Οι ανωγειανοί βρήκαν αυτόν που ψήφισε Χ.Α.

Οι ανωγειανοί βρήκαν αυτόν που ψήφισε Χ.Α. Facebook Twitter
Το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια
66

Θιγμένοι ένιωσαν οι κάτοικοι των Ανωγείων από τη μία ψήφο που πήρε στο χωριό τους η Χρυσή Αυγή, για αυτό και έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να βρούν από ποιόν ήλθε αυτή η ψήφος.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, έψαξαν και ανακάλυψαν τελικά ότι η μία και μοναδική αυτή ψήφος που θεώρησαν ντροπή για το χωριό τους, δεν έπεσε από χέρι ανωγειανού αλλά ετεροδημότη που υπηρετεί στην περιοχή.

66

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Γενικά από την εμπειρία μου ως εφορευτική δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις ποιος ψηφίζει ΧΑ. Συνήθως μπαίνει μέσα στην αίθουσα και απαιτεί να πάρει μόνο το ψηφοδέλτια της βρίζοντας δημοκρατίες και συντάγματα κατά την διάρκεια. Και δεν είναι ένας δύο αυτοί. Από τις 11 ψήφους που πήραν στο τμήμα μου οι 7 έκαναν τέτοια φασαρία.
καλα ηρεμηστε! δεν εβαλαν κ τον ηρακλη πουαρο να βρει ποιος ψηφισε χα!! αυτος που το εκανε ειχε το θρασος να ψηφισει ΦΑΝΕΡΑ εξω απο το παραβαν μπροστα στην εφορευτικη αλλα και σε όλους τους υπόλοιπους που ηταν μεσα στην αιθουσα! και ηταν μπατσος που υπηρετει στην περιοχη!!οποτε γιατι να μην ξεκαθαριστει οτι δεν ηταν ανωγειανος;;
Επισης καλο ειναι να εχετε κατα νου οτι το ποσοστο που επιασαν στην Κρητη οφειλεται σχεδον αποκλειστικα στα δικα σας καναλια και τις δικες σας εφημεριδες.Αυτα.
ο Αστυνομικός ψήφισε φανερά κ προκλητικά, έξω από το παραβάν,κανείς δε τον έψαξε ούτε του είπαν τίποτα,προς αποκατάσταση της αλήθειας.Μην πιστεύεται εύκολα τους μεγάλους τίτλους των εφημερίδων, να πουλήσουν θέλουν.Επίσης οι γενίκευση για τους Ανωγειανούς, είναι άδικη και υποκριτική.Κάθε τόπος έχει τα καλά του και τα κακά του στοιχεία, κάποιες κατηγορίες που αναφέρθηκαν στα σχόλια ισχύουν,αλλά μη τσουβαλιάζουμε τους ανθρώπους, αυτό είναι Φασισμός και ολοκληρωτισμός. Αυτά κουράστηκα να λέω τα αυτονόητα. ¨Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς....
Δηλαδη εσεις που τους εχετε αμολυτους και σας εχουν κανει "διασημους" σε ολο τον πλανητη, ειστε ευχαριστημενοι με αυτα που κανουν στον τοπο σας; Απο που κι ως που κουνατε το δαχτυλο και βριζετε, μηπως ξερετε καλυτερα (ΜΠΟΥ-ΧΑ-ΧΑ); Πεταγεστε και λετε αμεσως για λιθοβολισμους και μαλακιες (λες και ακουτε συχνα τετοια νεα απο το νησι) και κατα τ'αλλα το παιζετε ανοιχτομυαλοι χωρις προκαταληψεις μπλαμπλαμπλα. ΠΟΥΤΣΕΣ. Ειστε η αποθεωση των στερεοτυπων.Οσοι τα γραφετε αυτα το πιο πιθανο ειναι να μην εχετε πατησει ποτε σας στην Κρητη και να ξερετε ο,τι "ξερετε" μονο απο το ιντερνετ. Θα σας ελεγα να ερθετε μηπως αναθεωρησετε αλλα δυστυχως δεν μπορω να εγγυηθω οτι δεν θα σας την πεσουν συριζαιοι Κρητικαροι με βρακα και μουστακα να σας λιντσαρουν.Να κατσετε εκει που καθεστε να "αντιμετωπιζετε" (οπωσδηποτε σε εισαγωγικα) τα Αβγα με τροπους "θεσμικους" (χιχιχιχι) και να τους λετε και "κυριους".ΓΡΟΘΟΙ
Αν και με καταγωγή από Κρήτη θα ξαναπώ ότι οι Κρητικοί είναι μεγάλοι μ..........ες! Μ........ες και ΑΜΥΑΛΟΙ! Πιστοί υπηρέτες του ΠΑΣΟΚ και τώρα όπως δείχνει του ΣΥΡΙΖΑ. Φάγανε καλά στο παρελθόν οι αγρότες εκεί κάτω με τις επιχορηγήσεις και γλυκάθηκαν. Έγιναν όλοι τους αριστεροί! Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε! Φάγανε τα μαλλιοκέφαλά τους! Μέχρι και στον Πειραιά ήρθαν και τους υποδέχθηκε ο ΓΑΠ τάζοντάς τους κι άλλα λεφτά. Τόσο μυαλό!!!! Η τσεπούλα να γεμίσει κι όλα τ'αλλα στα μπιπ μας!!! Τί να περιμένει κανείς. Αλλά έχω ελπίδες, σίγουρα υπάρχουν και καλοί κρητικοί με μυαλό........Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
Οι ψευτοηθικολόγοι θα έπρεπε να ένοιωθαν ότι η κοινωνική απομόνωση (κανείς δεν μίλησε για λιντσαρίσματα και αηδίες)εκείνων που ψηφίζουν/υποστηρίζουν τους ναζί δεν είναι δικαίωμα, αλλά πολιτικό καθήκον.
Ακούγεσαι σαν επί επταετίας χουντικός που μιλάει για καθήκον. Κοίταξε σύμπτωση... Και αυτοί οι λίγοι που ψηφίζουν κόμματα που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Βόρεια Κορέα με την βία και ανατροπή της Δημοκρατίας τι να τους κάνουμε;
Η στάση αυτή, που εμφιλοχωρεί στην επαρχία, βρίσκω κάποιον που ψήφισε κάτι που δε μου αρέσει και του επιβάλω αποκλεισμό είναι αρχαϊκή και δεν παραπέμπει σε τίποτα το ελπιδοφόρο.
Το πρώτο φταίξιμο είναι της τυφλής μας δικαιοσύνης που δε βλέπει ότι είναι εγκληματίες να τους κλείσει άμεσα φυλακή, αλλά τους επιτρέπει να κατεβαίνουν στις εκλογές και να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
και που το λέει στο άρθρο ακριβώς;και, επειδή κάποιος ψήφισε κάτι που του εκφράζει ιδεολογικά να τον κάψουμε στην πυρά; μήπως υιοθετούμε τους τρόπους αυτών που μισούμε;
1)εχεις παει ποτε στα ανωγεια?χωριο 100 ατομων!ολα μαθαινονται.και επειδη ακριβως ειναι μικρο χωριο σε νοιαζει αν ο γειτονας σου ειναι φασιστας!και 2)δηλαδη εσυ θεωρεις αξιοσεβαστο να ψηφιζεις ναζισμο
1) Στην ίδια περιοχή σε έξη χωριά μια ψήφο για την Χρυσή Αυγή στο καθένα. Γράφτηκαν πουθενά τα ονόματα τους; Ένα χωριό γνωστό για την μαφία του, τον νόμο της σιωπής και την ευκολία να πυροβολεί είναι οργανωμένο ώστε οι Νονοί της κάθε φαμίλιας και οι υπαρχηγοί τους ξέρουν όχι μόνο τι ψηφίζει ο καθένας αλλά και που πάει και ποιόν φέρνει στο χωριό.2) Δεν είναι αξιοσέβαστος κάποιος να ψηφίζει ΧΑ αλλά ούτε είναι πολύ πιο εγκληματικό να τον σπάσουν στο ξύλο ή να βρεθεί με μια σφαίρα στο στήθος θύμα κυνηγιού επειδή έκανε το λάθος και ψήφισε. Έχουν γίνει κι αυτά στην Κρήτη και αλλού μεταξύ βενιζελικών και βασιλικών με αποτέλεσμα την Μικρασιατική Καταστροφή και τις δικτατορίες του Μεσοπολέμου.
1) καλά κάνει και σε νοιάζει τι ψήφισε ο γείτονάς σου, αφού σπάνια συναντιέστε. ίσως σε καμιά εκκλησία, ή στις εκλογές. ίσως καλύτερα να βρισκόσασταν πιο συχνά...από την στιγμή που μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, στις εκλογές - δημοκρατικά - έχει αποφασίσει ότι η ΧΑ θα έχει ψηφοδέλτιο, τότε πρέπει να σεβαστεί την άποψη των εκπροσώπων / οπαδών τις!2) τι διάολο σχέση έχει το αξιοσέβαστο με τις ιδεολογίες κάποιου; σ'ενδιαφέρει η προσωπική άποψή μου; περιμένω πως και πως την στιγμή μου θα μας αναλάβουν οι ρομπότ και θα κάψουν όποιον άνθρωπο "ηγέτη" βρουν μπροστά τους! τότε δεν θα έχεις να ασχολείσαι με τις θεωρίες μου.χ) όπως θα κατάλαβες δεν ανήκω σε κανένα κόμμα! και αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι - αντί να κάψεις κάποιον στην πυρά επειδή η ιδεολογία του δεν ταιριάζει με την δική σου, μήπως καλύτερα να βελτιώσεις το κόμμα σου και τις ιδεολογίες σου για να κάνεις τον "εχθρό" (ή καλύτερα - τον "συνάνθρωπο") σου να σκεφτεί λίγο; στην πραγματικότητα όμως όλοι έχουμε την σκατο-ιδεολογία "Α" και μας βρωμάει η σκατο-ιδεολογία "Β". μα πάντα έτσι ήταν. δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτά είναι παιχνίδια των κυβερνώντων εκεί ψηλά! πρέπει πάντα να είμαστε διχασμένοι για να προχωρήσουν τα σχέδια τους χωρίς την συναίνεση μας! και αυτό γιατί το σχολείο δεν μας διδάσκει περί ανθρωπιάς και αγάπης, αλλά το πως να γίνει κανείς πιο πετυχημένο φυτό.ψ) φαντάζεσαι στις επόμενες εκλογές εκτός την ψήφο σου να ήταν υποχρεωτικό να γράψεις και μια έκθεση για το τι γνωρίζεις για το κόμμα / εκπρόσωπο που ψήφισες, και να αποδείξεις ότι έχεις καταλάβει το σχέδιο που προτείνει ο καθένας, και να δέχονταν την ψήφο σου μόνο αν διαπίστωναν ότι "ναι, το 'χεις", αλλιώς "πήγαινε σπίτι σου και ΔΙΑΒΑΣΕ γι' αυτούς που θέλεις να ψηφίσεις και έλα ξανά";ίσως έτσι να κατάφερναν μια νέα γενιά σκεπτόμενων πολιτών! και όχι "έλα να με ψηφίσεις ρε ξάδερφε"! και εσύ να πας και να τον ψηφίσεις επειδή απλά είναι ο ξάδερφός σου, χωρίς να ξέρεις τις προτάσεις του ...στις περασμένες εκλογές έτυχε να ήμουν στην επιτροπή. το πόσοι ανίκανοι / υπερ-ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες ήρθαν με την βοήθεια κάποιου να "ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα" κρατώντας στο χέρι τους έτοιμο το φάκελο χωρίς ίχνος γνώσης του τι κουβαλάει αυτό;ω) κάτι δεν είναι σωστό, πολεμάμε όλοι, αλλά δεν ξέρουμε τι, που και γιατί!
ενας αστυνομικος πηρε επιδεικτικα το ψηφοδελτιο και το εριξε μεσα.τι νομιζεις οτι εγινε ερευνα?και ποια μαφια και ποιοι νονοι της νυχτας??ελεος!ειμαι σιγουρη οτι δεν εχεις παει καν .Στο ειπε η ΤιΒι και κοιμηθηκες ησυχος...φυσιολογικοι ανθρωποι ειναι.Πυροβολισμοι και φονοι συμβαινουν παντου οχι μονο στην Κρητη ,ξεκολληστε.Και να σου θυμισω οτι τα Ανωγεια ειναι ενα χωριο που καηκε απο ναζι,ενα χωριο που εβγαλε Ξυλουρηδες ,που τραγουδουσαν για την ελευθερια.Γι αυτο οι κατοικοι θεωρουν ντροπη αυτη την ψηφο!
Αν ήταν έτσι γιατί έστειλαν μήνυμα από τα Ανώγεια στα ΜΜΕ ότι τον ψάχνουν;Τελευταία φορά που πέρασα από τα Ανώγεια δεν είχε επικρατήσει η Μαφία των ναρκωτικών με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών και δημοσιογράφων. Φυσιολογικότατο; Που ζεις; Ο κόσμος το έχει τούμπανο για την παρανομία στα Ανώγεια και εσύ κρυφό καμάρι; Μέχρι και φιλμ έχουν κάνει για το χωριό ανάλογο του Νονού. Δεν πιστεύω αν ο Ξυλούρης ζούσε θα ήταν περήφανος για την κατάντια του χωριού του. Όσο οι τηλεαστέρες να επαινούν και να παινεύουν σαν παλληκαριά το μαστουροεμπόριο μετά ριπών πολυβόλου η πλειοψηφία των Ρεθυμνιωτών το καταδικάζει. Δεν είναι μόνο τα Ανώγεια που κάηκαν στην περιοχή από τους Γερμανούς. Τα άλλα χωριά κάηκαν και εκτελέσθηκαν όλοι οι άνδρες. Δηλαδή τι πρέπει να γίνεται; Κάθε Γερμανός τουρίστας που πλησιάζει την περιοχή να μπαρουτιάζεται το Ρέθυμνο; Να προσκαλούν τον ΓΑΠ (Απρίλη φέτος) και να τον αγκαλιάζουν και φιλούν όλα τα Ανώγεια σαν να ήταν ο σωτήρας της Ελλάδας;
- Θεοί -Ούτε τον πλακώσαν , ούτε τον λιντσάρανε φυσικα. Αν ηξερα οτι ειχε ψηφισει ενας απο τους φιλους μου θα ειχα ψαξει να τον βρω κι εγω. Εξαλλου το να ντρεπεται κανεις για τις επιλογες του οπως και να το χαρακτηρισω θα ειναι λιγο.
Ρε παιδια απο που προκυπτει οτι τον εψαχναν για να τον "λυντσαρουν" ;Εκ του "αναποδραστου αποτελεσματος της διεξαχθεισης ΕΔΕ"( !!)μαλλον προκυπτει και ο λογος της ερευνας.Και μαλλον προκυπτει οτι καποιος εξυπνος ανθρωπος "ρυθμισε" καλα το πραγμα.Ητοι,αν εμενε "αγνωστος"ο εν λογω ψηφοφορος ,ηταν πιθανο στον πρωτο καυγα που θα προεκυπτε,για ασχετο λογο,να αμολαγε καποιος την κατηγορια"εσυ εισαι που ψηφισες Χ.Α."με ...απροσδιοριστες,παντως οχι ευχαριστες, συνεπειες !Εικαζω,συνεπως,οτι καποιος συνετος ανθρωπος "εριξε το βαρος"σε καποιον....βολικο ετεροδημοτη,ο οποιος δεν θα ηταν παρων για να το διαψευσει.Ασε που ισως "επεσαν"και πανω απο ενα ονοματα ετεροδημοτων στο τραπεζι.Οποτε και η "χειροβομβιδα" απασφαλισθηκε,και το πραγμα θα ξεχαστει,κατα καποιον τροπο,η τουλαχιστον "μεχρι νεωτερας".Ασε που μπορει,τελικα,να εχει και δικιο !Διοτι η ιστορια αυτη μου θυμιζει μια αφηγηση ενος οικογενειακου φιλου ο οποιος,την δεκαετια του '50 η του'60,εσταλη ως νεαρος,τοτε,δικηγορος,ως δικαστικος αντιπροσωπος σε καποιο ,οχι πολυ μικρο,πλην πολυ ορεινο,χωριο,το οποιο ηταν γνωστο "προπυργιο εθνικοφρονων".Οταν ,την παραμονη,εφθασε εκει, διαπιστωσε οτι οι κατοικοι στις συζητησεις τους αντιμετωπιζαν,ας πουμε, τον ...Κωνσταντινο Καραμανλη, ως ....επικινδυνο σοσιαλιστη !Εσπευσε αμεσως και αυτος να υιοθετησει αναλογες,και πιο ακραιες, θεσεις,για να εχει το κεφαλι του ησυχο.Οι εκλογες εγιναν κανονικα,αλλα οταν εκαναν την καταμετρηση βρεθηκε, μεσα στα περιπου διακοσια ψηφοδελτια ,και μια,μοναδικη,ψηφος στην ΕΔΑ !Επακολουθησε...τραγωδια ! Αναστατωση,αλληλοκατηγοριες,και ...ερευνα(..στο... μιλητο !) για τον...προδοτη!Ο δικηγορος τελειωσε την δουλεια του και αναχωρησε.Με...μουλαρι,οπως ειχε παει.Γελωντας -απο μεσα του- διοτι,φυσικα,ηταν αυτος ο ιδιος ο οποιος ειχε ριξει το εν λογω ψηφοδελτιο ! Και μαλιστα για πλακα,αφου ο ιδιος ηταν Παπανδρεικος !
Έχω γνωρίσει αρκετούς από δαύτους στο μεγάλο σχολείο που λέγεται στρατός. Παναγιά μου φύλαγε. Η χειρότερη φάρα, καλά, μετά τους Πυργιώτες.Οι Ξυλούρηδες και οι Λουδοβίκοι είναι εξαιρέσεις.Υ.Γ. Το ''σάλευγε" για να καταλάβω πως είστε Κρητικός ήταν εντελώς αχρείαστο. Και αδιάφορο :-)
Μισός κρητικός.Και για να εξηγηθώ:δεν στο είπα σαν να σου λέω πως είναι όλοι τους υπεράνθρωποι.Όπως παντού,έτσι και στην Κρήτη(και στα Ανώγεια ειδικότερα) έχει τέτοιους.Αλλά το να λες πως κάποιος είναι μαγκιά,κλανιά και εξάτμιση,ανώνυμα,σε ένα σχόλιο στο Ιντερνετ είναι οξύμωρο.Αν δεν ήσουν μια από τα ίδια να φανταστώ αρπάχτηκες πολλές φορές στον στρατό μαζί τους κριτικάροντας τους;Γιατί εγώ έχω αρπαχτεί.Και με Κρητικούς που νομίζουν πως είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους,και με άλλους που νομίζουν πως η Κρήτη βγάζει μόνο φλωρόμαγκες.
Μιλάνε άμα λάχει...Ξέρεις όταν σταματάνε να είναι αγριάνθρωποι,που συνεννοούνται με γρυλίσματα και γδέρνουν αρκούδες με τις μαχαίρες τους,αφού κατέβουν από τις σπηλιές του Ψηλορείτη στις ακτές,για να πιουν ρακές,ναι θα σου μιλήσουν.Εκτός αν πας με το ειρωνικό υφάκι που έχεις τώρα και σε καταλάβουν.Ε εκεί ο οποιοσδήποτε θα σου έλεγε να φύγεις.Με ΑΚ ή χωρίς.Μ'αρέσει αυτός ο στερεοτυπικός ρατσισμός που έχουμε ανάμεσα μας σαν έθνος.Ορίστε ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μας συνδέει με τους αρχαίους Έλληνες.
Νομίζω ότι κάνετε ένα λάθος, γενικώτερα. Γιατί είναι οξύμωρο να λες ότι κάποιος είναι μαγκιά, κλ@νιά κλπ ανώνυμα στο ιντερνετ? Πρέπει δηλαδή να το πεις μπροστά στα μούτρα τους και να πλακωθείς για να μπορείς να το ισχυρίζεσαι?Αυτή η παληκαράδικη λογική είναι που με βιδώνει με τους Κρητικούς. Εσείς αρπαχτείτε όσο μπορείτε.Υ.Γ. επαναλαμβάνω και διαβάστε το καλύτερα: το ότι είστε Κρητικός, όπως θέλατε να δηλώσετε, είναι αχρείαστο και αδιάφορο, όχι μόνο ως προς εμένα, αλλά και για την ''κουβέντα'' που υποτίθεται ότι κάνουμε. Απλά σας χρωματίζει περισσότερο και νοηματοδοτεί την αντίδρασή σας. Κοινώς, καρφωθήκατε.Το ότι το σχολίασα σημαίνει αυτό ακριβώς.
Καρφώθηκα από τι;Επίτηδες το χρησιμοποίησα.Η αντίδραση μου δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχω καταγωγή από κάτω.Και τους Πυργιώτες υποτίμησες.Ας βρισκόταν και ένα Πυργιώτης να σου ανατρέψει τα στερεότυπα που έχεις στην γκλάβα σου για τον τόπο του.Εγώ δεν γνωρίζω για εκεί,δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.Για την Κρήτη που μπορώ όμως,προσπάθησα.Όσον αφορά το γιατί σε καθιστά υποκριτή το σχόλιο σου:Γιατί κατακρίνεις(και πολύ υποτιμητικά μάλιστα) μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή σου,ενώ μπροστά τους(ή έστω επώνυμα) δεν θα τολμούσες ποτέ να πεις κάτι τέτοιο.Εν συνεπεία λοιπόν δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες μιας τέτοιας πράξης ακόμα και με τα αρνητικά της.Αυτό λέγεται αλλιώς και θρασυδειλία.Καλό κουράγιο.
Σαφής η άποψή σας. Περιμένω τότε, την επόμενη φορά που θα κριτικάρετε τους χρυσαυγίτες (αν το κάνετε, ένα παράδειγμα φέρνω), να βρείτε μια παρέα απ'αυτούς τους μαυροντυμένους χτιστούς μπράβους του υποκόσμου και να τους τα πείτε στα μούτρα τους.Πολύ θαρραλέο, ε? Και πολύ Κρητικό.
Οι χασισέμποροι σε ενοχλούν εσένα φίλε μου; Γιατί; Επειδή καλλιεργούν ενα φάρμακο το οποίο θα μπορούσε να θεραπεύσει ένα κάρο ασθένειες (μαζί και τον καρκίνο) ενώ συνάμα θα μπορούσε να μας βγάλει απο την κρίση; Μακάρι να'ταν όλη η Ελλάδα σαν την Κρήτη λέω εγώ! Και χωρίς να είμαι Κρητικός...