Το email ενός πατέρα για τον ομοφυλόφιλο γιο του

Το email ενός πατέρα για τον ομοφυλόφιλο γιο του Facebook Twitter
Ο Χάρης Μαυρομιχάλης
20

 

Το email του Ανδρέα Μαυρομιχάλη, κυκλοφόρησε λίγες ώρες αφότου ο γιος του Χάρης Μαυρομιχάλης, ο καταξιωμένος Κύπριος σκηνοθέτης, πόσταρε στο Facebook ένα βίντεο, με την Whoopi Goldberg να στέλνει το δικό της μήνυμα προς την ΛΟΑΤ κοινότητα της Κύπρου. Αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που της πήρε για τους σκοπούς ενός ντοκιμαντέρ που κάνει μαζί με την Ολυμπία Δουκάκη, ενώ λίγο αργότερα έστειλε και η ίδια η Ολυμπία Δουκάκη το δικό της μήνυμα.


Με αφορμή τις αντιδράσεις για το επικείμενο Pride, στις 31 Μαΐου, πολλοί πια δηλώνουν την υποστήριξή τους στην ΛΟΑΤ κοινότητα, και μιλούν ανοιχτά για την σεξουαλική τους ταυτότητα, και την ανάγκη αποδοχής της ανθρώπινης ποικιλότητας.

 


Ακολουθεί το αυτούσιο μήνυμα του Ανδρέα Μαυρομιχάλη:


«Θα ήθελα να πω σε όλους ότι ο γιος μου Χάρης είναι ομοφυλόφιλος και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν, διότι πέραν των ταλέντων που τον διακρίνουν, τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, την μεγάλη και γιομάτη αγάπη καρδιά του για όλους, οπωσδήποτε δεν είναι άρρωστος, δεν είναι παιδόφιλος και δεν αντιμετωπίζει τη ζωή σύμφωνα με τις σεξουαλικές του ορέξεις.


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη που, παρ' όλες τις αντιδράσεις, έθεσε υπό την αιγίδα του το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που διοργανώνεται στην Κύπρο.
Ταυτοχρόνως θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να εκδηλώσει την συμπαράσταση του σε χιλιάδες παρεξηγημένους συμπατριώτες μας και εκατομμύρια συνανθρώπων μας που μεσαιωνικές αντιλήψεις τους σπρώχνουν στην δυστυχία, στην μιζέρια, στην καταφρόνηση και πολλές φορές στην αυτοκτονία.
Πάνω από όλα ας κάνουμε αυτό που πιστεύουμε εμείς ότι είναι ορθό και όχι αυτό που μας λεν οι οποιοιδήποτε άλλοι, που ίσως να μην τρώνε μήλα γιατί είναι απαγορευμένος καρπός.


Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σάββατο, 31 Μαΐου με την Πορεία Υπερηφάνειας η οποία θα ξεκινήσει στις 17.00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο της πρωτεύουσας όπου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ.


Έρρωσθε και ευδαιμονείτε».

 

 

 

====

 

 

*Είχαμε γράψει για τον διακεκριμένο Κύπριο όταν έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφο του με ένα βίντεο που έκανε το γύρω του διαδικτύου. Δείτε το εδώ

 

 

20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
τρανσεξουαλ ειναι καποιος που εχει γυναικειο σωμα εκτος των γεννητικων οργανων πενταγιωτισσα.......τι γενος να χρησιμοποιησω?...γιαυτο εγραψα και τα δυο .....οσο για τους εργοδοτες ναι εχεις δικιο ειναι σπανιο φαινομενο να προσλαβουν τρανσεξουαλ.....γιαυτο η πλειοψηφια καταφευγει στην πορνεια....πιστευω ομως οτι με λιγο χρονο ολονυχτιας εργασιας στο κρεβατι του πονου θα μπορουσαν να αποταμιευσουν χρηματα και να γινουν ελευθεροι επαγγελματιες.....πολλες λυσεις υπαρχουν αν υπαρχει θεληση......εξηγω και παλι οτι ειμαι κατα μιας μεριδας ομοφυλοφιλων οι οποιοι δεν ζουν με αξιοπρεπεια και θετουν οι ιδιοι τον εαυτο τους στο περιθωριο........δεν μπορω να καταλαβω γιατι απαντας επιθετικα.
Αν αναφέρεσαι σε trans(sexual) γυναίκα τότε χρησιμοποιείς το θηλυκό, αν αναφέρεσαι σε trans(sexual) άντρα τότε το αρσενικό, δεν είναι καθόλου δύσκολο."τρανσεξουαλ ειναι καποιος που εχει γυναικειο σωμα εκτος των γεννητικων οργανων πενταγιωτισσα"πληροφορίες εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/Trans*...πλοηγηθείτε ελεύθερα "πιστευω ομως οτι με λιγο χρονο ολονυχτιας εργασιας στο κρεβατι του πονου θα μπορουσαν να αποταμιευσουν χρηματα και να γινουν ελευθεροι επαγγελματιες"1. γιατί, ξέρεις εσύ τι σόι έξοδα, μικρά - μεγάλα, μπορούν να έχουν;2. και το sex wοrk δουλειά είναι (και ελεύθερου επαγγελματία μάλιστα) για όσες και όσους το κάνουν συνειδητά κ.λπ.3. ..."ελεύθεροι επαγγελματίες", κάτι ευυπόληπτο, φαντάζομαι, όπως ανοίγω μαγαζί με π.χ σκούπες ...και θα σπεύσουν όλες και όλοι, εδώ στην Ελλάδα να κάνουν μπίζνες με τον "μία-ένας τρανσέξουαλ" που λες και εσύ. ok από το στόμα σου και στου Τάρανις το αυτί :-) αντίρρηση καμία.4. κ.λπ.."δεν μπορω να καταλαβω γιατι απαντας επιθετικα. "Τι είναι επιθετικό καλέ!; Ότι σου λέω να μην καθορίζεις εσύ τι είναι αυτοεξευτελισμός για τους άλλους-ες;
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστονόσο μπορείς: μην την εξευτελίζειςμες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς τηνστων σχέσεων και των συναναστροφώντην καθημερινήν ανοησία,ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.Κωνσταντίνος Καβάφης, 1913
Αυτο που ποτέ δεν κατάλαβα ειναι γιατι οι gay που θελουν να μη φορανε φτερα και πουπουλα, θελουν να μη δημοσιοποιουν την αυστηρα προσωπικη τους ζωη, θελουν να μη ξεχωριζουν απο την υπολοιπη κοινωνια και να ειναι ισοτιμα μελη της, θελουν να μη ξεφωνιζουν στους δρομους και στα μαγαζια, θελουν να ειναι οπως ολοι οι ανθρωποι που δεν ξερουμε τι κανουν στην κρεβατοκαμαρα τους, πρεπει σωνει και καλα να παρουν μερος σε μια παρδαλη παρελαση, που καθε άλλο παρα υπερασπιζεται τoυς gay, αλλά τους γελοιοποιει, τους στιγματιζει και , κυριως, οσοι αρνουνται να το δεχτουν ολο αυτο το κιτς πανηγυρι, προπυλακιζονται αγρια απο τους διοργανωτες και τις παρεες τους.
Κάθε χρόνο, με μαθηματική ακρίβεια όμως, τα ίδια και απαράλλακτα λέμε:Κατ΄αρχάς κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν προπηλακίζεται και ειδικά "ΑΓΡΙΑ" για να μετέχει στο pride (έλεος).Κατά δεύτερον το pride *υποτίθεται* πως αφορά όλη μα ΌΛΗ την lgbt+ κοινότητα (και, φυσικά, είναι ανοικτό σ' όλη την γκάμα των φιλικά προσκείμενων ατόμων): λεσβίες, gay, bisexual, pansexual, queers, transgenders, transexuals κ.λπ.. Προφανώς και δεν απευθύνεται ΜΟΝΟ στη συγκεκριμένη μερίδα gays με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψες, ούτε ώστε να οφείλει "ειδικές" χάρες. (επίσης δεν οφείλει "ειδικές χάρες" στο straight/ cisgender συντηρητικό φιλοθεάμον κοινό).Τρίτον, το point, εκτός των θεσμικών (...που είναι μία άλλη συζήτηση), είναι η δυνατότητα για ελευθερία έκφρασης ...κι όχι να ενδυθείς, με το ζόρι, με πούπουλα αν δεν θέλεις. Πίστεψέ με, έχω πάει αρκετές φορές και η μεγάλη πλειοψηφία, ούτως ή άλλως, ΔΕΝ κυκλοφορεί με "φτερά και πούπουλα" (χωρίς να έχουν τίποτε κακό αυτά) και ΔΕΝ δαγκώνει. Επίσης εντός του pride περιλαμβάνονται διάφορες ομάδες αλλά και ανεξάρτητα άτομα, με διαφορετικές διεκδικήσεις, διαφορετικά χαρακτηριστικά και "εικόνα προς τα έξω", δεν ένας ομοιόμορφος πολτός (και δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς/καμία μέχρι κεραίας με τα του pride, για να παρευρεθεί σ΄αυτό).Τέταρτον: την περισσότερη καταπίεση απ' την κοινωνία την τρώνε στη μάπα (κι όχι μόνον), όντως, τα πιο "παρδαλά" (κατά τα δικά σου λεγόμενα) άτομα, που δεν εμπίπτουν, απαραίτητα, (με τρομερή αυστηρότητα) στα στερεότυπα των φύλων, των συμπεριφορών, της gender expression γενικά κ.λπ.. Το να λες ότι αυτοί οι άνθρωποι, ουσιαστικά, είναι βλαπτικοί (για την καθώς πρέπει ομοκανονικότητα βεβαίως, βεβαίως) και να κράζεις έτσι είναι και ομο-τρανσφοφοβικό και σεξιστικό και να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν είσαι straight ή gay, αλλά καλό είναι να το "ανοίξεις" λίγο μπας και αεριστεί, διότι το ύφος αυτό καταντά προσβλητικό, στην περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει.
Νικήτα ,από τα γραφόμενά σου φαίνεσαι ετερό ,λοιπόν σε ρωτώ: εσύ δεν δημοσιοποιείς την προσωπική σου ζωή , όταν φλερτάρεις εμπρός στους φίλους σου μια "γκόμενα" , όταν βγαίνεις αγκαλιά με το κορίτσι σου , όταν παντρεύεσαι καλώντας συγγενείς και φίλους , όταν χωρίζεις ? Άραγε όλα αυτά ,που οι ετεροφυλόφιλοι τα κάνετε αυτοματικά και με απόλυτη φυσικότητα , δεν διαλαλούν στην κοινωνία το τι κάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας ???...Απλώς εσείς θέλετε οι ομοφυλόφιλοι/ες ,οι αμφιφυλόφιλοι ,οι διεμφυλικοί και τρανσέξουαλ να κρύβονται στην ντουλάπα τους για να μη σας χαλάνε την αυταπάτη της ετεροφυλοφιλικής "κανονικότητος" .Η γκέι παρέιντ πρέπει να μάθεις ότι δεν αφορά μόνο τους γκέι και τις λεσβίες , αλλά και όλους όσους καταπιέζονται και υφίστανται διακρίσεις και κοινωνικό ρατσισμό λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου , ακόμα και αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως ασέξουαλ και άφυλοι .Ασφαλώς οι γκέι και οι λεσβίες δεν φοράνε φανταχτερά "προκλητικά" ρούχα στην γκέι παρέιντ της Αθήνας , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα απαγορεύσουν σε κάποια ελάχιστα {τρία , τέσσερα ?} άτομα μέσα σε 15.000 συμμετέχοντες να εκφραστούν ελεύθερα ,χαρούμενα και με φαντασία έστω μια φορά τον χρόνο επ'ευκαιρία της γκέι αυτής γιορτής ! Είδαμε και τα καραγκιζιλίκια των κοστουμάτων "σοβαρών" πολιτικών μας ...Τι σημαίνει ότι κάποιοι αρνούνται να δεχτούν αυτό το κιτς πανηγύρι ? Ας μην πάνε να το δούνε , δεν τους υποχρέωσε κανείς να κατεβούν στο κέντρο εκείνη την ώρα...
Ας γραψω με μικρα γιατι τα κεφαλαια μου ενοχλησαν........δεν με ενοχλει η δημοσιοποιηση της σεξουαλικοτητας των ομοφιλοφιλων ουτε οι εκδηλωσεις....διαδηλωσεις και παντως τυπου συνεστιασεις....αυτο που με ενοχλει ειναι ο αυτοξεφτελισμος του ανθρωπου ειτε ειναι ομοφυλοφιλος ειτε ετεροφιλοφυλος......καποτε πριν πολλα χρονια γνωρισα εναν-μια τρανσεξουαλ ο οποιος εργαζοταν σε εργοστασιο....αυτο το ατομο και ολοι οσοι επιβιωνουν με αξιοπρεπεια ειναι αξιοι σεβασμου.....γιαυτο εγραψα πιο πανω οτι την εννοια της ομοφυλοφιλιας την εχουν παρεξηγησει περισσοτερο οι ιδιοι οι ομοφυλοφιλοι....ελπιζω να εγινα κατανοητη
"καποτε πριν πολλα χρονια γνωρισα εναν-μια τρανσεξουαλ ο οποιος εργαζοταν σε εργοστασιο."..."εναν-μια"; Έναν ή μία τρανσέξουαλ;Άσχετα από αυτό ξέρεις πολλούς εργοδότες/ εργοστασιάρχες που θα προσλαμβάναν μία τρανσέξουαλ γυναίκα;Επίσης καλό θα ήταν να μην ορίζεις εσύ, χάριν άλλων το τι είναι "αυτοεξευτελισμός".
ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ....ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.....
Ασφαλώς όταν ερωτεύεσαι ένα πρόσωπο του ιδίου φύλου με σένα και επιλέγεις να ζήσεις και να δημιουργήσεις μαζί του, αυτομάτως ταυτίζονται ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός με τον τρόπο ζωής σου .Εκτός κι αν ζεις μοναχικά ,κρυφά και ένοχα την ομοφυλοφιλία σου , οπότε υποκρίνεσαι στο περιβάλλον σου τον ...αναφρόδιτο , τον συνειδητά μοναχικό τύπο ή τον ασκητή κοσμοκαλόγερο ...
Mple Stroumfakiόπως και πολλοί άλλοι Έλληνες λόγω άγνοιας, αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία σαν 10 λεπτα σεξ στη ζωη κάποιου, ας πούμε σαν μια σεξουαλική στάση/πρακτική, και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τόσος ντόρος γι αυτο....νομιζω γι αυτό γινονται αυτές οι συζητήσεις πια, για να δούμε όλοι ότι μιλάμε για τις ΖΩΕΣ ορισμένων ανθρώπων. Οι απαντήσεις στα σχόλια είναι επαρκέστατες, ΑΝ όντως θέλεις να καταλάβεις για ποιό πράγμα γίνεται η συζήτηση...
Εδώ ρε φίλε μια κοινωνική ομάδα κάποια στιγμή ξαφνικά και χωρίς καμία συνεννόηση επέλεξε να γράφει στο ίντερνετ μόνο κεφαλαία, κι εσύ παρεξηγείς την ομοφυλοφιλία;
Εχουμε ναζι και εγκληματιες να μας κυβερνουν και δεν μπορουν οι gay να παρελαζουν οποτε γουσταρουν;;; Μου ακουγεται το ιδιο ηλιθιο με το οτι οι γυναικες καποτε δεν μπορπουσαν να ψηφιζουν!! Λεω να ξυπναμε σιγα σιγα και ο ερωτας ειναι ερωτας και πρεπει να ειναι ελευθερος-
“It doesn't have any effect on your life. What do you care?! People try to talk about it like it's a social issue. Like when you see someone stand up on a talk show and say, "How am I supposed to explain to my children that two men are getting married?... I dunno. It's your shitty kid. You fuckin' tell 'em. Why is that anyone else's problem? Two guys are in LOVE and they can't get married because you don't want to talk to your ugly child for five fuckin' minutes?” Luis CK.Κάιντα ριλέιτιντ που λένε και οι γιάνκηδες.
H πραγματική αιτία της ομοφοβίας στις Δυτικές κοινωνίες δεν είναι η δυσκολία των ρατσιστών να εξηγήσουν στα παιδιά τους πώς δύο άντρες αγαπιούνται και παντρεύονται ...ΑΛΛΑ η αρχέγονη ανάγκη των ανθρώπων να εξυψώνουν τους εαυτούς τους υποβιβάζοντας μια μερίδα συνανθρώπων τους σε ελεγχόμενους υπανθρώπους μη δυνάμενους να ορίσουν τη ζωή τους ... Στο παρελθόν στη ίδια θέση με τους ομοφυλόφιλους βρίσκονταν οι γυναίκες ,οι δούλοι παλαιότερα ,οι υπόδουλοι κατακτημένοι λαοί , οι καταπιεζόμενες θρησκευτικές μειονότητες ,οι πολιτικοί αντίπαλοι ολοκληρωτικών καθεστώτων {φασιστικών και κομμουνιστικών} . Η υποτίμηση και καταρράκωση των ομοφυλοφίλων είναι ουσιαστικά το τελευταίο προπύργιο του ανθρώπινου κοινωνικού πρωτογονισμού , τουλάχιστον στις Δυτικές προοδευμένες χώρες .Γι'αυτό κάθε προοδευτικός ή απλώς φιλελεύθερος πολίτης οφείλει να υποστηρίζει αποφασιστικά και απόλυτα την απόδοση ίσων δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους πολίτες.
Θαυμάσιος πατέρας !Υποκλίνομαι .Πόσοι άραγε Έλληνες πατέρες δεν έχουν υποτιμήσει και προσβάλει το ομοφυλόφιλο γιό τους ?... Θύτες και ταυτοχρόνως θύματα των απαρχαιωμένων ομοφοβικών προκαταλήψεων και ενός κακώς εννοούμενου ανδρισμού ...Ας ευχηθούμε να ανατείλει κάποτε η μέρα που όλοι οι πατεράδες θα μοιάζουν στον Ανδρέα Μαυρομιχάλη !
Ειμαι βαθυτατα λυπημενη αλλα και προβληματισμενη για τα οργισμενα, υβριστικα ομοφοβικα σχολια που διαβασα στα φβ σχολια του ποστ.Ντρεπομαι που ανηκω στο ιδιο εθνος με αυτα τα αμορφωτα ζωντανά.Καληνυχτα Ελλαδα, δεν θα ξυπνησουμε ποτέ απο αυτον τον ληθαργο του Σκοταδισμου