Oριστικά στο Χαμόγελο του Παιδιού η επιμέλεια της μικρής Μαρίας

Oριστικά στο Χαμόγελο του Παιδιού η επιμέλεια της μικρής Μαρίας Facebook Twitter
12

Το Πρωτοδικείο Λάρισας έδωσε επισήμως την επιμέλεια της μικρής Μαρίας στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου ήδη φιλοξενούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με την απόφασή του το Δικαστήριο αφαίρεσε την επιμέλεια της μικρής Μαρίας από το ζευγάρι Ρομά που εμφανίζονταν -αναληθώς- ως γονείς της και απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

Ειδικά για το αίτημα των βουλγαρικών Αρχών, το δικαστήριο έκρινε πως δε θα ήταν στο συμφέρον του μικρού κοριτσιού να υποστεί μία ακόμα ριζική «αλλαγή περιβάλλοντος», που θα απαιτούσε «να εκπαιδευτεί σε μία άλλη γλώσσα και να ενταχθεί σε διαφορετικές κοινωνικές δομές».

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρειος Πάγος για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση σορών θυμάτων

Ελλάδα / Άρειος Πάγος για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση σορών θυμάτων

O Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με την εξώδικη δήλωση που επιδόθηκε τη 16η Σεπτεμβρίου από τους γονείς θυμάτων των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: 82 συγγενείς ζητούν από τον Άρειο Πάγο να ανοίξει ξανά ο φάκελος – Στους τρεις οι απεργοί πείνας

Ελλάδα / Τέμπη: 82 συγγενείς ζητούν από τον Άρειο Πάγο να ανοίξει ξανά ο φάκελος – Στους τρεις οι απεργοί πείνας

Η κινητοποίηση των συγγενών εντείνεται, καθώς δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, που βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και δίψας, προστέθηκαν ακόμη δύο άτομα
LIFO NEWSROOM
Καιρός - Μαρουσάκης: «Ο εμποδιστής ΡΕΞ πιθανόν να φέρει την πρώτη αξιόλογη κακοκαιρία για το φθινόπωρο»

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: «Ο εμποδιστής Ρεξ πιθανόν να φέρει την πρώτη αξιόλογη κακοκαιρία για το φθινόπωρο»

Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για μία ιδιαίτερα ασταθή τροπόσφαιρα, που μπορεί να παράξει ιδιαίτερα επικίνδυνο καιρό - Οι πρώτες ενδείξεις θέλουν να δεχόμαστε αυτή την επίδραση προς την Κυριακή
LIFO NEWSROOM