, τους φίλους , τον παπά της ενορίας ,τον δάσκαλο να κατακρίνουν τους ομοφυλόφιλους και να τους απορρίπτουν. Και το χειρότερο ακόμα κι απ'αυτή την απόρρριψη είναι ότι δεν μπορούν να απευθυνθούν σε κανέναν να ζητήσουν κάποια βοήθεια !Έχω ανέβει κι εγώ τον Γολγοθά αυτό και απορώ πώς άντεξα.ΝΤΡΟΠΗ στην Πολιτεία που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα παιδιά αυτά.Για την Εκκλησία τι να πει κανείς ? Φωτιά θα ρίξει ο Θεός να τους κάψει αυτούς τους υποκριτές ,που κάνουν σαν να ζουν στην εποχή του απ.Παύλου ,σαν να μην προόδευσε από τότε η Επιστήμη και η κοινωνία ...Να δούμε πότε θα γλιτώσουμε από τον σκοταδισμό ,την αμάθεια και το μίσος τους...
δυστυχώς αυτό το βίντεο δεν θα αγγίξει τους ομοφοβικούς..Για να εξαλειφθεί η ομοφοβία χρειάζεται παιδεία απο την οικογένεια και το σχολείο πράγμα που φαντάζει έτη φωτός μακριά όταν γονείς και δασκάλοι μεταδίδουν στα παιδιά τους οτι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι κακό και οτι ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους.
Οι δασκαλοι και τα σχολεια δεν διδασκουν γιατι το κρατος και το υπουργειο δεν εχει θεσμοθετησει να τα διδασκουν αυτα. Αυτο εχει γινει στο εξωτερικο, εμεις πισω.....Επισης η κακη προσκολληση των Ελληνων στην αλλοπροσαλλη θρησκεια (μισω τους ομοφυλοφιλους αλλα δεν δινω δεκαρα στους φτωχους), κραταει επισης την κοινωνια πισωΟχι ομως οσο πιστευουν οι ατολμοι πολιτικοι μας. Η κοινωνια ειναι πολυ πιο ετοιμη απ οσο νομζουν, και εν τελει δε χρειαζεται να ειναι ολη η κοινωνια, για να νομοθετησεις τα ελαχιστα βασικα, που υπαρχουν στην ΕΕ απ την οποια θελουμε να δανειζομαστε (λεφτα όχι ιδέες)
Εξαιρετικό! Ίσως μόνο αν το δούμε από αυτήν τη σκοπιά συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος αφενός, της κοντομυαλιάς μας, αφετέρου, του κακού που κάνουμε.