Δένδιας: Αν τα καταφέρουμε φέτος με τις πυρκαγιές θα είναι θαύμα

Δένδιας: Αν τα καταφέρουμε φέτος με τις πυρκαγιές θα είναι θαύμα Facebook Twitter
12

Για δύσκολη χρονιά το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά στην δασοπυρόσβεση έκανε λόγο ο υπουργός Δης. Τάξης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

«Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά… Μπορώ όμως  να σας πω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας», τόνισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι κάναμε πέρυσι και αν το καταφέρουμε θα είναι ένα θαύμα».

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε επίσης ο υπουργός.

Για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεωθεί ο στόλος καθώς απαιτούνται 350 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει 8 αεροσκάφη τύπου 415 και αυτή την στιγμή υπάρχουν 5. Απαιτούνται επίσης βάσει σχεδιασμού,  13 αεροσκάφη τύπου 215 αλλά το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα διαθέτει 6 και μετά τις 25 Αυγούστου θα έχει 8.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM